Trans nebinární, gender queer aj…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28950
21.10.24 13:33

Občas potkám člověka, u kterého nevím jistě, jestli je to muž nebo žena. Víc to ale nepitvám, že mě ztráta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
21.10.24 13:39
@free333 píše: Více

Souhlasim. Jednou jsem formu oslovovani takovych osob resila s psycholozkou a dala mi vlastne uplne easy radu. Kdyz si nejsme jisti, jak kohokoliv oslovit, tak se proste narovinu zeptat a klidne rict. Hele, je to pro me nove, jak si prejes abych te oslovovala?
A vlastne mi to prijde uplne prirozene. Kdyz napr. prijde nový kolega se jménem dejme tomu Jaromir, taky se ho zeptam, jestli mu mám rikat Mirku nebo Jardo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
21.10.24 13:42
@puzzles píše: Více

Asi jak to kazdy vnima. Ja treba vubec nemam pocit, ze po me nekdo chce, abych se prizpusobovala mensinam. Spis myslim, ze se po me žádá, abych takove mensiny respektovala a s tim osobne nemam problem. A to priznavam, ze nekterym genderum taky nerozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
21.10.24 14:08
@Anonymní píše: Více

S TO si dnes nevědí rady ani psychologové, ale trans je tu dlouho a ti lidé si to nevybrali. Ono už ty náznaky rodiče poznají odmala u svých dětí, že třeba jejich holčička nechce vůbec nosit sukně, šatečky, sponečky, nechce dlouhé vlasy. Dříve jsem o této problematice nic nevěděla a brala jsem je za duševně nemocné, dnes ale ne, protože oni jsou stejní jako my, a pokud u nich dojde k té přeměně, tak jsou spokojení. Sledovala jsem na Youtube Jarku Broki, ta dříve byla mužem, nebo Lenku Královou, krásně to tam vysvětlují, byli muži a v soukromí se převlékali za ženu, ale trpěli, protože s tím nemohli na veřejnost, co s tím později šli ven, tak obrovská úleva. Vůbec tyto lidi nesoudím, protože si neumíme ani představit, co si musí vytrpět. K tomu nikdo nedospěje, s tím se už ty lidi narodí a nejde to nijak léčit, jen tou přeměnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
21.10.24 14:15
@Lu66 píše: Více

ty myšlenky by je nepřešly, to je u nich bohužel dané, ALE co neuznávám, tak že se o tom mluví veřejně, je to jejich soukromá věc, ale spousta z nich chce být vidět, oni jsou tak trošku exhibionisté. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
21.10.24 14:19

Ja si to nějak do hlavy nepoustim. Furt je to člověk a tak se k němu budu chovat; jestli si mysli ze je ONA, ON nebo ONO mi je jedno. Je to jeho postoj. Zkusím mu vyjít vstříc v oslovováni, ale pokud mi to nepůjde nebo se spletu, tak se proste nedá moc dělat. Jen z vlastní zkušenosti mi přijde, ze mnoho těchto nevyhranenych lidi ma spoustu jiných psychiatrických diagnóz. Otázka je ktera je primární a co je vlastně jen její následek.
A s kým chodí do postele (samozřejmě pokud to není dítě nebo zvíře) je mi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
21.10.24 14:54

Lidi, asi i díky tomu že jsem se narodil před generací Z, zařazuji podle jejich fyzického pohlaví.
Ale abych tvrdil, že jsou to vše nesmysly, to si netroufám. Necítím se ani dostatečně znaý všeho kolem, ani oprávněný vynášet nad tím soudy. Ať si každý v životě najde to, co ho činí šťastným, a ideálně ať tím nezasahuje do práv a komfortu lidem jiným. Tím vlastně popisuji, že mi nevadí nic, pokud to člověk prožívá vnitřně, v soukromí, v míře úměrné a vhodné. Když někdo dává například svou jinou sexuální orientaci přespříliš najevo, vlastně až na odiv, tak je mi to nepříjemné a považuji to za v konečném důsledku hloupé. Stejně jako když někdo předvádí příliš afektované heterosexuální milenecké scénky na veřejnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
21.10.24 15:16

Je mi to naprosto putna, ať se klidně jedinec identifikuje jako mořská okurka.
Nikomu tím neubližuje, nikoho tím neomezuje.
Horší jsou třeba magoři, kteří parkují na chodníku, ti mě omezují docela zásadně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
21.10.24 15:17
@Zmatka píše: Více

Ve chvíli, kdy budeš mít hospodu, firmu, nebo jiné prostory se záchody, tak ti tyto nápady mohou sakra lézt do peněz, až je budeš muset každou chvíli předělávat podle toho, která část do všeho se pletoucích aktivistů bude zrovna ve společnosti převládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
21.10.24 15:22
@z.pepa píše: Více

A bylo by ti fuk, kdyby se tvůj syn cítil a choval jako mořská okurka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
21.10.24 15:23
@Housenkaromca píše: Více

Toto je základ celého problému. Aktivisté. Já je rozděluji do dvou druhů. Na nýmandy, naprosto zbytečné existence, kteří si aktivismem užívají svých pět minut slávy, kdy mají alespoň na chvíli pocit vlastní důležitosti. A na ty druhé, kteří si z aktivismu udělali zdroj pěněz. Ani jedné skupině většinou nejde ve skutečnosti o to, za co bojují, ale o ten zisk pro ně - ať už pozornosti, nebo finanční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
21.10.24 15:25
@Bytsamsebou píše: Více

Naprosto, jen bych mu přál, aby našel druhou k sobě do páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
21.10.24 15:28
@z.pepa píše: Více
:lol: takových okurek určitě bude hodně :D!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
21.10.24 15:30
@Bytsamsebou píše: Více

To neposoudím, ale očekávám, že oni se s tím nějak poperu, třeba se k mořské okurce hodí krokodýl? Oba rádi vodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
21.10.24 16:30
@rmot píše: Více

Souhlasím. A často tito aktivisté se skutečnými trans lidmi nemají nic společného. Ti, co znam, si chtějí žít svůj obyčejný zivot, chtějí mít domov, přátele, partnera. A chtějí mít od všech pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová