Pořád si umývám ruce, přeháním to?

2144
27.9.12 09:46

Přeháním to?

Ahoj ženy, potřebuju rady od zkušených maminek :kytka: Mám 5ti měsíční dceru a než si jí vezmu, pořád si umývám ruce, to už se teda snažím eliminovat, pokud nejsem nějak špinavá samozřejmě ;) Oblečení jí dávám jen jednou, i když ho má třeba jen hodinu. No a hlavně, teď jsem četla na jiné diskusi, že některé maminky nemažou preventivně proti opruzeninám vůbec, některá tam psala že jednou denně. Já si teď přijdu jak úplnej nýmand, ale já jí mažu při každým přebalování :oops: Prostě jsem to někde vyčetla a dělám to tak. Moje mamka mi říkala, že to přeháním s tou péčí, tak bych chtěla znát i váš názor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
27.9.12 09:50

Tak až na to mazání to přeháníš naprost šíleně. Prát oblečení, které mělo mimino jen hodinu na sobě a nestihlo to umazat… to je šílenej mazec. Jinak s tím mytím rukou - pokud se nerýpeš v hlíně, ale jsi normálně s ní doma, tak nevidím důvod proč si chodit umýt ruce než ji vezmeš do náručí, co budeš dělat až budeš venku… - však tvoje dítě není porcelánová panenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
27.9.12 09:51

Ahoj.
Ruce jsem si nemyla pokazde ani u novorozence, jen kdyz jsem se proste nekde zaspinila (pri vareni, uklidu, pri navratu z venku). Zadecek jsem u prvniho mazala taky skoro pokazde, u druheho uz mene, on nebyl na prdelku tak citlivy, tak to nebylo potreba. Obleceni davam dokud se neuspini, jeden syn byl porad v cistym, protoze casto blinkal, druhy mel dupacky klidne dva dny. Podotykam u mimin, ted kdyz jsou skolkaci, nosi triko dokud je ciste. ;)
Delej to tak, jak to citis. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.9.12 09:52

Tak já tedy malou mažu po každém přebalování také, ale s tím mytím rukou to zase tak nepřeháním. S věcma bych problém neviděla, prostě si miminko vychutnáváš, tak co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.9.12 09:54

@ynax Právěže když byla úplně malinká, tak všichni, že se musím furt umývat a pak už mi nějak nedošlo, že je vetší a není to potřeba. :oops: Ale už se fakt tak neumývám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.9.12 09:54

Já ti radím dělej podle sebe…Mastila jsem taky po každém přebalování.. Přece ruky ti neupadnou, dlouho to nezabere, tak co.. Jednou jsem tak přšestala, protože jsem taky slyšela, jak malého opečovávánám nemastila jsem tři dny a šup a měl zadek rudý.. Každé dítě je jiné, někdo to asi nepotřebuje, ale prostě jsem mastila a nyní má Skoro 4 roky a žádné následky nepozoruju :mrgreen:..
Ty ruky nevím.. Já si je samozřejmě myla, ale jako při každém chutnutí to ani nejde :think: :mrgreen: Já hlavně ruky myla při příchodu z venku, doma klasika záchod, vaření, přebalování..
Oblečení měl malý na celý den jedno- pokud se neušpinil..

Příspěvek upraven 27.09.12 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
27.9.12 09:55

Já mazala po každém přebalování asi do 8 měsíců, pak jenom na noc nebo po pokadění. Oblečení třeba na ven dávám i víckrát pokud není něčím umazané. No a ty ruky, kolikrát se mě stalo, že jsem vařila nebo něco dělala a ozval se z ložnice hysterák, tak jsem si jenom v běhu utírala ruky do útěrky nebo i o sebe, umytí mě v tom okamžiku snad nikdy nenapadlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

Tak já si myslim, že to mmytí rukou a praní oblečení přeháníš dost.
Já třeba malého vůbec nemažu, protože se neopruzuje, takže nevidím důvod ho mazat. :nevim: Komu se dítě opruzuje, tak ať maže.

Příspěvek upraven 27.09.12 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

Já taky převlékala často, ale jen proto, že jsem na něj měla tolik krásný věcí a jiným způsobem by je neunosil :mrgreen: Rozhodně jsem je ale hned neprala, stačily výdaje za plenky a UM, ještě tak k tomu elektřina ne :mrgreen:

Přijde mi to přehnané, ale pokud ti to dělá dobře a nestresuješ, když si zrovna nemáš kde umýt ruce nebo hned převléct mimino, tak bych na tom neviděla nic extra špatného 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
27.9.12 09:56

Ahoj,
já od porodky, kdy jsem porodila v 35tt Honzíka, si myju ruce také čatěji. Před přebalením, před koupáním, dáváním jídla apod. Dokonce mi zůstlo i to desinfokování, ne tedy už tak často, neboť klukovi byly v červenci 2 roky.
Jak myslíš dáváš oblečení jednou? Já dávám denně čisté, nikdy bych nedala stejné triko nebo punčocháčky druhý den, to se mi ekluje. Dělám to u nás tří-já a 2 děti. Manžel si mění dle své frekvence :roll:. Mastičku jsem dávala jen když byl opruzený, což nebýval, tak nám Bepanten vystačil na hodně dlouho.
Před 10 lety jsem měla období, kdy jsem nebyla schopná chytnout se tyče v buse, do teď v metru bez drža :oops:. Panika ze špíny, už to trochu přešlo. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
27.9.12 09:57

Myslím, že to moc řešíš, dělej si to tak, jak ti to vyhovuje. Cítit se jako nýmand kvůli tomu, že někdo svému dítěti zadek nemaže a ty ho mažeš, je přeci hloupost. Já třeba bych to s tou péčí tak nepřeháněla, ale je fakt, že já už mám ty děti tři a s každým dalším je člověk- rodič více a více otužilý. Děti nejsou porcelánové panenky, si myslím já. Ale pokud se cítíš dobře, když své dítko takhle opečováváš a udržuješ v čistotě, tak to tak dělej dál…a na to, jak to dělá někdo jiný, se vyprdni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.9.12 09:58

@RyBANA No zas tak dobře mi to právě nedělá. Ze začátku jsem ají měla strach, protože manžel má atopický ekzém, tak jsem se snažila, aby bylo všechno fakt čistý, ale už je větší, tak to tak už nehrozí, ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
27.9.12 09:58

Ahoj, ruce sem si v pěti měsících miminka myla jen když byly špinavé. Oblečení měl třeba i na druhý den. S mazáním je to na tobě, když na to netrpí, tak bys nemusela…

• Citovat
  • Upravit
14335
27.9.12 10:01

No ono trochu špíny neuškodí - myslím takové te bakteriální ne nějaké humus :mrgreen:, protože taky neni dobré aby dítě bylo jenom v prostředí čistém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.9.12 10:01

Já si ruce meju když příjdem zvenku a po toaletě.. Doma jí nechávám ve špinavém (od jídla), ven jí převléknu, odpoledne po příchodu domů jí trochu vysvléknu, vyklepu, otřu ruce dám něco k jídlu a pak jdem koupat, dám čisté pyžamko.. Je trochu starší, venku ochutná všechno - písek, kytky, když se zapomenu tak i vajgla :oops: Zadek meju pod vodou, kajdí už většinou na nočník, venku ubrousky.. Nemažu ničím, jen když zčervená a to je tak jednou za tři měsíce..
Nikdy jsem to „nepřeháněla“ tím nechci říct, že jsem prase, ale jakmile začnou lézt tak je po hygieně.. Ani prsa jsem si před kojením neumývala, přišlo mi to ujetý, naopak miminko má maminku cítit.. Takže promiň, ale myslím, že to přeháníš, trocha špíny je dobrá na imunitu, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí