Začínáme 8. měsíc a nesedíme

Anonymní
27.9.12 13:49

Začínáme 8. měsíc - a nesedíme.

Je tu někdo, kdo to má také tak? Dá se říci, že malý sedí s oporou, mě na klíně, když ho držím, tak děla takovou tu žabku, nebo opřený o polštář. Sám ale ne, žuchne hned sebou do strany, nebo do předklonu. Zatím ho nedávám do sporťáku, až bude sedět.
Jak si ale sám sedne - najednou se posadí? Nebo ho to mám nějak učit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
505
27.9.12 13:49

Mi máme 7 měs. a 7 dní a taky nesedíme :) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.9.12 13:53

Ahoj anonymní, tak za prvé neposazovat, záda na to nejsou připravené. Za druhé leze, nebo je na čtyřech? Má jěště čas na sezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
27.9.12 13:55

Měl by si sednout až začne lozit po čtyřech. Z této polohy si pak sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
27.9.12 13:56

Napíšu asi jediné, každé dítě má své tempo ;) že tabulky říkají, že by dítě mělo v 6měs sedět tak se nemusíš hroutit, že tobě v 8měs ještě nesedí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
27.9.12 13:57

Nechápu, proč mamky tak bazírují na sezení. To je pasivní dovednost a ještě křiví záda. Radši bych se starala, aby děcko pěkně lezlo po čtyřech. A jinak - dvě z mých tří dětí si sedly až v osmi měsících. Prvně si stouply.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
27.9.12 13:58

Syn si sám sednul v 10ti měsících..ve sportaku jezdil od 8mého měsíce v polosedu, ale on se ani nesnažil přitahovat ;) línej byl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.9.12 13:59

Jéj, minimálně do roka bych si s tím nedělala hlavu. Sedne si tak, že z polohy „na čtyřech“ si kecne na bok, nejdřív se bude i opírat o ručky a postupně to vypiluje.
A neposazuj, on se to fakt naučí sám, není kam spěchat, ve škole se nasedí až až :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
27.9.12 14:02

Malý se sám posadil až po desátém měsíci. hlavně si pohlídej, aby nepřeskočil fázi lezení po čtyřech, ta je důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
27.9.12 14:02

Malej chodil kolem nabytku, plazil se…vsecko. Ale sam si umel sednout az kolem 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
27.9.12 14:06
@helenkka píše:
Ehm, a jak se to dělá? Když chodí, tak mu podtrhuješ nohy? :lol:

Ne. Dáš mu pod bříško třeba ručník a v tom ho může jeden rodič nadzvedávat a druhý mu ukáže, jak šoupat nožkama. Jde to nacvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adaka
27.9.12 14:06

Vůbec bych to neřešila. Každé dítě má svoje tempo. Moje holčička se začala v 8.měsíci teprve otáčet!!! Byla trošičku tučnější. Vzpomínám na kontrolu u lékařky - tak co už umí? Už se vám v postýlce staví? Já na ni vytřeštila oči. Néééé paní doktorko, ona se teprve začala otáčet. A už nás hnala na neurologii. Aspoň, že ta neuroložka a fyzioterapeutka byly normální. Malá byla úplně v pořádku. Všechno pak zvládla v krátké době a chodit začala ve 14.měsících.
Takže za mě - tabulky nesledovat!

• Citovat
  • Upravit
8651
27.9.12 14:08

Jůla má 9 měs., už dlouho leze, víc jak měsíc obchází nábytek, ale vůbec si nesedá a ani se v sedu neudrží, když ji posadím. Holt na to ještě nepřišla :nevim: Krmím v lehátku v polosedu a ve sporťáku jezdí taky v polosedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
27.9.12 14:11

Naše malá si začla sedat, když začla lézt - někdy v polovině devátého měsíce. A to pak šlo vše najdnou - lezení sezení a stoupání. Kamarádky holčička dřív stála a chodila kolem nábytku než se sama posadila… každé dítě je jiné, někdo to má tak a někdo jinak a v jinou dobu. Jsou děti, co chodí v 9 měsících a jiné v roce a půl. V klidu vyčkej a užívej relativního klidu, pak ti začne hodně rychle mazec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.12 14:11

Ach jo, tak to je špatný, malej na začátku osmýho měsíce zatím jenom se převaluje na bříško a zpět na záda. Jinak nic – žádné lezení po čtyřech, to ani náhodou. :nevim: :nevim: Leží jak vánočka, nohy věčně u pusy, palce v puse a jen se převaluje. Ale ještě NELEZE!!To by už měl?? :think: :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure