Pořád si umývám ruce, přeháním to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2144
27.9.12 10:02
@1024 píše:

Jak myslíš dáváš oblečení jednou? Já dávám denně čisté, nikdy bych nedala stejné triko nebo punčocháčky druhý den, to se mi ekluje. Dělám to u nás tří-já a 2 děti. Manžel si mění dle své frekvence :roll:.
Včera si třeba ublinkla hodinu před koupáním, tak jsem jí musela celou převlíkat a dneska tady leží to bodýčko a polodupajdy a já nevím, jestli jí to mám ještě dát. Spíš u toho bodýčka váhám, jde asi jen o můj pocit, že to není nažehlený :oops: Ale nechci z ní udělat nějakou háklivku, já si fakt myslela, že to tak dělají všechny maminky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
27.9.12 10:05

Zlato, chápu tvoji starostlivost, ale tímto prckovi zaděláváš na slušnou alergii na všechno. Teď se mu tvoří imunitní systém a potřebuje si udělat na vše obranyschopnost. Chápu, že prcka nechceš ohrozit, ale přílišná hygiena taky škodí. Neříkám, že si nemáš po záchodu umýt ruce, ale abys na mimi nesáhla, dokud nebudeš od hlavy k patě vydesinfikovaná je špatně. Prcek je teď chráněný tvou imunitou, kterou jsi mu dala v těhotenství a dáváš mu kojením, tak mu dopřej trochu „špíny“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
27.9.12 10:05

Já osobně bych to nedala, ale spíš je to o vnitřním pocitu. Spousta ti určitě napíše, že máš dát. Záleží fakt na Tobě.

Příspěvek upraven 27.09.12 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.9.12 10:06

Nechci se teď vymlouvat, ale já neznám nikoho, kdo má miminko, jsem první mezi kamarádkama a tak všechno vyčtu z těch brožurek, co jsem dostala v porodnici :nevim: A pak to tak dopadá. Někde jsem dokonce četla, že pokud má někdo z rodiny atopický ekzém, tak aby se tomu zabránilo, nesmí být doma žádný záclony, koberce, a nekupovat dítěti plyšový hračky :zed: Tak to už je fakt moc, ale jinak z těch brožurek čerpám inspiraci dost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.9.12 10:07

No když byla malá menší, tak hodně ublívala.. Když to bylo u usínání, tak jsem jí nechtěla rušit, tak jsem jí to nechala a převlékla později.. Ono to blinkání pak pěkně smrdí, takže to jsem vyměňovala co nejdříve.. Teď, když se upatlá přesnídávkou, tak mě to nechává klidnou :mrgreen: No a sice chodí, ale dost padá, takže na každou procházku potřebujeme jedny kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.9.12 10:07

Och, čtu zlato a mám osypky…pardon za OT :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.9.12 10:08

Brožurky :roll: Zeptej se nás :lol: A s tím atopákem - podle mě je to nesmysl.. Znám děti kterého měli a ve většině případů z toho vyrostli.. Záclony na to asi moc vliv neměly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.9.12 10:10

Ruce jsem moc neřešila, umyla jsem jenom když byli fakt špinavé. V 5m už trochu začínal cestovat, olizoval kdejakou hračku, hrál si se psama a lízal zem :mrgreen:
Oblečení měl max. 2 dny a nebo jsem měnila, když si to zašpinil. Ale čisté oblečení jsem oblíkala znova, když nebylo špinavé nebo spocené.
Mažu dle potřeby, u nás tedy vlastně radši pořád. Po kakání nenamažu a má to za chvíli červené, tak radši mažu.
V 5m už bych tolik na hygieně nelpěla, někde tu imunitu získat musí. Něco jiného je mytí ovoce a zeleniny, bacha na průjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.9.12 10:11
@gabriela82 píše:
Brožurky :roll: Zeptej se nás :lol: A s tím atopákem - podle mě je to nesmysl.. Znám děti kterého měli a ve většině případů z toho vyrostli.. Záclony na to asi moc vliv neměly :think:

Já si taky myslím, že buď ho dostane, nebo ne. Podle mě to buďto po tátovi zdědila, nebo ne a nic s tím neudělám. Co by jsme mi teda teď radili? Neumývat se tolik, to je jasný. S dát jí třeba i to bodýčko? Jestli se třeba trochu zpotila, tak to jako nevadí? :D Já fakt nevim, nechci jí udělat alergie a tak :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.9.12 10:13

Ruce si meju, pokud dělám s něčím, po čem je ruce potřeba umýt, při každém přebalení nemažu, radši často přebaluju, abych nemusela kůži pořád chránit před účinky moči, dokud se dítě nepobleje či nepros.re, tak oblečení má na sobě (občas i nějaký menší grcanec jsem nechala).
Doma na plovoučkách jen luxuju a vytírám sporadicky, děti nechám lozit po zemi, nehroutím se, když je olízne pes… Jsou zdravé, normální.
(akorát teď poslední dobou mladej začal trpět na opruzeniny na stehýnkách, takže momentálně mažu jak divá, meju a stejně jakmile zaženu jednu, tak se objeví další, přičítám to zubům, protože první rok se nám to fakt nestalo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.9.12 10:16

@celipipka54 Tak v pěti měsících se ještě tolik nepotí, pokud není poblinkaný, tak ho dej klidně znovu.. Já už ani nežehlím a peru jí věci normálně s našima.. Ale do toho půl roka jsem jí prala zvlášť a v dětském prášku, pak jsem zkusila normální prášek a pak i aviváž a když se jí nic nestalo, tak jsem to tam začala házet vše dohromady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.9.12 10:16

@celipipka54 co se týká atopáku, v čem například pereš? Jaké používáš čistící prostředky? To mi přijde jako potenciální spouštěč, když se dítě navlíkne do vyvoněnýho oblečení se zbytky prášku, 100× nic a pak se ucho utrhne. Případně pak nerozvážnost při zavádění příkrmů. Je pravda, že pokud by byl v rodině předpoklad pro nějakou alergii, tak bych byla opatrnější, naštěstí patříme v současné době snad k naprosté raritě, kdy ani jeden z nás není alergik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
27.9.12 10:17

Já do doby než syn strčil do pusy co viděl a olizoval prahy u dveří apod. jsem taky vše pořád umývala sterilizovala, teď už sterilizuji jen jednou za čas, ale ruce si myji často, a při každém přčebalování poctivě mažu sudocremem a na noc bepanthen.. myslím že čisté ruce jsou základ!!! nesnáším lidi co přijdou domu zvenku a nejdou si prvně umýt ruce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
27.9.12 10:20
A to jako proč?
@RyBANA píše:
Och, čtu zlato a mám osypky…pardon za OT :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
27.9.12 10:21
@celipipka54 píše:
Já si taky myslím, že buď ho dostane, nebo ne. Podle mě to buďto po tátovi zdědila, nebo ne a nic s tím neudělám. Co by jsme mi teda teď radili? Neumývat se tolik, to je jasný. S dát jí třeba i to bodýčko? Jestli se třeba trochu zpotila, tak to jako nevadí? :D Já fakt nevim, nechci jí udělat alergie a tak :,(

Kdyz byla dcerka mensi, tak mela ciste body i dva dny!!! Alergie zadne nema, co budes delat, az se zacne plazit??? Neprehanej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí