Mocenské souboje s tříletou

30.1.16 19:36

Mocenské souboje s tříletou

Dcera byla a je tvrdohlavá a umanutá. Vždycky, má to v povaze a měla to i po kom zdědit. Vždycky jsme se nějak domluvily, ale v poslední době mám pocit, že se mnou bojuje a moc a vládu nad domácností. Je mi jasné, že není jiná cesta než vyhrát, být neústupná, a pevná v rozhodnutích. Přesto - jak zvládáte velké záchvaty zlosti a negace u takto starých dětí? Jak postupujete, když je všechno špatně a dítě se „točí“ do záchvatu křiku a pláče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33155
30.1.16 19:44
@neschopná mamka píše:
Dcera byla a je tvrdohlavá a umanutá. Vždycky, má to v povaze a měla to i po kom zdědit. Vždycky jsme se nějak domluvily, ale v poslední době mám pocit, že se mnou bojuje a moc a vládu nad domácností. Je mi jasné, že není jiná cesta než vyhrát, být neústupná, a pevná v rozhodnutích. Přesto - jak zvládáte velké záchvaty zlosti a negace u takto starých dětí? Jak postupujete, když je všechno špatně a dítě se „točí“ do záchvatu křiku a pláče?

neporadím, prožívám přesně to samé :roll: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.16 19:50

Necham revat. Naposledy vydrzala 40 minut… kym neprisiel domov tato :? Ja by ju nechala aj dlhsie, ale tato ma z toho revu zaludocne krce. A ked je pritomna babi, tak ta malej podlieza :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.1.16 19:51

Neustoupit, prožívam už několik měsíců s 2letym synem, jak není po jeho, tak hystericky křik a pláč, prohybaní, no to se nedá popsat :roll:, necham ho a odcházím pryč, většinou se za chvilku uklidní, ale jsou to boje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
30.1.16 19:54

Já začnu mluvit potichu, tak, že mě vůbec neslyší, on zpozorní, začne si všímat, že mě neslyší a začne mi říkat ať mluvím nahlas, to už je ale v klidu :mrgreen:
ale u nás to celkově není nic hrozného, sousedčin spratek začne bušit hlavou do zdi že má boule po celé hlavě :zed:

• Citovat
  • Upravit
8112
30.1.16 19:58

@Nafrněná : my máme za sebou mlácení hlavou do země :zed:, dělal to od cca 8-9 měsících do cca 15 měsíců, pak ho to přešlo, ale vztekani bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.16 20:08

@Nafrněná zajímavá taktika, u nás se bez efektu křičí, zkusíme šeptat, aspoň nebude mít divadlo celý barák…

jinak děkuju, měla jsem pocit, že to dělá jenom moje, a ulevilo se mi, že to je i jinde.

Nechat být, pokud to situace dovolí, taky praktikujem, a zatím je to nejúčinnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
30.1.16 20:09

U nas zatim zabralo odvest ta dvere, rict, za az se uklidni tak ma prijit. Prijde sice porad s placem, ale kdyz vejde, tak se ho zeptam jestli uz se uklidnil a jestli ne, tak at zase odejde a behem chvilky byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.1.16 20:15

@neschopná mamka já nastavovala zrcadlo. Když se vztekal, tak jsem se taky vztekla :lol: Případně jsem si sedla a pozorovala jsem ho s občasnou poznámkou, ať ještě přidá, že ho špatně slyším, případně jsem otevřela okno a povzbuzovala, ať přidá, že ho sousedi neslyší. Byl tak v šoku, že toho nechal.

• Citovat
  • Upravit
30.1.16 20:24

@Billi to jsme už zkoušeli, nicméně to ji naštve ještě víc, metoda zajímavá, ale neúspěšná…

tak mě napadlo, nemáte nějakou „zkratku“, jak urychlit spolupráci? Nechat vyvztekat je dost nadlouho, a ráno před školkou na to není moc čas. My prostě nacpem spouzející se dítě do šatů, ale je to jek zápas ve volném stylu, a ty zvuky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
30.1.16 20:29

Na dcerku funguje opravdu kouzelná věta: „Ty se zlobíš, viď? A povíš mi, proč?“ Vždycky mi hned chce říct tu svojí křivdu. Vtip je v tom, že má 27m, a ještě nemluví.. tedy rozhodně ne ve větách, ale i pár slovy vyjádří svůj vztek, a je po řevu. Tuhle větu jsem poprvé použila v nákupáku, kde mi udělala scénu jako prase, válela se po zemi a řvala na celé kolo, že se po mně všichni otáčeli. Málem mi rozbila brýle a vytrhala vlasy. :D :roll: A přitom stačilo tak málo. Nevím, proč jsem to neřekla dřív, ale vždycky mi přišlo, že přes ten amok neprojde nic, všechno ostatní jí víc a víc popudilo, hlavně kecy typu, že po jejím prostě nebude. :zed: :lol:

Jinak taky pecka, prvně sebou flákla vzteky na zem v 7 měsících. Tehdy jsem si naivně myslela, že to snad brzy přede. :D Na zem sebou nefláká už dávno, to je fakt, ale myslím taková ta umíněnost, paličatost.. a ta už jí zůstane, to je jasné. Do ničeho hlavou díky bohu nikdy nemlátila, ani to nezkoušela. Jinak je můj milovaný andílek. :* :mrgreen:

Pevné nervy všem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.16 20:33

@WaIl jenže já vím proč se zlobí, a už to i zhruba řekne. Problém je právě v tom, že po jejím prostě nebude. (čokoláda na večeři, v lednu na procházku jen v sukni, do školky se půjde, ta´tka se nebije, fakt tu nebude pobíhat nahatá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.1.16 20:39

@neschopná mamka zkusila jsi to řešit podle Naomi Aldort? To mi od 3,5 roku funguje na staršího, dřív to nepobíral a je to hlavně na situace, co popisuješ.

• Citovat
  • Upravit
30.1.16 20:46

@Billi něco mi to říká, ale konkrétně nevím co máš na mysli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
30.1.16 20:51

@neschopná mamka Mám 8 letou a taky občas bojujeme.Tedy bojujeme..,bojuje ona :D. Já jsem zásadová příšerná matka a jak na mě někdy nějaké dítě zkusí něco bojem, nakonec zjistí, že bojuje jen samo se sebou. Ještě k tomu jsme spolu výborné znamení..dcera Beran, já Býk..tedy 2 rohatci v jedné domácnosti. :).
U nás tedy musím říct nedáváme sladkosti kupované v běžném obchodě. Dceři to nedělá dobře, je pak šíílená.
Jak začne tu svoji vzdorovitost, jdeme vedle do pokoje. Spolu. Já si sednu na zem na koberec a mlčím a koukám na ní. Jen se dívám. Dcera to nesnáší. Když se uklidní, říkám jí, proč se zlobí a jestli by to nešlo jinak nebo co čeká, že já budu dělat.
Tedy nebudu radit, že to přejde..spíš mám pocit, že holky jsou v tomhle takové víc vzpurnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí