Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, přicházím s trapnou otázkou
. Ale včera tady byli koledníci tři králové a my jsme to bohužel prošvihli. Syn (4,5) viděl koledníky už v pátek, když jsme byli u našich. A právě, že chce, aby jsme měli na vchodových dveřích taky křídou napsané K+M+B.. Tak se ptám, jestli je blbý, kdybych to napsala teď já? Jde mi o to, že jsme na vesnici a bydlíme vedle tchýně a všichni ví, že u nás koledníci nebyli..
Já bych to asi raději nepsala, aby to nebyl trapas
(a myslím, že je ještě křížek za B - jsou to jako 3 křížky, mám pocit
) - to jen, kdybys teda psala ![]()
5 nebo 6. ledna se ve většině kostelů světí křída. Tou si to tam můžeš napsat i sama.
Já teda nevím, ale původní účel byl ten že se to psalo křídou, která se světí v kostele na tři krále- což je zítra a lidé si to pak na vchodové dveře psali aby byl dům v ochraně…
Takže myslím že pravý smysl toho jak to píšou koledníci a ještě v jiný dny, je vlastně nesmysl ![]()
Takže klidně bych to na dveře napsala, ale zítra a tou svědcenou křídou. A mimoto se za to ještě píše rok ![]()
Určitě to můžeš napsat sama, ale píše se to posvěcenou křídou. Tu získáš zítra v kostele, jeslti ovšem nejsi věřící, tak bude stačit i normální ![]()
To je nějaký divný teda
tři králové chodí až 6.ledna, tak teda nevím kdo u vás chodil, asi nějaký podvodníci ![]()
Sama bych si to tedy rozhodně nepsala, přijde mi to echt trapný ![]()
No posvěcenou křídu mám.. od biskupa z Českých Budějovic, tu křídu nám právě dali v pátek na náměstí v Jindřichově Hradci. Ale věřící nejsem.. jinak moje máma si to na dveře taky vždy psala sama..
@K-Black Ano, Tři Králové jsou až zítra, ale tříkrálová sbírka už trvá déle.
http://www.trikralovasbirka.cz/
edit: A je naprosto běžný, že si to lidi píšou sami, právě tou donesenou křídou.
Asi to tam napíšu, když mám tu posvěcenou křídu, tak díky všem za odpovědi
, především @Temaho ![]()
Jinak věřící nejsem, ale to bych pak nemohla slavit Velikonoce, Vánoce atd atd…
My ani neotevřeli!!Zmetci nám vzbudili dítě..jako by těch peněz křesťani neměli dost!! ![]()
To, co jsme viděli my, byla sbírka na charitu, pro lidi v nouzi. pracuje tam přímo moje nej kámoška, tak jsem jim přispěla
ale co tady přímo u nás chodí za koledníky a na co vybírají nevím..
@K-Black u nás byli včera, zaručeně zastihnou o víkendu víc lidí doma. a na dveře bych si to teda taky sama nenapsala.