Trhání zubů se zánětem - stomatochirurgie

Anonymní
13.9.16 16:21

Trhání zubů se zánětem -stomatochirurgie

Zdravím, mela jsem šílenou fobii ze zubaře. Teď sem si našla soukromou, a opravdu výbornou. Mam po extrakci šestky nahoře, opravdu bezbolestný to bylo, a to sem měla ten zub zcela rozpadly. Dneska sem měla jít na další trhání šest dole, tam mam prý zánět, opichala mi to asi 4 malými injekcemi a 1 obrovskou a pak chtěla trhat, jenže sem ti cítila. Tak mi napsala zadanku ke stomatochirurgii. Máte s tím někdo zkušenost? Jak to tam chodí a mají tam silnější anestetika? napsala mi zadanku, protože mě to bolelo jak tam rejpla a zkoušela, jestli může trhat.Bude Mě to bolet? Ten první bez zánětu to trhání, o tom sem ani nevěděla že tam něco děla :( prosím o zachování anonymu, nemusí rodina videt jaké mám problémy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
757
13.9.16 16:45

Se vším, co se musí trhat a šít nás zubařka posílá na stomatochirurgii. Přímo se na to specializují, takže ví, co dělat, když nastane problém. Je to jako u zubaře, umrtví ti to, takže tě to bolet nebude a nejspíš ti dá antibiotika, když tam je zánět a prášky na bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.16 16:47

@Martina1991 dneska když mi to chtěla trhat tak to fakt hodně opichala a stejně sem to cítila, tak mi napsala tu zadanku.. Takže tam mají jiné, silnější ty injekce? Mě tam jenom rejpla něčím a dost sem to cítila a představa ze mi to někde budou rvát, no nevím..

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
13.9.16 17:01

Injekce mají určitě silnější. Jsem necítila půlku obličeje :lol: Táta tam byl vyloženě uspanej.
To, co tobě se mi stalo taky. Prý tím, jak je to hodně prokrvené. Já teda nakonec vydržela a v okamžiku, kdy se doktorce podařilo zub vytáhnout, tak jsem necítila absolutně nic. Injekce začala konečně působit.

• Citovat
  • Upravit
757
13.9.16 17:06

Píchnout ti tam třeba tříkrát, pokaždé z jiné strany a pak jsem čekala třeba 5 min., zeptal se mě, jestli už mi brní jazyk a pak začal a pak to bylo ještě několik hodin umrtvené :) takže se neboj, umrtví ti to tak, aby tě to nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.16 17:37

Já dneska také necítila pul obličeje, dokonce kousek nosu a i ucho :dance: akorát jak rejpla do toho Zubu tak sem cítila ze to je citlivě, no doufám ze pan doktor bude mít ještě silnější léky :)

• Citovat
  • Upravit
253
13.9.16 19:44

Mě zubař píchl takovou injekci, že jsem se až lekla jak byla silná. Okamžitě jsem necítila skoro půl obličeje s uchem až do spánku. :lol:
Bála jsem se, že mi ten zub bude dlouho trhat, ale trvalo to cca 5 vteřin a byl venku ( na to, že to byl fakt zapeklitý zub). :mrgreen:
Jestli ti dá injekci co mě, tak se nemáš čeho bát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.16 20:01

@Samantha25 taky si tam měla zánět? Dneska mi tam dala tak 5 malých a jednu obrovskou ( málem sem tam sebou sekla když sem ji viděla).. No a pak stejně sem to cítila.. I když sem necítila celý obličej… :oops:

• Citovat
  • Upravit
253
13.9.16 20:20

Zánět jsem neměla. Zubař říkal, ale už si to nepamatuji. :mrgreen:
To je divné, že si to cítila. :think: Ale pokud jdeš na stomatologii, tak tam vědí co a jak. Píchnou, vytrhnou, popřípadě dostaneš antb a budeš mít klid. Ty zuby jsou pěkný svinstvo, když chytnou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
13.9.16 20:21

Jsem z oboru, tak o trhani zubu v zánětu něco vím.. :mavam: každopádně příjemné to není, zvlášť kdyz pacient přijde otekly a s velkou bolesti, tak uz pak i ty anestézie hůře zabiraji.. 4 dávky injekce Ti urcite dat nemohla, to uz by byl velký zásah do organismu.. Nejspíš to byly čtvrtky.;)
Je dobre, ze pokud si na to netroufla sama, ze Te poslala k odborníkovi, na stomchire to bude rychlejší., přeci jen mají k tomu i lepsi vybaveni.
Dolní zuby se obecně hůř trhají a na co si dej hlavně pozor, tak na hojení. Vlivem gravitace se do ran v dolní čelisti snadněji dostávají zbytky jídla, což muže způsobit dalsi komplikace.. Takže pečlivě čistit kartáčkem bez pasty, at se rána rychle zahojí a předjede se dalším problémům. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
13.9.16 20:51

A ještě bych ti doporučila - až přijdeš domů, hned si to leduj! A leduj si to pořád, díky tomu mě to bolelo o hodně míň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí