Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
BUBU,mne se zda,ze u nas na zlutych kontejnerech na plast je napsano ze se tam davaji prave tyto tetra obaly-od dzusu a mleka ja to tam teda hazim.a do papiru letaky,noviny,kartony-ale nesmi byt nic promastene.a je to pravda ze treba kelimky od jogurtu-by se mely hazet do plastu a byt VYMYTE.no ale stejne myslim,ze by u nas mela byt ta uroven trideni nejak zvysovana-jako aby to bylo nejak vic propagovane,napr. se mi libi jak to maji udelane v rakousku,ze rpy kdo nechce tridit tak plati nehorazne poplatky,takze tam tridi snad kazdy a je to pro ne normalni a ne na obtiz jak u nas,ze kazdy je liny chodit 100m k popelnicim.ja porad uvazuju nad tim, ze si porodim domu nejake krabice,do kterych to budu tridit.protoze vynaset to po 2 lahvich je fakt dost casove narocny.
v tom rakousku se mi libilo,ze tam tridi i hlinik,bio,a tak.
u nas pry maji ted byt nove rozdelene kontejnery na bile a tmave sklo.
ja bych se chtela jeste zeptat kam davate prepaleny OLEJ? u nas totiz bylo receny,ze pry to zanasi trubky a nema se to lit do odpadu,tak ja to davam do krabic od mlika,ale nejak jsem to nevychytala,protoze nevim jak to ted vyhodit.ma se to udajne vozit do sbernych dvoru,ale prijde mi to fakt divny,vezt tam lahev s olejem??
Tak já už jsem tak postižená, že mám 3 odpadkové koše (směs, sklo, plast) krabici na papír a pixlu na hliník. Koše jsem koupila v Ikee. Maj v jednom designu (tmavě modréá) různě veliké jak se komu hodí a k tomu i různý vyšupovací systémy do skříněk.
Už máme takY několik košů
, ale to s tím olejem mě taky zajímá. Smažím málo, ale stejně to nechci lít do odpadu a zase s deci oleje taky nepojedu 10km do sběrny
. Víte to někdo přesně?
zatím, Bubu
Ráda bych se jen zeptala, kde se na Praze 5 nacházejí zmiňované kontejnery nebo popelnice? ![]()
Díky
JanceH píše:
Ráda bych se jen zeptala, kde se na Praze 5 nacházejí zmiňované kontejnery nebo popelnice?Díky
najdi si to podle ulice ![]()
http://odpad.prazske-sluzby.cdsw.cz/imapa.aspx