11měsíční chodí po špičkách

1143
29.9.12 08:02

11 měsíční chodí po špičkách

Zdravím- chci se zeptat, taky vaši prckové chodili po špičkách,? z malím 11měs. když chodím za ruce tak cupitá po špičkách a nedošlapuje na celou nožičku, je to normal, tak se děti uči chodit?? :think: Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
29.9.12 08:05

To je znamka toho, ze jeste neni zralej na chozeni..deti se za ruce vodit nemaji..nejdriv kolem nabytku a pak se sami pousteji..domluvila bych si u mudry rehabku..ta by ti to vysvetlila asi lip..muze se takhle stat, ze se mu zkrati slachy..v decaku jsme meli holcicku, ktera takhle chodila a nakonec musela na operaci s obema nohama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
29.9.12 08:11

@Mauzik2 aha 8o tak to jsem vubec nevěděla, takže za ruce sním teda vubec nechodit. kolem nabytku se staví a obcas se i pusti a chvilinku rovnovahu udrzi a to stoji normal na cele nozicce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.9.12 08:20

Za ruce jsem nevodila, tak nevím… :-) Pokud chodí okolo nábytku normálně, ne po špičkách, přestala bych ho tahat za ruce jak opičku a neřešila bych to… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.9.12 08:21

Jinak teoreticky se dítko dá vodit tak, aby ty ruce nemělo vytažený nahoru, ale přirozeně, nebo držet pod pažema… Ale to ti brzo odejdou záda a podle mě je to zbytečný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
29.9.12 08:31

@kate02 no spíš si u toho nábytku stoupne, pustí se a pak si sedne na zadek- jak spadne, ale ted jak jsem na něj koukala -tak vstaval k nabytku a stejne si stoupl nejdřiv na spicky a pak teprve doslapne na celou nohu :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.9.12 08:32

Malá ťape kolem nábytku už přes měsíc (cca od 10ti měsíců) a od té doby jsem jí občas vodila - ale vždy jen za jednu ruku.. Nemají se tahat za obě a nemají mít ruce vytažené od výšky.. To už je lepší je přidržovat vpodpaží. Teď už ťape úplně sama, našlapuje normálně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.9.12 08:34

Je teda fakt, že u toho nabytku hodně tancovala, takže byla na špičkách často ale u ťapání ne.. Zmiň se doktorce, za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
29.9.12 08:35

Ale doslapne, protoze na spicky to neudrzi sam, jenze kdyz ho tahas za ty ruce (drzis) nevedome ho tahas nahoru a pro nej je snazsi chodit po spickach..spravne se diteti vubec pomahat nema, jen jistit, ale nechat i obcas spadnout, aby ditko vedelo, ze musi davat pozor na to, co dela..my to tak udelali u syna(ale tam jsem cvicila vojtovku) a u Nelky to udelam stejne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
29.9.12 08:48

Aáále…já vodila obě starší děti a dcera začala sama chodit v necelých 10 měsících a syn v 10,5měsíci. Teď mám třetího /necelých 9měs./ a capká za ruce hrozně rád. Ovšem pozor - je pravda, že není správné tahat jim ruce nahoru, nýbrž jim poskytovat oporu jakokdyby před tělíčkem - v podstatě jako když si dítě samo stoupne, obchází v postýlce a přidržuje se - pak na tom nevidím nic špatného či závadného, když ho člověk vezme a stejným způsobem s ním chodí. Také je pravda, že mne z toho bolí záda, ale zase z té chvilky od bolesti neumřu a prcek má radost.
Na špičkách podle mne chodí z toho důvodu, že mu držíš ruce nad hlavou a on se jakoby věsí. Zkus ruce dát před jeho hrudníček, aby přidržoval balanc, ale nemohl se věset. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
29.9.12 08:50

Malej má ted 11měsíců a kolem nábytku tapků asi 2 měsíce, sám se ještě ale nepustil, ale jak za ruce, občas se to prostě musí, ale ruce mu držít níž aby jsem ho nevytahovala, ale i u toho nábytku je občas na špičkách, prostě blbe a zkouší co umí tak je i na špičkách když chodíme tak jde občas taky přes špičku, tomu se podle mě zabránit nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.9.12 09:02
@Did píše:
Aáále…já vodila obě starší děti a dcera začala sama chodit v necelých 10 měsících a syn v 10,5měsíci. Teď mám třetího /necelých 9měs./ a capká za ruce hrozně rád. Ovšem pozor - je pravda, že není správné tahat jim ruce nahoru, nýbrž jim poskytovat oporu jakokdyby před tělíčkem - v podstatě jako když si dítě samo stoupne, obchází v postýlce a přidržuje se - pak na tom nevidím nic špatného či závadného, když ho člověk vezme a stejným způsobem s ním chodí. Také je pravda, že mne z toho bolí záda, ale zase z té chvilky od bolesti neumřu a prcek má radost.
Na špičkách podle mne chodí z toho důvodu, že mu držíš ruce nad hlavou a on se jakoby věsí. Zkus ruce dát před jeho hrudníček, aby přidržoval balanc, ale nemohl se věset. :mavam:

ona je otázka, jestli to pro ty děti je dobře, když chodí takhle brzo, jestli už mají lezením dost zpevněný záda a tak… Podle mě jim vůbec nic neuteče, když se sami rozchodí „až“ v roce nebo později, spíš si myslím, že pro ty záda je to lepší… :nevim: Takže bych je v tom uměle nepodporovala vůbec, i když se jim to líbí… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
29.9.12 09:02

Tedka to tak čtu a přemýšlím jetyl to je nomrální kdyxž dítě chodí vesměs po špičkách v 5 letech mám známou a ty mají doma prostě baletáka cupitá tak pořád od té doby co se naučil codit ale to už by si snad doktroka nebo někdo ve školce všimnul že je něco špatně ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.9.12 09:07

Malému je deset měsíců, chodí sám, krásně. Za ručku jsme ho moc nevodili. Ale k věci, jak tu někdo píše, že nemá připravená záda a podobně. Doktorka mi sama řekla, že kdyby na to fyzicky neměl, tak to nedělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.9.12 09:53
@Paikea píše:
Tedka to tak čtu a přemýšlím jetyl to je nomrální kdyxž dítě chodí vesměs po špičkách v 5 letech mám známou a ty mají doma prostě baletáka cupitá tak pořád od té doby co se naučil codit ale to už by si snad doktroka nebo někdo ve školce všimnul že je něco špatně ne??

třeba ho bolí paty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky