Pořád si umývám ruce, přeháním to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6744
27.9.12 20:02

Ahoj :mavam:
Já Tě chápu, mám to samé v těhotenství - s mytím rukou :D Okolí mi říká, že to přeháním, ale mně to stejně nedá :mrgreen: Taky nesnáším, když někdo přijde zvenku a neumyje si ruce, po záchodě, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
28.9.12 11:48

Ahoj taky to trochu přeháním ale nemohu si pomoc :? už v těhotenství jsem si myla ruce tak že mi nešla napíchnout žíla při porodu. Už se to snažím taky kontrolovat ale jsem 2× po potratu a když člověk čte co pořád hrozí tak se tomu snažím vyhnout. I tedˇkdyž už je malá na světě. Jo jo lepší nečíst a řídit se instinktem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
28.9.12 21:31
@Rebrambora píše:
Hele jako přeháníš to, ale co - miminu to neublíží a ty budeš klidná. U druhýho to tolik hrotit nebudeš.
prostě prvomatky jsou opatrnější, než vícematky - je to normální. tak ať se chovají jak chtějí -dokud nezačneš sterilizovat samotné dítě, je to u mě OK.
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
28.9.12 22:21
@celipipka54 píše:
Ahoj ženy, potřebuju rady od zkušených maminek :kytka: Mám 5ti měsíční dceru a než si jí vezmu, pořád si umývám ruce, to už se teda snažím eliminovat, pokud nejsem nějak špinavá samozřejmě ;) Oblečení jí dávám jen jednou, i když ho má třeba jen hodinu. No a hlavně, teď jsem četla na jiné diskusi, že některé maminky nemažou preventivně proti opruzeninám vůbec, některá tam psala že jednou denně. Já si teď přijdu jak úplnej nýmand, ale já jí mažu při každým přebalování :oops: Prostě jsem to někde vyčetla a dělám to tak. Moje mamka mi říkala, že to přeháním s tou péčí, tak bych chtěla znát i váš názor. :nevim:

ahoj,

děkuji, děkuji za toto téma, nejsem debil…:-D myslím to dobře…mám 5ti týdení holčičku a umývám si ruce stále, pokaždé když nani sáhnu, umývám si je tak často, že je mám suché a rozpraskané, mám takový strach, aby něco nechytla, nutím taky lidi kolem sebe aby to dělali, připadala jsem si jako debil, mě také mamina říká, že to přeháním a všichni z rodiny mi to říkaji…je to moje první mimčo a mám prostě strach a chci dělat vše správně a dobře… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
28.9.12 22:32

Nedá mi to nepřipomenout:
spadlý dudlík na zem: u prvního dítěte desinfikuji, u druhého olíznu sama, u třetího dám olíznout psovi..

jinak samozřejmě umývat si ruce před jídlem, po příchodu z venku, po toaletě je normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
29.9.12 15:46

@therezaa
Já jak se znám, budu to tak dělat taky, až se mimi narodí :mrgreen: Už teď mám teda problémy, přesně jak píšeš Ty - vysušené a popraskané ruce. Taky budu vyžadovat, než na něj někdo sáhne a přijde z venku, aby si ruce umyl. A ještě jednoho se bojím - má se narodit v listopadu, tak aby nám někdo nedonesl chřipku atd. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.9.12 11:59

@Kači01 Na mytí rukou nevidím nic špatného. :nevim: Myla jsem si je i před těhotenstvím a nesnáším, když někdo přijde zvenku nebo z WC a ruce si neumyje a nedej bože, chce mi sáhnout na dítě. Hned se ptám, jestli má ruce umyté. :twisted: U nás to teda všichni chápou. Taky si nedokážu představit, že bych sahala na něčí dítě bez umytých rukou (i před tím, než jsem sama otěhotněla a měla Verču). Teď teda nic není jako před tím - jsem občas trochu šílená. Teď mě třeba namíchl manžel, který používá vysavač venku (a to s ním odsávám Verče nudličky). Přeháním to?
Jinak k nám nikdo, kdo je nějak nemocný, nesmí. Všichni to respektují. Hned v šestinedělí jsme tu já i manžel lehli (nejspíš to přitáhl manžel z práce a nebo jsme to chytli u dr. :nevim: ), ale Verča to jako zázrakem překonala. První odsávání nastalo až včera - je taky listopadová, tak neboj. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
30.9.12 12:09

@fatin
:hug: Vidím to stejně jako Ty ;) Proč malinké dítě ohrožovat něčím, co není nutné. Taky mi přijde časté mytí rukou normální, když vidím, jací lidé chodí do obchodů, košíky apod., je mi z toho vždycky špatně, co všechno si člověk domů může přinést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí