Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dostala jsem chuť na třídění hraček.
Myslela jsem, že něco vyhodím. Jenže se to nedaří. Jakmile je v blízkosti mladší, tak to prostě nejde. Jedna krabice měla být na hračky pro mimina, jenže přesně na to se vrhá. První mi vzal chrastítko. Hraje si s panenkama, takže to má pro miminko. Zatím jsem nevyhodila vůbec nic. Máme toho ale hodně a stejně si s většinou nestihnou hrát. Zrovna tak nesmím vyhodit žádný obrázek nebo vyrobek starší (a že toho máme hodně). Mame různé malé kraviny třeba z Kinder vajíček. Za chvilku se sem nevejdeme. A to mi přijde, že jim moc hraček nedávám. A těch plyšáků. Prostě se to postupně hromadí. Jak to děláte??? Máte nějakou radu?
@Sára 1 píše:
Dostala jsem chuť na třídění hraček.Myslela jsem, že něco vyhodím. Jenže se to nedaří. Jakmile je v blízkosti mladší, tak to prostě nejde. Jedna krabice měla být na hračky pro mimina, jenže přesně na to se vrhá. První mi vzal chrastítko. Hraje si s panenkama, takže to má pro miminko. Zatím jsem nevyhodila vůbec nic. Máme toho ale hodně a stejně si s většinou nestihnou hrát. Zrovna tak nesmím vyhodit žádný obrázek nebo vyrobek starší (a že toho máme hodně). Mame různé malé kraviny třeba z Kinder vajíček. Za chvilku se sem nevejdeme. A to mi přijde, že jim moc hraček nedávám. A těch plyšáků. Prostě se to postupně hromadí. Jak to děláte??? Máte nějakou radu?
Delam to, kdyz deti spi, nebo nejsou doma. 1/2 plysaku jsem darovala hasicum. Veci z kinder jsem vyhazela. Vyrobky a. obrazky schovam dva tri, zbytek vyhodim..hracky pro mimina dam. kamaradce, nebo. schovam do. sklepa.. rozbity hracky vyhazuju..
Já třídila dneska, když se syn otočí hodím do připravené tašky aby neviděl že se to bude vyhazovat
@tereza12345 Rozbité skoro nic nemáme. Plyšáky hasičům? A co všechno schovávala? Mne přijde, že je zbytečně něco skladovat. Je pravda, že po mne nějaké hračky mam. Jedna panenka je dost oblíbená.
Tridila jsem dneska. Nepozorovane jsem nahazela do kose na pradlo a odnesla, aby nevedela proc
No já vím že mamka to vždy udělala když jsme nebyli doma nebo když třeba spí přes den tak to přebrat a my to vždy dávali do školky ![]()
@ka2ka píše:
Já třídila dneska, když se syn otočí hodím do připravené tašky aby neviděl že se to bude vyhazovat
Jak jsou dva, tak je to problém. Minimálně jedno dítko je se mnou doma. Momentálně obě. Nevybrala jsem si správný čas. No a když jsou oba doma, tak je snad zbytečný se o něco pokoušet.
@Petruna21 Nevím, jestli by to ve školce chtěli. Třeba o plyšáky asi zájem nebude.
Ty malé blbosti a nekompletní věci vyhazuju, ale když není doma. Hračky jinak dáváme do sklepa, nebo je prostě dáme pryč pro někoho jiného, co si s nima bude hrát, většinou vyřazuju jen to, co opravdu už dlouho leží ladem a ona s tím souhlasí, protože už je na to velká. Před vánoci jsme toho vyřadili hodně, aby nám ježíšek mohl přinést nové hračky ![]()
Třídím v nepřítomnosti dětí, něco jde do boxu pod gauč a za čas to zase vytáhnu, miminkovské rozdáváme miminkům u známých (s tím, že si to můžou vzít třeba k prarodičům nebo na chatu, případně poslat kamkoliv dál), něco odvážíme na chalupu nebo k prarodičům (oboje mají velký barák a ztratí se to tam, děti se tam na návštěvách zase zabaví).
Nenápadně dávám hračky do pytle a zavírám ve skříni. Pokud si po pár týdnech nevzpomene, přesunu do sklepa a následně vyhodím..Lepší schovávám ![]()
@Sára 1 My dáváli úplně všechno od plyšáku po různé stavebnice a vždy si to vše vzali jsme šli třeba se dvěmi velkými pytli zkus se zeptat a uvidíš ![]()
@Sára 1 píše:
@tereza12345 Rozbité skoro nic nemáme. Plyšáky hasičům? A co všechno schovávala? Mne přijde, že je zbytečně něco skladovat. Je pravda, že po mne nějaké hračky mam. Jedna panenka je dost oblíbená.
Schovala jsem panenky a kocarek- s tim si nehrajou, schovala jsem chrastitka a pak dala kamaradce pro mimco- ty v perfektnim. stavu..
a. plysaky hasicum- plysaky, ktery se uplne nelibily, nebo byly moc ruzovy, jsme spolecne vybrali a dali na sbirku pro hasice.- sbirali plysaky a oni je pak davaji detem, ktery jsou treba obeti nehody, lip pak napr. komunikujou nebo se min boji.
nekdy maji zajem o plysaky i v detske nemocnici..
Také třídím, když děti spí. Jinak bych se ničeho nezbavila. Hračky pro miminka jsem prodala jako komplet. Na výkresy máme v pokojíku nástěnku. Věci co k ničemu nejsou vyhazuji průběžně. Blbůstky z Kinder vajíček máme v krabičce. Každý večer musíme dát všechny stavebnice a hračky s více dílky dohromady aby nic nechybělo, když je hračka nekompletní jde do kontejneru. Samozřejmě nevyhazuji první večer, když se dílek nenajde ![]()