Trápení

9
6.10.10 11:33

Trápení

Ahoj,mám dcerku, které je dnes 14 let.Její život se neodvíjel jak by měl,dnes je dlouhodobě nemocná a je
ZTP/P. Vše začalo tím, že se po přechodu z kojení na umělou stravu nemohla dobře vyprázdnit. Ze zácpy pak bylo nefunkční střevo(jeho část)a začaly operace,vývod a nakonec mentální retardace a ep.záchvaty, které máme zatím zastavené léky.
Je zde nějaká maminka, jejíž dítě má podobné potíže ? Budu ráda, když se ozvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
6.10.10 11:38

ahojky, nemáme úplně ten samý problém, ale pečuji o nevlastní dcerku, kterou má manžel v péči, je jí devět let a má středně těžkou mentální retardaci. také máme již ZTP/P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
6.10.10 16:40

Holky, tohle nechápu. To mají vaše holčičky MR v podstatě ze zácpy? Nebo z těch operací nebo jak to vzniklo pokud se tedy s diagnostikovanou MR už nenarodily… To jsem vůbec netušila, že by něco takového mohlo být možné.

Přeji hodně sil ke zvládání každodenního boje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.10.10 17:01

naše malá to nemá ze zdravotních potíží. má prostě vrozené mentální postižení. jestli získané vnějším vlivem v těhotenství nebo je to genetická zátěž nikdo nepoví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.10.10 19:33

xx

Moje má ty potíže už dlouho a tak nevím, kde to začlo -
byla od začátku také hypotonická.A porod proběhl dobře, jen asi přes týden po termínu a byl vyprovokován.
A když přičtu ty narkózy,tak tomu asi pomohly.
Břicho má už v pořádku, ale chodí do zvláštní školy a je pozadu. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.10.10 20:02

naše malá také chodí do zvláštní školy - základní škola praktická a pozadu je tedy hodně. je jí devět, chodí do třetí třídy, pozná jednotlivá písmenka, ale do slov je nespojí, nevypočítá ani nejjednodušší příklad typu 1+1, jen s dopomocí a psát neumí zatím vůbec. uvidíme, jak budeme pokračovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.10.10 11:55

Moje je také v praktické třídě,jsou tam různě staré děti a s různým postižením.A mají je věkově promíchané.Ta moje je taková pecka klidná a nemá ráda divoké děti, které ruší při učení.Mají jednoho chlapečka, který je hyperaktivní a to je dílo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
7.10.10 12:22

naše malá je taky hodná a klidná - já bych radši, aby byla divočejší a v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.10.10 09:47

Bylo by to určitě lepší, mít dítě zdravé jako jsou ostatní děti.Někdy si ji představuji,jaká by asi byla,a pak mě to mrzí.
Máme ještě dvě starší, tak mám srovnání.
:cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
8.10.10 09:52

já mám chlapečka, který je o dva roky mladší než malá a je daleko daleko dál než malá :cry: také mám srovnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.10.10 11:07

Tak to máme podobné.Janina bere Lamictal ráno a večer už od 8 let a možná jí ho budou brzy vyřazovat.Jen se doktorka bojí návratu záchvatů a pošle nás napřed na konzilium někam do Motola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová