Třìletá prohlídka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
5.2.16 09:38

@Svistice My na 3-leté schytali záskok místo naší doktorky a nechtěla vůbec nic. Malého akorát zvážili a změřili, koukla mu do krku, poslechla ho a zkontrolovali zrak a sluch. To bylo všechno. V létě mě to čeká podruhé s mladším (a pětiletka se starším), tak třeba natrefíme tentokrát na naší MUDr. a budu mít srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 10:46

Měla bych dotaz trochu podobný. Mám syna, kterému budou v červenci 3 roky a moc nemluví. Řekne pár slov, ale ze svého těla pojmenuje třeba jen OKO, NOHA RUKA…nic víc..Trápí mě to kvůli prohlídce, kdy bude sestra zkoumat zrak a sluch. Co se dělá v těchto případech, když dítě sice vidí, ale neumí to pojmenovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
11.4.17 10:49
@amazon píše:
Měla bych dotaz trochu podobný. Mám syna, kterému budou v červenci 3 roky a moc nemluví. Řekne pár slov, ale ze svého těla pojmenuje třeba jen OKO, NOHA RUKA…nic víc..Trápí mě to kvůli prohlídce, kdy bude sestra zkoumat zrak a sluch. Co se dělá v těchto případech, když dítě sice vidí, ale neumí to pojmenovat?

Mi díky tomu začli chodit na logopedii a velmi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
14020
11.4.17 10:50

@amazon můj syn se odmítnul se sestřičkou bavit, takže jí neřekl ani slovo, nepojmenoval žádný obrázek. Takže to skončilo jen u toho, že se mě ptali jestli vidí dobře a slyší a bylo hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.17 10:52

Moje dcera je na tom podobně, ale s tím rozdílem, že 3-letá prohlídka mě nechává naprosto v klidu :mrgreen: Nevím no, podle mě si nějak poradí…u nás se pak dělá zrakový screening ve školce, barvy ukáže - na to mluvit nepotřebuje (moje je zná, ale neřekne)a že slyší to vím…
Neboj oni si tam nějak poradí…spíš, aby tě kvůli tomu nemluvení nechtěli někde honit, s tím počítám já :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
11.4.17 10:55

@amazon Existuje takový přístroj Plusoptix, který zvládne změřit oční vadu už od 6 měsíců, takže pokud ti tříleté dítě nespolupracuje nebo to chceš zjistit dříve, tak můžeš využít tohoto. Stačí přijít, vyšetření trvá cca minutu. Mají to někteří pediatři a v některých optikách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
11.4.17 10:56

@Mirka Dušínová moje holka (srpnova) nemluvi. Výkon nad výkon je táta, ajoj, deti. Zbytek 0. Kam by nás mohli honit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 10:58

@Jančakecalka @nesssinka díky..Barvy ještě dopilujeme
@Mirka Dušínová Syn když neví, tak řekne TOTO :mrgreen: a to by asi na tabulku s obrázky se zalepeným jedním okem říkal na všechno.
Máme naštěstí hodnou a rozumnou pediatru, ale tak trochu nad tím přemýšlím i proto, že tam byl jako miminko na odběr krve a od té doby plakal i v čekárně. Teď jsme tam nebyli skoro rok, přes zimu byl zdravý tak až půjdu pro potvrzení k zápisu do mš, tak mě asi už objedná na tříletou prohlídku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.4.17 10:59

Oči u nás dělají přístrojem (u rizikových skupin) u nerizikových ukazují obrázky, my to dostali u staršího domů, protože nespolupracoval. Jinak u nás tam má zvířátka a ukazuje a dítě říká. Co jsem viděla, tak se i s jednou maminkou domlouvala, co dítě umí a stačilo jí „haf“ a „koko“.
Sluch se jen ptá, jestli slyší a i posuzuje podle toho, jestli s ní komunikuje - pozdraví, řekne jméno, spolupracuje třeba u barev…
Spíš bych viděla, že bude řešit nemluvení. Aspoň u nás dává čas do 3 let. Pak chce aspoň určitou úroveň mluvení…

• Citovat
  • Upravit
Billi
11.4.17 11:01

@12tuna logopedie, foniatrie, neurologie (ne nutně v tomto pořadí).
@amazon třeba naše barvy nechce, že děti mají čas to 5 let. Ve 3 letech jen stačí dát modrou na modrou, aby se ukázalo, že není dítě barvoslepé.

• Citovat
  • Upravit
4387
11.4.17 11:02

No u nas to riesia, tak ze skontroluje co moze a potom mame prist na 2 kolo - teda ked dieta nespolupracuje alebo neco nevi.
Inak to mam stejny syn nemluvi resp. velmi malo, ale pred cudzimi vubec tj. urcite jej nepovi co vidi na nastence :lol: alebo co ma aku barvu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 11:07

@Billi Jo, tak to co jsi zmínila to zvládne..Z barev řekne jen žlutá a bílá, občas modrá a oranžová je orindž :P dál řekne dům, ale kdyby měl říct sluníčko, tak řekne toto, nebo toto pálí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 11:10

@Billi jj, já mám ještě dceru a u ní jsem byla v klidu, ta mluvila a spolupracovala. U nás barvy zkouší prostřednictvím pastelek, které mají různé barevné ozdoby na konci, co si pamatuji a vážení a měření doma není problém, ale nevím jak tam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.17 11:21

@amazon moje říká todle :) No kluk byl to samé, v 5 letech mluví krásně…ale někdy je to o nervy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.4.17 11:21

@amazon u nás stačí, když váhu a míru nahlásím.
A tvůj syn mluví dobře :palec: Náš prakticky vůbec. Dorozumívá se ukazováním a znakovkou, kterou si sám vytvořil.
Ale nás čeká foniatrie, na logopedii chodí, na oční chodí, takže tříletku budeme mít dost okleštěnou. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML