Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím vás Maminky Rádkyně
Chtěla bych poradit maličký má 5měsícu už od uterý má prujem ale jde vidět že ho nic nebolí je čilý a hravý a směje se.
Ve čtvrtek jsem volala naší obvodní doktorce ta mi řekla at mu vařím rýži s mrkví a koupím probiotika
a také vařím slabší černý čajik
Vš dělám ale maly pořád průjem má
četla jsem i že to může byt od zoubku?
Dneska nám i přítel doveze Smectu tak vyzkoušíme ještě to
Myslíte že by to mohli byt ty zuby?
Malá vždycky u zubů měla průjem a stačila půlminuta ji v tom nechat a byla opruzená až za uši ![]()
Ano taky jsem vždycky při zubech měla děti posr… až za ušima, opruzovaly se obě, žádné jiné extra problémy, ale pos… xkrát za den. Vylezl kousek zubu a byl/je klid
do doby než poleze další
.
Příspěvek upraven 29.09.12 v 10:25
Bude to asi od zubů, malá na to taky trpěla. Předpokládám, že stále dáváš mléko? Je na UM? Jestli jo, tak sežeň Nutrilon Low lactose, ten u nás vždycky pomohl. ![]()
Pravě musí maly pít nutrilon Alergy care
No ale hruza a jako myslite že v 5 měsících jsou možna zuby? ![]()
Ahoj, našemu kloučkovi rostly zuby od 4 měsíců, ale neměl naštěstí žádné střevní obtíže, ty se dostavily až se špičáky - ono je to u každého dítěte asi jiné, ale jestli se ptáš, jestli to v 5ti měsících mohou být zuby, pak říkám, že mohou. U našeho kloučka byl první znak to, že si strkal všechno do pusy, zejména prstíky, byl plačtivější a také začal hodně slintat. Dáseň měl v místě vybíhajících zoubků dost nateklou, a u dalších zoubků tvářičky v noci horké. Zabrala kousátka uložená v chladničce a později Calgel (smí se tuším od 5tého měsíce) ten jsem začala dávat až déle na doporučení pediatra, když se mi budil v noci bolestí. Jinak co se týká průjmu - vím, že v létě v těch nesnesitelných horkách chlapečka (to mu bylo 15 měs.) vždycky prohnalo kojenecké mléko (máme Bebu) v jakékoliv formě (ať již jako takové/pudink/kaše..) - nyní už opět pohoda, jazz ![]()