Třídění hraček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
11.2.18 20:52

@Sára 1 mám 3 letou dceru a nevyhazuju vlastně nic :nevim: Jako stavebnice, plastové kostky a hračky pro mimina schovávám na půdu, až budu mít vnoučata, jako když se najde. My máme taky plno panenek po mně apod. Jinak pokud jde o hračky z Kinder vajíček, tak u nás to třeba dává doktorka dětem v ordinaci místo obrázku. Nebo jeden charitativní bazárek v okolí to bere pro děti do nemocnic, kde to dostávají po vyšetření apod. ;) Mně přijde škoda to vyhazovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
11.2.18 20:54

Vyřazuji 2× ročně před Vánoci a před narozeninami, aby bylo kam dát nové. Některé schovávám, některé dávám do čekáren lékařů, jiné vyhazuji. Dělám, když jsou u babiček na prázdninách.
Pokud tvoje děti nechodí na návštěvy k prarodičům, tak ať je tatínek či někdo jiný vezme na dlouhou procházku, ty hračky vytřiď a rovnou odnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
11.2.18 21:39

Mám děti necelé 4 a 6 let staré. My jsme měli před nedávnem štěstí, že jsme navrhli, že bychom mohli dát hračky pro malé mimina, malému od kamaráda. Cca 70% hraček, které byly vhodné nakonec děti děti odsouhlasily, že můžou z domu. Pak jsme zajeli na návštěvu a hračky předali. Dcera je pak rozložila kolem 5 měsíčního pasoucího se mimina a všichni byli spokojeni. Při této akci jsme dětem říkali, že by příště bylo dobré vybrat i další hračky a dát je do kontejneru s oblečením pro děti, které toho nemají tak moc jako naše děti. Netvářili se moc nadšeně, ale myslím, že něco dalšího vyberou:-)

Jinak jim ještě říkám, že vyhazuji hračky, které se válejí po zemi a které si neuklízí.

S obrázky a různé blbosti vyhazuji průběžně a pár jich nechávám. To pak dcera třeba zahlédne ve starém papíře nebo v koši a vždycky to komentuje - kdo to vyhodil. Tak ji to pak nějak vysvětlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5117
11.2.18 21:39

Ja tridim spolecne s malou (3.5), vetsinou spolupracuje, tridime na nechat - vyhodit - puda/charita. Nevyhazovala bych ji hracky za jejimi zady, protoze moc dobre vi co ma. Kdybych prisla a zacala vyhazovat, tak se ji to libit nebude. Ale kdyz ji dam volbu - chces si to nechat nebo ne (a zkusim pripadne presvedcit proc se toho zbavit - je to pro mimina, nekompletni, atd), tak spolupracuje a vetsinou vytridime tasku hracek nebo starych casopisu/omalovanek/apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
11.2.18 22:08

Přijde mi divné třídit hračky bez dítěte. My jsme s dcerou (2 roky) najely na systém, že jednou za čas probereme všechny hračky a vytřídíme to, s čím už si nehraje / na co je velká. Snažím se u každé hračky říct důvody, proč ji budeme vyřazovat a zeptám se, jestli s tím souhlasí. Když ne, tak se snažím o kompromis (necháme buď a, nebo b; jestli chceš nechat ještě kousátka, vyber si to nejoblíbenější apod.). Stejně většinou tu věc chce jen kvůli tomu, že ji najednou vidí, za pět minut si s ní už nehraje - klidně ji teda nechám, ať na to přijde sama, že už hračku nevyužije. Před Vánocemi dáváme hračky do projektu krabice od bot, nechávám ji často vybrat, co by chtěla těm dětem poslat, aby jim to udělalo radost. Hodně pomohlo to, když se narodil bráška, založili jsme před porodem krabici a ona do ní postupně začala házet všechno, co chtěla přenechat bráchovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.2.18 22:19

U nas tridi muj muz, protoze ja na to nemam m. Vse je mi lito vyhodit. A co vybere, tak jeste projdu, ze urcite se bude neco hodit, ze to vezmu deckam do skoly, aby si mohli o prestavce hrat.
Nerada tridim hracky. Mi to uplne trha srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
11.2.18 22:55
@tereza12345 píše:
Delam to, kdyz deti spi, nebo nejsou doma. 1/2 plysaku jsem darovala hasicum. Veci z kinder jsem vyhazela. Vyrobky a. obrazky schovam dva tri, zbytek vyhodim..hracky pro mimina dam. kamaradce, nebo. schovam do. sklepa.. rozbity hracky vyhazuju..

Dělám to naprosto přesně stejně. Známá schovává všechno, každou ruličku toaleťáku, která je výrobek o dětí. Jsou tak vychovaní naučení či co, děcka mají krabičky kravin k kinder, nebo vstupenek a jízdenek za xx let. No jsou děsně zarovnaní, to je vám asi jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
12.2.18 07:55
@Aries6 píše:
Dělám to naprosto přesně stejně. Známá schovává všechno, každou ruličku toaleťáku, která je výrobek o dětí. Jsou tak vychovaní naučení či co, děcka mají krabičky kravin k kinder, nebo vstupenek a jízdenek za xx let. No jsou děsně zarovnaní, to je vám asi jasné.

Blbosti z Kinder vajíček jsou malé, takže to je malá krabička. Vstupenky, jízdenky a pohledy, těch je. Taky to není moc velké. Moje děti si to tak rady prohlíží. Pohledy nechávám, vstupenky a letáky vyhazuju. Včera jsem chtěla vyhodit takovou roličku - něco jako od toaletaku, ale slabší a o hodně delší. Nepodařilo se. Dneska budeme pokračovat. Mám obě děti doma, tak to bude veselo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
12.2.18 07:58

Jak máte vyřešené věci na vyráběni? Máme toho dost, i velké papíry. Musela bych mít hrozně velkou krabici (zatím mám mensi krabici a velke desky). Chtěla bych to vymyslet nějak přehledně. Budu ráda za tip.

Jak celkové máte hračky uspořádané? My máme skříň a krabice (papírové, plastové barevné), ale nemám poličky na vystavení něčeho. Budu to muset nějak přeorganizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
12.2.18 09:54
@Sára 1 píše:
Blbosti z Kinder vajíček jsou malé, takže to je malá krabička. Vstupenky, jízdenky a pohledy, těch je. Taky to není moc velké. Moje děti si to tak rady prohlíží. Pohledy nechávám, vstupenky a letáky vyhazuju. Včera jsem chtěla vyhodit takovou roličku - něco jako od toaletaku, ale slabší a o hodně delší. Nepodařilo se. Dneska budeme pokračovat. Mám obě děti doma, tak to bude veselo. :lol:

Tak dobře jiný příklad. Holka je astmatička a schovávájí všechny ty použité inhalátory na hraní!!! Když jsem viděla, že si to děcka stříkají do pusy, tak jsem byla hodně rozčílená. A jejich vstupenky nejsou malá krabička. Plus hromada dalších zbytečností, kterým si zarovnávají barák (asi 20 čísel Avonu, hromada letáků a další). Ano je to jejich věc, ale naše děti s jejich kamarádí a oni jim pak dají třeba prázdný tiket do Sazky jako hrozný dárek a pak jsou třeba za měsíc naštvaní, že naše děcka si to ho neschovaly :roll: Já hodně přemýšlím už při nákupu věcí nebo při dovolování, zda si děti můžou vzít třeba leták v obchodě, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
12.2.18 09:55

@Sára 1 Velké papíry mám na stojáka ve vetší skříní a A4 v menší s barvama, lepidlem, atd. Ale taky nám chybí úložný prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
12.2.18 09:59

Já jsem dětem zřídila na jejich obrázky celou stěnu v jejich pokojíčku. Ty, které projdou mým výběrem, lepím vedle sebe na stěnu jen izolepou. Vím, že v tomto bytě budeme max. 2,5 roku a tak máme jinak stěny prázdné, když nepočítám samolepky na stěně. Manžel ani nechce do stěn nic vrtat, když jsme jen v nájmu a nemáme tam ani skříně.

Každopádně obrázky jsou na očích a je fajn vidět, jak se syn - necelé 4 roky a dcera - necelých 6 let postupně v kreslení zlepšují.

Až se budeme stěhovat zpátky, tak obrázky odlepím a vezmu s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
12.2.18 10:00

Mám dvě děti (3 roky, 10m) a zatím jsem nevyhodila nic, i když se taky chystám třídit. Ale asi na to nemám, vždy vytřídím miminkovské hračky, uklidím a za 14 dní vytáhnu a oni si s tím den hrají, pak to zase schovám. Asi budu vše schovávat pro vnoučata :-), dřevěné hračky určitě, duplo taky, zbytek hraček a her, co přežije kompletní taky. Oblečení jsem prodala za pár kaček, ale ty hračky nějak dát nemůžu. Kinder zatím nekupujeme, ani žádný podobný blbinky tu moc nemáme.

Jinak máme vše v různých krabičkách pohromadě, máme menší průhledné zapínací vaky, plastové bedny, košíčky, aby to, co k sobě patří, zůstalo nějak pohromadě. Knížky v knihovně, společenské hry taky - vysoko, aby na to děcka sama zatím nemohla, zbytek ve skříni, ale celkem pěkně to tam vleze a tím, že je to tak rozdělené v těch průhledných boxech atd., je to i přehledné. Plyšáky mají nacpané v látkovém košíku, duplo ve velké platové bedně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí