Rodičovská dovolená 3,5 roku?

1.2.16 22:54

Rodičovská dovolená 3,5 roku?

Ahojky,

nevím jestli s tím máte někdo z Vás nějaké zkušenosti, ale moje situace je následovná.
Dceři budou v květnu tři roky, mě končí rodičovská dovolená. Dneska jsem se bohužel dozvěděla, že mi dceru nevezmou do školky dřív než v září, nemám možnost hlídání a soukromé školky v našem městě nejsou.

Proto se chci zeptat, jestli nevíte, zda-li lze do září požádat zaměstnavatele o prodloužení rodičovské. Jak na to…atd:)

Příspěvek od státu mi nepřijde už od března, takže ten neřeším, jde mi čistě o vykrytí doby, než mi dceru vezmou do školky.

Děkuji za vaše rady a tipy.

L :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37140
1.2.16 22:58

Rodicovskou plati stat ne zamestnavatel, jde vam o penize nebo o to volno? jinak malej je breznovej a ja si nastavila rodicak automaticky na 3 a pul roku aby mi vysel nez pude v zari do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
1.2.16 22:58

@Lucik pucik Muzes zazadat o neplacene volno, ale je na zamestnavateli, zda ti vyhovi.

• Citovat
  • Upravit
101869
1.2.16 22:59

@Lucik pucik Ne, o prodloužení rodičovské dovolené žádat nemůžeš, ta je maximálně do 3 let. Můžeš zaměstnavatele požádat o neplacené volno, ale je čistě na něm, zda ti bude ochoten vyhovět nebo ne, pokud ne, tak musíš buď nastoupit nebo dát výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 23:02
@Kriss Tina píše:
Rodicovskou plati stat ne zamestnavatel, jde vam o penize nebo o to volno? jinak malej je breznovej a ja si nastavila rodicak automaticky na 3 a pul roku aby mi vysel nez pude v zari do skolky.

Byla jsem hloupá a vůbec jsem nepočítala měsíce do školky…o peníze mi nejde…čistě o to volno. Nerada bych přišla o práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
1.2.16 23:04
@Lucik pucik píše:
Byla jsem hloupá a vůbec jsem nepočítala měsíce do školky…o peníze mi nejde…čistě o to volno. Nerada bych přišla o práci…

To je úplně jedno, ani kdybys žádala hned, tak ti to zaměstnavatel nemusí povolit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 23:06

No holky moc děkuji, jsem na to zvědavá ještě do toho musím žádat o přeložení do jiného města…tak jsem na to zvědavá. Možná mě poženou rychlým krokem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37140
1.2.16 23:08

@j.a.n.i1 procby to mel zamestnavatel povolovat? rodicak si muze nastavit na jak dlouho chce.
@Lucik pucik takto jedine jak uz bylo receno domluvit se se zamestnavatelem na neplacenem volnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
1.2.16 23:08

@Lucik pucik Asi takhle, pokud o tebe zaměstnavatel bude stát, tak ti to povolí, pokud ne, tak toho využije, aby ti nemusel dávat odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
1.2.16 23:09

@Kriss Tina Rodičák může, ale ten nemá nic společného s rodičovskou dovolenou (volnem z práce), ta je ze zákona maximálně do 3 let věku dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4226
1.2.16 23:12

A co zkusit nějakou soukromou školku? Nebo někoho na hlídání, abys do práce mohla? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.16 00:11
@Nadavilero píše:
A co zkusit nějakou soukromou školku? Nebo někoho na hlídání, abys do práce mohla? :nevim: :nevim:

Bohužel soukromou školku tu nemáme…teda jednu ano…ale to je příšernost sama o sobě. No a hlídání bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
2.2.16 06:55

Budu to mit podobne. Rodicak uz jsem si prodlouzila do zari, tim padem mam doufam vyresene vsechny pohledavky vuci statu a nemusim se nikde nahlasovat ani platit zadne socialni a zdravotni.

No a zbyva tedy pozadat zamestnavatele o neplacene volno… Nevite, jestli je na to nejaky formular? Nebo to napisu jenom jednoduse, zadam a neplacene volno od - do?

Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect