Tři králové K+M+B

259
5.1.14 19:13

tři králové K+M+B

Ahoj, přicházím s trapnou otázkou :P. Ale včera tady byli koledníci tři králové a my jsme to bohužel prošvihli. Syn (4,5) viděl koledníky už v pátek, když jsme byli u našich. A právě, že chce, aby jsme měli na vchodových dveřích taky křídou napsané K+M+B.. Tak se ptám, jestli je blbý, kdybych to napsala teď já? Jde mi o to, že jsme na vesnici a bydlíme vedle tchýně a všichni ví, že u nás koledníci nebyli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9351
5.1.14 19:15

Já bych to asi raději nepsala, aby to nebyl trapas :oops: :mrgreen: (a myslím, že je ještě křížek za B - jsou to jako 3 křížky, mám pocit :think: ) - to jen, kdybys teda psala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
5.1.14 19:17

5 nebo 6. ledna se ve většině kostelů světí křída. Tou si to tam můžeš napsat i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
5.1.14 19:18

No to by asi trapne bylo to tam napsat

• Citovat
  • Upravit
10048
5.1.14 19:19

Já teda nevím, ale původní účel byl ten že se to psalo křídou, která se světí v kostele na tři krále- což je zítra a lidé si to pak na vchodové dveře psali aby byl dům v ochraně…
Takže myslím že pravý smysl toho jak to píšou koledníci a ještě v jiný dny, je vlastně nesmysl ;)
Takže klidně bych to na dveře napsala, ale zítra a tou svědcenou křídou. A mimoto se za to ještě píše rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
5.1.14 19:26

Určitě to můžeš napsat sama, ale píše se to posvěcenou křídou. Tu získáš zítra v kostele, jeslti ovšem nejsi věřící, tak bude stačit i normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.1.14 19:37

To je nějaký divný teda :think: tři králové chodí až 6.ledna, tak teda nevím kdo u vás chodil, asi nějaký podvodníci :think:

Sama bych si to tedy rozhodně nepsala, přijde mi to echt trapný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
259
5.1.14 19:41

No posvěcenou křídu mám.. od biskupa z Českých Budějovic, tu křídu nám právě dali v pátek na náměstí v Jindřichově Hradci. Ale věřící nejsem.. jinak moje máma si to na dveře taky vždy psala sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
5.1.14 19:42

@K-Black Ano, Tři Králové jsou až zítra, ale tříkrálová sbírka už trvá déle.
http://www.trikralovasbirka.cz/
edit: A je naprosto běžný, že si to lidi píšou sami, právě tou donesenou křídou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
5.1.14 19:47

Koledníci už chodí od 2.ledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
5.1.14 19:50

Asi to tam napíšu, když mám tu posvěcenou křídu, tak díky všem za odpovědi ;-), především @Temaho ;-)
Jinak věřící nejsem, ale to bych pak nemohla slavit Velikonoce, Vánoce atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.1.14 19:50

@Temaho @kochaa tak to fakt koukám, jak husa do flašky, na vesnici i ve městě u nás chodí jen toho 6, v rádiu jsem sice zaslechla že se už posílají DMS, ale DMS mám někde :oops:
A s tím nápisem jsem myslela že to mají psát ti králové, právě za dar, ne že si to napíšu sama :think:

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
5.1.14 20:13

My ani neotevřeli!!Zmetci nám vzbudili dítě..jako by těch peněz křesťani neměli dost!! :cert:

• Citovat
  • Upravit
259
5.1.14 20:37

To, co jsme viděli my, byla sbírka na charitu, pro lidi v nouzi. pracuje tam přímo moje nej kámoška, tak jsem jim přispěla ;-) ale co tady přímo u nás chodí za koledníky a na co vybírají nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
5.1.14 20:42

@K-Black u nás byli včera, zaručeně zastihnou o víkendu víc lidí doma. a na dveře bych si to teda taky sama nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová