Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám takový možná hloupý dotaz. Stalo se některé z Vás, že Vašemu mimču jakoby zhrubl hlas, jako když „mutuje“. Malé je necelých 7 měsíců a příjde mi když pláče a měbo se směje, tak má takový hrubší hlásek, už né ten pištivý. ![]()
Já myslím, že jí nic zásadního nebude
prostě objevuje svůj hlas a zkouší různý polohy..
Moje malá to má taky
Když se směje, tak to zní hrozně hrubě, jako kdyby byla po deseti pivech ![]()
@Majjasl píše:
Moje malá to má takyKdyž se směje, tak to zní hrozně hrubě, jako kdyby byla po deseti pivech
@JanaSm Já se ze začátku taky dost divila, co to je za zvuky, ale teď mi to už přijde vtipný ![]()
@Majjasl píše:
@JanaSm Já se ze začátku taky dost divila, co to je za zvuky, ale teď mi to už přijde vtipný
Zase je fakt, že už mě ten pláč tak netahá za uši. už je to příjemnější na poslouchání ![]()
@JanaSm To je pravda
už je vidět, že jsou to větší dětičky tak i hlásky se jim mění ![]()
No já nevím, co si pamatuju, tak když mladýmu -tehdy osm měsíců zhrubl hlas, tak z toho byla do pár dní laryngitida, takže nechci strašit ale doporučuju sledovat.
@Sisulík píše:
No já nevím, co si pamatuju, tak když mladýmu -tehdy osm měsíců zhrubl hlas, tak z toho byla do pár dní laryngitida, takže nechci strašit ale doporučuju sledovat.
Jsme na tom stejně. Malý má 10 měsíců a zrovna máme laryngitidu..
My teda laryngitidu neměli a to se jí hlásek změnil taky okolo toho 8 měsíce a zůstalo jí to dodnes
@Sisulík @Wecernice2 Jaký byl z hlavních příznaků, díky kterému ste poznaly že je to laryngitida? ![]()
@JanaSm píše:
@Sisulík @Wecernice2 Jaký byl z hlavních příznaků, díky kterému ste poznaly že je to laryngitida?
No já myslela že je malý nachlazený. Začal mu hrubnout hlas a dost se zahlenil s rýmou. Další den už nemohl skoro mluvit a kašlal tak štěkavě..
Jinak já jsem právě nepozorovala dříve, že by se malému změnil hlas. Ale on od narození měl hlas jako zvon a přeřval všechny děti v porodnici ![]()
Myslím, že pokud by jsi měla nemocné miminko, tak to poznáš.. asi se mu opravdu mění hlásek.
No maličká byla před týdnem nachlazená, ale to ještě měla hlas normální. Jinak sem se dívala na příznaky a krom hrubšího hlasu žádné nemáme ani mi nekašle, tak snad to nic nebude.
Každopádně ji sleduji jako ostříž