Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám tří měsíční holčičku a poslední dobou na ní pozoruji, že se jí v bdělém stavu třesou ručičky, což se dříve nedělo. Nejčastěji je to, když se něčeho dožaduje nebo když si hraje - nemáte s tím někdo zkušenost? Možná je to u miminek normální - je to mé první a jelikož to před tím nedělala, tak mě to zarazilo a nerada bych něco zanedbala.. Moc děkuji za rady, typy, informace!
Jo taky nám to dělala když jí bylo tolik co vám
jsou to prej emoce…dělala to když jsme si hrály nebo když měla z nečeho radost…pak to dělala na přebalováku…koukala jsem na ní ze začátku docela vyděšeně, jestli se jí třeba neklepe i hlava, ale bylo všechno v pohodě
ted už to nedělá…ted vřeští ![]()
Taky Tě uklidním, dělal to můj druhorozenec.
Tehdy mě to docela dost vyplašilo! Jak řiká Judynka, jsou to emoce, nervy.. Neboj se nic.
Holky, díky moc za uklidnění. Kamarádka mi říkala, že jejímu 3měsíčnímu chlapečkovi doktorka na třesoucí ručičky předepsala kapičky s magneziem - o tom některá něco víte?
Tak to fakt nevim
mě to minule taky nedalo
a byla jsem zrovna u ortopeda tak jsem se ho na to zeptala..a on že to je úplně běžná věc, že zatim neumí pořádně vyjádřit pocity tak to vypouští těma packama
je možný že se tomu klučíkovi klepaly třeba pořád i když byl v klidu
rozhodně nic čim by ses měla stresovat, kdyby se ti to nezdálo tak to klidně dr řekni, ale u vás to vypadá fakt jen na ty emoční stavy ![]()
Mně taky nic nepředepsali, já to ani nikde neřešila. Protože mě právě maminky (zkušené, od vícero dětí
) uklidnily, že to jsou fakt jen emoce. ![]()
Hodně energie, malý mozek, neurologický systém ještě nezvládá. Co bysme po nich chtěli?
Vždyť i u malého ročňátka můžeš vidět, jak mu hlava nestíhá.. Ale projevuje to pak už jinak…
Podívej se jen jak miminka neustále kopou nožičkama, furt se vrtí… Prostě je vidět, že energii ještě neuměj vstřebat. Neboj se fakt nic.