Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli nejsi troll, nic nemusíš. Ať se o sestru postará její chlap a matka.
Co je toto zase?
pokud nejsi troll, tak sestru odpraskni, at se o ni postara chlap nebo matinka
A ty nepracuješ? Jestli jo, řekla bych, že nemám čas ani energii po práci ještě uklízet a vyvařovat sestře. Nebo bych se prostě vymluvila na jakékoliv jiné povinnosti. Je hezké sestře občas pomoct, ale nejsi její služka. Pomáhat jí má hlavně otec dítěte.
Ale přijde mi to jak pohádka o Popelce. ![]()
Sestře oznam, že nejsi její služka, máti řekni to samé a nazdar.
Hlavně si potom nezapomeňte nabrnknout chlapa, co nehne brvou, nepochválí a ještě vás bude ponižovat. Uděláte tím radost naprosto všem, jen možná vám to bude trochu vadit, ale zvyknete si a přenesete se přes to. A kdyby náhodou, tak si tu můžete vždycky postěžovat.
@admin Prosím… Už mě to nebaví, začíná to být 50 na 50 (půlka normální diskuze a půlka vymyšlené trollení)…
@alena1995 píše:
@admin Prosím… Už mě to nebaví, začíná to být 50 na 50 (půlka normální diskuze a půlka vymyšlené trollení)…
mám stejný názor, půlka diskusí je o očkování na covid a druhá půlka trollové - začíná to být nudné a otravné
Dobrý den,
v tomto případě se patrně o trolla nejedná. Zakladatelka je stálejší uživatel, diskutuje i v jiných diskuzích.
Přeji hezký den
Terka
@Anonymní píše:
Dobrý večer, sestra má teď svoje první dítě. Když se narodilo, tak mi sestra a svojí kamarádce závolala ať připravíme pro dítě pokoj a vypereme oblečení. To mi přišlo ok, ale pak sestra ještě závolala rodině, ať jí uspořádají přivítání z porodnice. Já jsem zařizovala dort + zakusky, sestře se ale dort nelíbil, prý byl moc obyčejný. Mamka mi řekla, že se musím sestře omluvit, tak jsem to udělala a ještě jsem jí musela koupit čokoládu. Nechtěla jsem to dělat, naopak mi přišlo vhodné, aby se sestra omluvila mě. Ale chci mít v rodině klid a pokud bych se jakkoliv postavila proti sestře, nastala by hotová noční můra. Teď musím sestře chodít pravidelné pomáhat, uklízím jí, vařím jí, hlídám jí dítě. Ale sestře to pořád není dobré, stěžuje si že nic neumím. Máma sestru pořád brání, že prý za její chování můžou hormony.
Hele nastav si vlastní hranice. Ty musíš sestře pomáhat? Ty jsi její poskok? S každým nemusíš být za dobře. Ona výměna názoru může pomoci vyčistit atmosféru mezi vámi. Noční můra? Co by ti matka udělala? Kolik ti za ty služby sestra platí? Když ani poděkovat neumí? Omezila bych kontakt, když sama nechceš ty věci dělat, ale určitě bych nedělala posluhovačku. Pohrát si s neteří/synovcem fajn, ale vařit a uklízet ani náhodou.
@alena1995 píše:
Kde žiješ, začíná? To je zde pořád. Spíš teď ještě přibylo, jenže to už jsou tak stupidní kecy, že to huláká do daleka. Jako toto.
@admin píše:
Dobrý den,v tomto případě se patrně o trolla nejedná. Zakladatelka je stálejší uživatel, diskutuje i v jiných diskuzích.
Přeji hezký den
Terka
A to vylučuje trola?
Dobrý večer, sestra má teď svoje první dítě. Když se narodilo, tak mi sestra a svojí kamarádce závolala ať připravíme pro dítě pokoj a vypereme oblečení. To mi přišlo ok, ale pak sestra ještě závolala rodině, ať jí uspořádají přivítání z porodnice. Já jsem zařizovala dort + zakusky, sestře se ale dort nelíbil, prý byl moc obyčejný. Mamka mi řekla, že se musím sestře omluvit, tak jsem to udělala a ještě jsem jí musela koupit čokoládu. Nechtěla jsem to dělat, naopak mi přišlo vhodné, aby se sestra omluvila mě. Ale chci mít v rodině klid a pokud bych se jakkoliv postavila proti sestře, nastala by hotová noční můra. Teď musím sestře chodít pravidelné pomáhat, uklízím jí, vařím jí, hlídám jí dítě. Ale sestře to pořád není dobré, stěžuje si že nic neumím. Máma sestru pořád brání, že prý za její chování můžou hormony.