Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Se vším, co se musí trhat a šít nás zubařka posílá na stomatochirurgii. Přímo se na to specializují, takže ví, co dělat, když nastane problém. Je to jako u zubaře, umrtví ti to, takže tě to bolet nebude a nejspíš ti dá antibiotika, když tam je zánět a prášky na bolest.
@Martina1991 dneska když mi to chtěla trhat tak to fakt hodně opichala a stejně sem to cítila, tak mi napsala tu zadanku.. Takže tam mají jiné, silnější ty injekce? Mě tam jenom rejpla něčím a dost sem to cítila a představa ze mi to někde budou rvát, no nevím..
Injekce mají určitě silnější. Jsem necítila půlku obličeje
Táta tam byl vyloženě uspanej.
To, co tobě se mi stalo taky. Prý tím, jak je to hodně prokrvené. Já teda nakonec vydržela a v okamžiku, kdy se doktorce podařilo zub vytáhnout, tak jsem necítila absolutně nic. Injekce začala konečně působit.
Píchnout ti tam třeba tříkrát, pokaždé z jiné strany a pak jsem čekala třeba 5 min., zeptal se mě, jestli už mi brní jazyk a pak začal a pak to bylo ještě několik hodin umrtvené
takže se neboj, umrtví ti to tak, aby tě to nebolelo
Já dneska také necítila pul obličeje, dokonce kousek nosu a i ucho
akorát jak rejpla do toho Zubu tak sem cítila ze to je citlivě, no doufám ze pan doktor bude mít ještě silnější léky ![]()
Mě zubař píchl takovou injekci, že jsem se až lekla jak byla silná. Okamžitě jsem necítila skoro půl obličeje s uchem až do spánku. ![]()
Bála jsem se, že mi ten zub bude dlouho trhat, ale trvalo to cca 5 vteřin a byl venku ( na to, že to byl fakt zapeklitý zub). ![]()
Jestli ti dá injekci co mě, tak se nemáš čeho bát. ![]()
@Samantha25 taky si tam měla zánět? Dneska mi tam dala tak 5 malých a jednu obrovskou ( málem sem tam sebou sekla když sem ji viděla).. No a pak stejně sem to cítila.. I když sem necítila celý obličej… ![]()
Zánět jsem neměla. Zubař říkal, ale už si to nepamatuji. ![]()
To je divné, že si to cítila.
Ale pokud jdeš na stomatologii, tak tam vědí co a jak. Píchnou, vytrhnou, popřípadě dostaneš antb a budeš mít klid. Ty zuby jsou pěkný svinstvo, když chytnou. ![]()
Jsem z oboru, tak o trhani zubu v zánětu něco vím..
každopádně příjemné to není, zvlášť kdyz pacient přijde otekly a s velkou bolesti, tak uz pak i ty anestézie hůře zabiraji.. 4 dávky injekce Ti urcite dat nemohla, to uz by byl velký zásah do organismu.. Nejspíš to byly čtvrtky.;)
Je dobre, ze pokud si na to netroufla sama, ze Te poslala k odborníkovi, na stomchire to bude rychlejší., přeci jen mají k tomu i lepsi vybaveni.
Dolní zuby se obecně hůř trhají a na co si dej hlavně pozor, tak na hojení. Vlivem gravitace se do ran v dolní čelisti snadněji dostávají zbytky jídla, což muže způsobit dalsi komplikace.. Takže pečlivě čistit kartáčkem bez pasty, at se rána rychle zahojí a předjede se dalším problémům. ![]()
A ještě bych ti doporučila - až přijdeš domů, hned si to leduj! A leduj si to pořád, díky tomu mě to bolelo o hodně míň ![]()
Zdravím, mela jsem šílenou fobii ze zubaře. Teď sem si našla soukromou, a opravdu výbornou. Mam po extrakci šestky nahoře, opravdu bezbolestný to bylo, a to sem měla ten zub zcela rozpadly. Dneska sem měla jít na další trhání šest dole, tam mam prý zánět, opichala mi to asi 4 malými injekcemi a 1 obrovskou a pak chtěla trhat, jenže sem ti cítila. Tak mi napsala zadanku ke stomatochirurgii. Máte s tím někdo zkušenost? Jak to tam chodí a mají tam silnější anestetika? napsala mi zadanku, protože mě to bolelo jak tam rejpla a zkoušela, jestli může trhat.Bude Mě to bolet? Ten první bez zánětu to trhání, o tom sem ani nevěděla že tam něco děla
prosím o zachování anonymu, nemusí rodina videt jaké mám problémy