Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na potrat bych nešla, navýšila bych rodičák na maximum klidně přes přítele ( jeho příjmy rok před narozením toho ročního dítěte). S přítelem se vemte ať si tě ty roky co budeš na rodičáku může odečíst z daní (cca 24tis ročně) ona i ta úleva na 3 děti už bude tak 5 tis/měsíčně. U rodičů šetřete a shánějte byt, vytvořte rezervy a pokud se vy dva shodnete a dítě oba chcete, tak to zvládnete.
A když neplánovaně otehotnis po 4 tak budete mít další dítě?
@karkarka píše:
A když neplánovaně otehotnis po 4 tak budete mít další dítě?
A někdo tady říkal že si dítě na sto pro nechá? Stále se rozhoduji. A i kdybych si nechala 8 dítě, je to jen moje věc. ![]()
@Kelsey píše:
Mozna hledat byt v ubytovne, kde se da zit.
Nevim, jaka tam teda muze byt suma za bydleni.
Pokud se tam platí za hlavu a ne za „byt“ (na ubytovně obvykle o bytu nemůže být řeč, jsou to velké pokoje s např. 6 postelemi a na patře máte společnou koupelnu, lednici a záchod, kuchyňku), tak to vyjde dráž než podnájem. Pracuji jako recepční v zařízení, které je schopné částečně suplovat ubytovnu. Dokonce jsme schválení sociálkou i pracákem, že máme prostředí, které je pro děti zcela ok. Což ubytovna obvykle nemá. A i v případě, že bychom chtěli zaplatit pouze za dvě starší děti a to nově narozené nechali „zdarma“, tak pod 20 000,– za měsíc se nedostanete. Ubytovna není přímořské letovisko, aby tam nechávala děti zdarma. Ono totiž sice nezaberou tolik místa, ale z našich zkušeností je na ně solidní spotřeba vody, vyšší náklady na praní atd. Nehledě na to, že to nikdy nedělá dobrotu. Maminky mají tendenci jít v sedm večer vyžadovat na recepci, aby zařídila, ať si jdou všichni lehnout nebo chodí po špičkách, protože jí dítě nemůže spát
Za mě děti na ubytovny nepatří. Nikdy.
@Lara859 píše:
A někdo tady říkal že si dítě na sto pro nechá? Stále se rozhoduji. A i kdybych si nechala 8 dítě, je to jen moje věc.
No právě že s tímto přístupem ti to hrozí.
@karkarka píše:
No právě že s tímto přístupem ti to hrozí.
S jakým přístupem? Jsem si vědoma, co vše tohle obnáší. Proto o tom velice uvažuji a neřeknu si „jeee další miminko, tak nějak bylo nějak bude“..
@DeeDee.518 Nemusí být pravda. Mám v pronájmu byt v ubytovně. 2 kk. Svou koupelnu, chladničku a všechno. Je to nové a pěkné, jsem tady sama.
@Lara859 píše:
Všem vám holky děkuji za odpovědi. Samozřejmě stojím pevně nohama na zemi a vím, že by to byl opravdu velký risk přivést na svět další miminko. Chci dopřát dětem to, co si zaslouží. Jen mám strach a obavy abych si to později nevyčítala.. mám poslední týden na to, se rozhodnout, pokud se rozhodnu pro interupci tak chci aby to proběhlo co nejdříve. Díky všem za reakce a všem co mě podpořili, vážím si toho
Asi bych na tvém místě ještě jednou promluvila s maminkou. Ona taky ta její reakce mohla být unáhlená, určitě i ona se musí s novou situací nějak vypořádat. V každém případě, pokud to dítě s partnerem chcete a budete za něj bojovat, tak byste měli při tomto rozhovoru mamince ukázat vaše konkrétní kroky, jak dál. Jak s prací, jak s bydlením, co konkrétně děláte a uděláte. Abyste to rozhodnutí nepostavili na tom, že máme holt řekla, tak co se dá dělat, ale aby vy jste udělali všechno, co se udělat dá.
Od mámy mi to přijde kruté. Dítě si nechej, jde z příspěvku cítit, že ho chceš a že bys litovals. Nesouhlasím s názorem, že dítě musí mít všechno, aby mělo šťastné dětství a kvalitní život.
@DeeDee.518
Nedavno byla rodina ve Vymene manzelek. Zili na ubytovne. Meli tam kuchyn a tusim dva pokoje.
Neco takoveho jsem myslela, at si hledaji.
Nejspis to bude cenove dostupne, kdyz tam ziji soc. slabsi rodiny.
@Anonymní píše:
@Lara859
No rozhodnutí je to velmi těžké, ale v tomhle případě bych prostě obešla stát. Našla bych byt, přítele bych napsala jen na vodu, ale do nájmu bych ho nezapočítala a nikomu to neříkala. A vyběhala bych si příspěvek na bydlení, přídavky na děti atd… Byla bych jako máma samoživitelka.
Určitě bych třetí miminko pryč nedala. A na mámu bych se vážně po tomto vykašlala.
Výborně! Takhle to uděláme všechny, rozvedeme se, stanou se z nás “matky samoživitelky” a stát se bude starat o to, na co samy nemáme. Otevri oči! Kdyby to takhle udělaly vsechy ženy, kdy bychom byli? Nechápu, jak vůbec může někdo takhle přemýšlet. Já si udělám dítě a stát se bude starat?
Zakladatelko, pořádně vše prodiskutujte se svým partnerem.
Pokud v nejbližší době seženete byt, dítě bych si nechala.
Maminka již svůj názor řekla, s ní pravděpodobně nehnete.
Držím Vám palce ![]()
@Zamilovanakarolinka píše:
Výborně! Takhle to uděláme všechny, rozvedeme se, stanou se z nás “matky samoživitelky” a stát se bude starat o to, na co samy nemáme. Otevri oči! Kdyby to takhle udělaly vsechy ženy, kdy bychom byli? Nechápu, jak vůbec může někdo takhle přemýšlet. Já si udělám dítě a stát se bude starat?
No, ono to takhle asi fakt šlo dělat. Pamatuju si pár let zpět, že kamarádka s dítětem rušila svatbu právě z toho důvodu, že jako oficiální matka samoživitelka to měla finančně mnohem lepší. Že by svatbou přišla o nemalé peníze. Nevím detaily, ale tento návrh mě vůbec nezaráží, ač s tím teda nesouhlasím a jsem ráda, že už to v dnešní době tak snadno obejít nelze.
@novomamča píše:
Jsi v těžké situaci. Jaký má názor tvůj partner? Být na tvém místě, myslím, že po dlouhém váhání, bych volila rozhodně interrupci. Do finančních podmínek, které popisuješ, bych další dítě nechtěla. Mám ráda jistotu.Příspěvek upraven 18.10.20 v 18:47
Já taky..u dítěte nejde o to ho jen porodit, ale vychovat, dát mu zázemí připravit do života..ty pozitivní radilky by se měly zeptat na ospodu jak spousta rodin trpí nedostatkem financí a trpí tím hlavně děti a jedná se o vícečetné rodiny..ty děti to pak odnesou nejvíce..šla bych na interupci a příště si dala pozor,.
Můžu se zeptat třeba o adopci jste neuvažovala. Je spoustu lidí co miminko chtějí, ale nejde to ať dělají co dělají. Je to taky řešení. Budete vědět kde je a jak se má. Já bych miminko brala hned. Když se tak rozhodnete tak mi napište. Budu moc ráda.😀