Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
pediatrička mi včera doporučila pro skoro měsíčního chlapečka, který trpí prdíky a kolikami, probiotika od Biopronu. Mají ale 2 druhy - sáčky a kapsličky - nevím, která mám vybrat, když plně kojíme. V sáčkách je více živých probiotických organismů (5 miliard, v kapsličkách 1 miliarda), v kapsličkách více probiotických kmenů (5, v sáčkách 3). Dále nevím, kdybych vybrala sáček v čem se rozpouští. Máte s těmito probiotiky některá zkušenosti? A jak jste je podávala? Kdy zabraly? Děkuju moc z odpovědí:-D
Já jsem viktorovi dávala probiotika bio Gaia. jsou to kapičky, takže jsem nakapala na lžičku a šoupla do pusy. s bIopronem neporadím s výběrem. jen pokud je to sypké, tak bych asi rozpustila na lžičce v trošce mateřského mléka. ale otázka je, kolik toho pak bude na nacpání do pusy…
Ahoj,
je jedno jestli sáček nebo kapsle, obojí se sype (resp. dá vysypat) do mléka. Horší je jestli kojíš, to budeš muset odstříkat a dát s biopronem ve flašce ![]()
Já jsem dávala Biopron sáčky, odstříkala mléko do skleničky, nabrala do stříkačky, sáček jsem vysypala do mléka protřepala a dala malé, tak vypila všechno. Stačila jen troška třeba 5ml. Většinou po kojení, lepší je ale před kojením, ale já než jsem si na to vzpoměla bylo nakojeno
. Myslím, že jsou dobré, ted ale dávám Laktobacily od Swissu, po Biogaia nám nepomohly.
Ještě dodám, že pokud kojíš, neměla by jsi to dávat do flašky.
@Dee29 píše:
Já jsem dávala Biopron sáčky, odstříkala mléko do skleničky, nabrala do stříkačky, sáček jsem vysypala do mléka protřepala a dala malé, tak vypila všechno. Stačila jen troška třeba 5ml. Většinou po kojení, lepší je ale před kojením, ale já než jsem si na to vzpoměla bylo nakojeno. Myslím, že jsou dobré, ted ale dávám Laktobacily od Swissu, po Biogaia nám nepomohly.
Děkuju za info:) Bála jsem se, že bych musela hodně odstříkat, ale vypadá to, že to bude v pohodě…
Jj, bylo to v pohodě, ted mám právě laktobacily v kapslích a hůř se to vysypává. Právě jsem odstříkala tak málo, páč po kojení jsem do ní nechtěla dávat zase velké množství, ani by mi to nevypila. Je lepší před kojením a pak dokojit, ale na to já jsem jaksi neměla mozek.
![]()
Ja jsem odstrikla mleko na lzicku, vysypala kapsli, promichala, dala lzickou a nakojila. Ty sackove jsem mela jen jednou, ty jsem davala na lzici.
Tak já to nějak prokroutím:-D Jen teda doufám, že nám pomůžou, protože jinak už fakt nevím co by nám mohlo pomoct… (kromě času, ale to nechci, aby se Matýsek dál trápil:( )
Nám nepomohlo nic, na všechny kapky jsem se vyprdla a ted dávám jen probiotika. Jsou nám 3 měsíce a myslím, že nám pomohlo až ted, že kojím ne co 2 hodiny, ale co 3 hodiny, malá je spokojenější, měla hodně řídkou stolici až vodu, tím že hodně pila a nedokázala to strávit, to ji tam pořád tlačilo a sama se nevykakala, ted musím zaklepat, se to zdá být lepší.
Ahoj mi mame od Biopronu normalni kapicky, dava se 6 kapek 1× denne. davam je na lzicku a sup do pusinky (kojim).
My jsme měli sáčky od Biopronu, když jsem brala ATB a malému to pomohlo, do 4 dnů měl po bolestech bříška. Teď jsem nemocná znova a koupila jsem ty kapky Bio gaia, a vypadá to dobře zatím. ![]()
Já dávám od Biopronu kapsličky, sáčky mi přijdou moc silné, kombinujeme je s Bio Gaia a malý se sice občas kroutí, ale není to nijak hrozné a kadí každý den, sice s pomocí, ale kadí, což je důležité.
Nám se malý kroutí skoro po každém kojení a zkusili jsme už skoro všechno a nic nepomohlo (masáže, cvičení, nahřívání, espumisan, lefax, moje strava…):( Je pravda, že jsem jsem dostavala před a po porodu hodně antibiotik, tak to může být i tím… Chtěla bych práve zkusit spíš ty sáčky, protože jsou silnější… jen nám teda bude měsíc až v úterý, ale to by nemělo vadit - říkala to i dr.