Trans nebinární, gender queer aj…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5141
21.10.24 11:09
@Housenkaromca píše: Více

Tak podle mne je urazlive nazyvat toho cloveka ‚to‘. Chce diskuze bez urazek a napise ze ‚ve videu TO mluvilo‘ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.10.24 11:12

Považuji tenhle trend za nebezpečný jak ve vztahu k jedinci, tak i ke společnosti. Transsexualita existuje, ale je velmi vzácná a s touhle epidemií dneska to nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.24 11:14
@hani28 píše: Více

Ono se to samo nazývalo “TO” jelikož není muž ani žena, ale chce se oslovovat TO, ONO, ONI… říkalo že je pro ně urážlivé TA, TEN… snesitelné je TO, ONI, ONO….

Proste neurčitý člen pro neurčitého člověka :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
3422
21.10.24 11:14
@maruska1996 píše: Více

Já nepíšu, že to někoho uráží. Ale pro mě je prostě dítě, které se hlásí do školky, jasného pohlaví. V dospělosti ať si dělá co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
21.10.24 11:17
@Anonymní píše: Více

Nijak mi to nevadí, at se každý identifikuje jak chce, nemám s tím problém.

Celý život pracuju s lidmi a pravidelně se objevuje někdo, koho nevím, jak oslovit.

Takže vždy taktně neutrálně a čekám, jak se to vyvrbí, z rozhovoru to vyplyne, jak se kdo cítí.
Jsou lidi, kteří jsou tak nějak mezi, vždycky to tak bylo, je a bude.

Je fajn, že je dnes doba, kdy se člověk nemusí před okolím maskovat a když je muž a cítí se jako žena, může chodit v sukni.

Máme ve městě mladíka a ten chodí jen sukni, šatech, korzetech, sítovaných silonkách a líbí se mi, jak to umí nosit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puzzles
21.10.24 11:19

Je mi to úplně jedno, jak se kdo cítí. Biologicky však jsou jen dvě varianty a přes to nejede vlak. Biologicky si žena a muž nejsou rovni a na to by pořád měl být brát zřetel. A vždy a všude je na prvním místě a jako norma brána většina. Většina se nemůže přizpůsobovat menšině. Nediskriminovat menšiny ano, ale ne aby se jim musela přizpůsobovat většinová společnost. Každý máme něco, v čem se vymykáme a víme, že to ostatní mají jinak, tak se přizpůsobujeme normě.

• Citovat
  • Upravit
5141
21.10.24 11:28
@Anonymní píše: Více

Tak to je teda zajimave. Co jsem slysela tak vetsinou oni povazuji ‚to‘ za urazlive a oslovuji se ‚ti/oni‘…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
21.10.24 11:34

Nejhorší jsou ti, kteří vidí urážku i tam kde není a vyvolají poprask. Ať se ohradí ten který jedinec nebo skupina, pokud ho něco uráží, ale nikdo to nemůže udělat za něj.
To máš jako když si aktivisti vymyslí, že postava Vinetoua uráží Indiány a snaží se zabránit vydání knihy o něm. Sice se nikdo přímo Indiánů neptal, ale takový aktivista musí přece vědět nejlépe, že je to uráží. Pak se k tomu dokonce Indiáni vyjádří, že je to kladný hrdina, mají ho rádi, ale co už, nějaká skupinka bílých aktivistů přece nejlépe ví, co je a není správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.24 11:37

Jak vidíš, doba pokračuje a už si někteří říkají i to… kamarádka říkala, ze k nim na školu chodila holka a ta se identifikovala jako kočka (oblékala se tak, aj mňoukala, pila mléko jen z misky apod..) a na jiné osloveni než “čičí” neslysela. Takže kdybych napsala názor na “číčí bude to taky urážlivé? Myslím že bez kontextu by to vyznělo daleko víc urážlivě, než to.

Pokud to tak vyznělo, nebylo to úmyslně.

Každopádně pokud to budeme brát tak jak to je. A ženu beres jako TA žena, TEN muž tak pro střední rod nezbývá než jen TO (jako ukazovací zajmeno) pokud to někoho urazí, má se blíže specifikovat. Nebo si vymyslet jiné méně urážlivé ukazovala zájmeno pro střední rod v jednotném čísle.

Rozhodne bych víc urážející brala nadávku nebo zájmeno :think: ale když ve videu samo řeklo “to” nevidím problém.

• Citovat
  • Upravit
81481
21.10.24 11:51
@Zmatka píše: Více

Samozřejmě že stojí - někdo to musí implementovat, vložit, změnit. Jedna změna nikoho nezabije, když jich bude milion, tak už to stojí peněz dost. To samý záchody a já nevím co ještě všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
21.10.24 12:14

@Lama Lama Prosim te, jaka implementace. Obcas nejake pruzkumy zadavam a pokazde tam mam treti kolonku. Tato „implementace“ me nestala nic vic krome tolerance a respektu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.10.24 12:37

Ať si každý žije jak chce. Pokud se chlap cítí jako ženská, tak ať. Pokud se někdo cítí jako potkan, dobrá, ale nikdy v životě se tohle nebude brát za normu. S tím se musí smířit. :kytka: Jinak upřímně, všechny bych dala do fabrik, ony by je ty,,myšlenky" rychle přešly. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.10.24 13:10

Já má ve svém okolí dva trans lidi, a nejméně tři nebinární. Je mi to nějak jedno. Prostě je oslovuji tak, jak si přejí být oslovováni a neřeším…
Jediné čemu se bráním je užívání množného čísla, to mi nekde přes pusu. Ale nikdo z nich to po mně nevyžaduje.

Nemusím ténhle problematice nějak extra rozumět, abych s nimi vycházela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.10.24 13:17
@Zmatka píše: Více

Každá změna vyžaduje čas. Nemám nic proti tomu něco změnit. Něco mi zas přijde zbytečné se tou změnou vůbec kvůli hrstce lidí, co se nedokážou rozhodnout, zda chtějí jít na pánské nebo dámské záchody.
Absolutně nemám problém udělat kolonku v novém formuláři ( idkyž mi to přijde v podstatě zbytečné - nedělá mi probém si ve formulářích a dotaznících vybrat si jakoukoli mě nejbližší odpověď pokud tam chybí zrovna ta moje vysněná). Stejně tak vůbec nejsem proti dělat záchody a šatny společné, stejnak tam jsou kabinky. Ale předělávat to, ani by mi nehlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
21.10.24 13:29
@evi3 píše: Více

Naprosto souhlasim. Vetsi problem vidim v tom, ze tema je zneuzivane pro politicke boje a propagadu a dokonale slouzi jako strašák. Slovensko je toho smutnym prikladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová