Probiotika pro novorozence Biotron

30
28.9.12 06:42

Probiotika pro novorozence - biotron

Ahoj maminky,
pediatrička mi včera doporučila pro skoro měsíčního chlapečka, který trpí prdíky a kolikami, probiotika od Biopronu. Mají ale 2 druhy - sáčky a kapsličky - nevím, která mám vybrat, když plně kojíme. V sáčkách je více živých probiotických organismů (5 miliard, v kapsličkách 1 miliarda), v kapsličkách více probiotických kmenů (5, v sáčkách 3). Dále nevím, kdybych vybrala sáček v čem se rozpouští. Máte s těmito probiotiky některá zkušenosti? A jak jste je podávala? Kdy zabraly? Děkuju moc z odpovědí:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21576
28.9.12 06:49

Já jsem viktorovi dávala probiotika bio Gaia. jsou to kapičky, takže jsem nakapala na lžičku a šoupla do pusy. s bIopronem neporadím s výběrem. jen pokud je to sypké, tak bych asi rozpustila na lžičce v trošce mateřského mléka. ale otázka je, kolik toho pak bude na nacpání do pusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
28.9.12 06:49

Ještě dodám, že zabraly do týdne a fakt pomáhaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
28.9.12 07:10

Ahoj,
je jedno jestli sáček nebo kapsle, obojí se sype (resp. dá vysypat) do mléka. Horší je jestli kojíš, to budeš muset odstříkat a dát s biopronem ve flašce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
28.9.12 07:12

Já jsem dávala Biopron sáčky, odstříkala mléko do skleničky, nabrala do stříkačky, sáček jsem vysypala do mléka protřepala a dala malé, tak vypila všechno. Stačila jen troška třeba 5ml. Většinou po kojení, lepší je ale před kojením, ale já než jsem si na to vzpoměla bylo nakojeno :-). Myslím, že jsou dobré, ted ale dávám Laktobacily od Swissu, po Biogaia nám nepomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
28.9.12 07:14

Ještě dodám, že pokud kojíš, neměla by jsi to dávat do flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.9.12 07:17
@Dee29 píše:
Já jsem dávala Biopron sáčky, odstříkala mléko do skleničky, nabrala do stříkačky, sáček jsem vysypala do mléka protřepala a dala malé, tak vypila všechno. Stačila jen troška třeba 5ml. Většinou po kojení, lepší je ale před kojením, ale já než jsem si na to vzpoměla bylo nakojeno :-). Myslím, že jsou dobré, ted ale dávám Laktobacily od Swissu, po Biogaia nám nepomohly.

Děkuju za info:) Bála jsem se, že bych musela hodně odstříkat, ale vypadá to, že to bude v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
28.9.12 07:20

Jj, bylo to v pohodě, ted mám právě laktobacily v kapslích a hůř se to vysypává. Právě jsem odstříkala tak málo, páč po kojení jsem do ní nechtěla dávat zase velké množství, ani by mi to nevypila. Je lepší před kojením a pak dokojit, ale na to já jsem jaksi neměla mozek. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
28.9.12 07:24

Ja jsem odstrikla mleko na lzicku, vysypala kapsli, promichala, dala lzickou a nakojila. Ty sackove jsem mela jen jednou, ty jsem davala na lzici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.9.12 07:29

Tak já to nějak prokroutím:-D Jen teda doufám, že nám pomůžou, protože jinak už fakt nevím co by nám mohlo pomoct… (kromě času, ale to nechci, aby se Matýsek dál trápil:( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
28.9.12 07:58

Nám nepomohlo nic, na všechny kapky jsem se vyprdla a ted dávám jen probiotika. Jsou nám 3 měsíce a myslím, že nám pomohlo až ted, že kojím ne co 2 hodiny, ale co 3 hodiny, malá je spokojenější, měla hodně řídkou stolici až vodu, tím že hodně pila a nedokázala to strávit, to ji tam pořád tlačilo a sama se nevykakala, ted musím zaklepat, se to zdá být lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
28.9.12 08:04

Ahoj mi mame od Biopronu normalni kapicky, dava se 6 kapek 1× denne. davam je na lzicku a sup do pusinky (kojim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.9.12 08:15

My jsme měli sáčky od Biopronu, když jsem brala ATB a malému to pomohlo, do 4 dnů měl po bolestech bříška. Teď jsem nemocná znova a koupila jsem ty kapky Bio gaia, a vypadá to dobře zatím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
28.9.12 09:19

Já dávám od Biopronu kapsličky, sáčky mi přijdou moc silné, kombinujeme je s Bio Gaia a malý se sice občas kroutí, ale není to nijak hrozné a kadí každý den, sice s pomocí, ale kadí, což je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.9.12 09:41

Nám se malý kroutí skoro po každém kojení a zkusili jsme už skoro všechno a nic nepomohlo (masáže, cvičení, nahřívání, espumisan, lefax, moje strava…):( Je pravda, že jsem jsem dostavala před a po porodu hodně antibiotik, tak to může být i tím… Chtěla bych práve zkusit spíš ty sáčky, protože jsou silnější… jen nám teda bude měsíc až v úterý, ale to by nemělo vadit - říkala to i dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí