Trakční test

Anonymní
27.3.17 20:41

trakční test

Dobrý den, chci se zeptat, v kolika měsících drželo vaše miminko při trakčním testu hlavičku společně s tělíčkem? Do kdy mu padala dozadu?
Předem děkuji za odpověď.
Hezký den
Malinová

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1332
30.7.19 12:07

Sice stará diskuze, ale třeba pomůžu někomu jinému :) Mudr říkala, že by měly děti držet hlavu ve 3 měsících, nebo se alespoň pokusit zi zvednout s tělem. Dcera to nedělala ani ve 4 měsících, tak jsme začaly chodit na rehabky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
30.7.19 12:07

A přitom koníky pásla ukázkově od 2 měsíců, a vydržela klidně 15 minut než se unavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 11:10

Půlroční mimi nezvládlo trakční test

Ahoj, naše šesti a půl měsíční dcera mi přišla vývojově pomalá - ještě se nepřetáčí ani neplazí, na bříšku ale vydrží dlouho, ovšem jen staticky, netočí se ani dokola. Doktorka to nějak neřešila, ale minulý týden jsem si vyžádala rehabilitace, kam jsme dneska poprvé šli a já jsem dost vyděšená. Paní na fyzioterapii jí dělala trakční test (naše doktorka ho nikdy nedělala) a malá měla hlavičku úplně zakloněnou, vůbec ji nepřitáhla k hrudníčku! Doporučila nám neurologa a já jsem teď úplně zděšená, hlavou se mi honí ty nejhorší diagnózy jako svalová dystrofie a podobně. Máte někdo zkušenost?
Napadlo mě, jestli nemohla být unavená, krátce poté usla a spala dost tvrdě skoro 2 hodiny. Nemohlo to být tím, že jí padala hlava jako když klimbá??

• Citovat
  • Upravit
484
3.3.20 12:36

Pockejte na neurologicke vysetreni a uvidite az potom. Muze byt treba jen hypotonicka a budete cvicit Vojtovu metodu. Dcera i ted ve 4 letech drzi hlavu vsi silou, kdyz ji zvednu z lehu. Ale je uplne normalni, zdrava, chytra…jsou to jen takove male nedostatky ve fyzicke zdatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 14:17

@Rebísek Děkuji, snad bude taky jen méně zdatná, ale jinak v pořádku. Kdo ví, za jak dlouho nás na neurologii vezmou a do té doby budu jak na trní :?

• Citovat
  • Upravit
351
3.3.20 14:20

Skusenost s tym nemam (moj maly je este maly…), ale prave na emimine som citala, ze niektore deti tento test proste bojkotuju a hlavu sa zdvihnut nepokusia. aj ked hlavku normalne udrzia, vyvoj maju v poriadku a su celkom zdrave. je dobre, ze idete k doktorovi, ale snazte sa mysliet pozitivne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí