Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neznám nikoho, kdo by řešil takové kraviny. Za mě umělý problém. Což je ale blbý, když kvůli tomu sloučí záchodky ve školách. To je absurdní a pro hodně dětí i opravdový problém
.
@Anonymní píše: Více
Moc nevím, čemu chcete rozumět. Každý na světě je nějaký, někdo takový, jiný zase jiný. Znění Vašeho příspěvku považuji mj. za docela urážlivé vůči lidem, o kterých se zmiňujete. Pokud se Vám podobní lidé nelíbí, pak nevyhledávejte jejich příspěvky na Internetu. Na vysvětlení doporučuji nejlépe nějakou vědeckou studii.
https://en.wikipedia.org/…inary_gender
zde najdete řadu odkazů na přehledné studie
Příspěvek upraven 21.10.24 v 08:53
@Anonymní píše: Více
Já si myslím, že je to u spousty lidí spíše něco jako póza, je to IN být jiný, odlišovat se.
Dřív to byly vyjimky, dnes má každá třetí zahraniční celebrita alespoň jedno dítě „nebinární“ nebo tak něco. Nevěřím, že je to doopravdy.
Mám část rodiny v USA, a je to tam docela síla, tady v tom ohledu.
Jedna taková bytost chodila tady na základku (už vyšla) a mě to pořád nutilo přemýšlet, o koho jde - jestli je to kluk převlečený za holku nebo holka za kluka. Byla obézní, tak se to nedalo podle stavby těla poznat. No nezeptala jsem se, to by mi bylo blbé, tak mi to asi bude do smrti vrtat hlavou. Respektuji jejich právo být kým chtějí, ale můj mozek prostě má potřebu někam toho člověka zařadit.
Tak prostě si představ, že se jednoho rána vzbudíš, jsi to pořád ty, ale mezi nohama budeš mít penis. Nebo to nemáš vůbec vyhraněné jedním nebo druhým směrem. Tak asi takhle se ti lidi cítí. Myslím, že to je nějak nové, tak tomu lidi nerozumí nebo to šokuje. V homosexualitě je tady už déle docela otevřenost a většina normálních vzdělaných lidí proti homosexuálům nic nemá. Ale u trans a nebinárních lidí se často setkám i mezi vzdělanějšíma lidma s proslovy, že „to je nesmysl“ a „nevěří tomu“. Asi je taky rozdíl, že každý z nás zná nějakého homosexuála, ale málokdo zná osobně někoho, kdo je trans nebo nebinární. Já jsem zažila dva lidi, obě ženy (biologicky muži, dnes už biologicky obě ženy). Nebinárního nikoho.
@šklíbakočka píše: Více
Jenže to na nás „vykukuje“ všude.
A to, že se někdo ptá, nebo ho to zajímá, na tom nevidím nic špatného ani urážlivého.
Je mi to uplně jedno, pro mě za mě ať se třeba identifikuje jako delfín, ale ať nás nenutí stavět speciální záchody pro deflíny a dělat pro mě formulářové kolonky. Neobtěžuje mi na ně mluvit jako k opačnému pohlaví. Oslovovat TO mi dělá potíže spíš v tom, že úplně nevím, jak na to. Jinak by mi to zas tak nevadilo.
Podle mě je to úchylka dnešní doby, snaha o zviditelnění a co největší odlišení od stáda. A takových lidí v reálu moc není, ale o to víc křičí. Nemám nic proti homosexuálům, dokážu plně pochopit i transgender lidi, ale to, co se děje na sociálních sítích poslední roky, nemá s touto problematikou nic společného. Asi jako děcka, co chroupají seno a identifikují se jako koně
![]()
@Zmatka píše: Více
To, co popisuješ ty, má obvykle poměrně dobrou prognozu. Ale spíš jsou to ojedinelé případy. Zbytek jsou lidi s komplexní psychiatrickou diagnozou a jejich neidentifikace se svým pohlavím je poslední z jejich problémů. Většinou nejsou identifikovaní sami se sebou jako celkem.
Btw, já sama v mnoha ohledech velmi vnímám svojí mužskou část, ve spoustě směrech mám uvažování, cítění a prožívání spíš „mužské“ (což je dnes zajímaý paradox, když se snažíme o tu genderovou neutralitu). Ale abych to někomu cpala pod nos, vykřikovala na sociálních sítí a vymýšlela si nějaké oslovování typu „to“ nebo „ono“, to fakt nevím, proč bych dělala.
@marcellia píše: Více
Způsob, jak zakladatelka dotaz formulovala, mi připadal dosti urážlivý. Mj. pokud by se chtěla opravdu něco dozvědět, tak odborných zdrojů plno. Ale ne emimino. Jsem heterosexuální.
Ahoj, dnes ráno na mě na internetu vyběhlo video, kde mluvilo TO (asi holka), o tom, že je trans nebinární, ale vlastně se blíží více k mužskému pólu ale neidentifikuje se nijak
Rada bych proto otevřela diskuzi na toto téma, jak to vlastně vnimate ostatní? Chtěla bych diskuzi bez urážek apod…
Já sama (asi už jsem na to stará) tomu moc nerozumím. Dokážu pochopit, že se ženám líbí ženy a mužům muži 🙏🏻 ale furt mi do hlavy neleze to, jak žena muže vědět, že se cítí jako muž/zvíře nebo nic a naopak
ať přemýšlím jak přemýšlím, tak stále nevím jak bych se jako muž měla třeba cítit. Ano jsou ženy co mají záliby spíše v mužských zájmech, ale muže ze sebe nedělají… 
Sama ve svém blízkém okolí takového nemám a upřímně ani nevyhledavam. Držím se pravidla “když mi to nevnucuješ, je mi to jedno” … ale všimla jsem si, že je to čím dal častější… proto bych chtěla vědět, jaký názor mají ostatní, případně zda to dokáže někdo normálně vysvětlit
Klidně všichni anonymně, ať se vyhneme případným urážkám. Někde jsem našla, že do nedávná to bylo i WHO bráno jako “nemoc” ale to se zrušilo. Proto by mě zajimal názor/pohled jiných než jen lidi v mem okolí, co tomu taky nerozumí…