Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak vaše děti zvládaly tříletou prohlídku? S malým jsem byla už dvakrát a k ničemu to nebylo, nenechal se ani zvážit…tak jsem na třetí pokus. vůbec nevím jak na..Zkoušela jsem snad vše…
To jako fakt?
a jak chodíte k zubařce atd.? to taky dělá scény?
Uplne normalne, vzdyt se tam nic nedej tak nevim proc by to dite nemelo zvladnout..? ![]()
Malá byla protivna nespala. Odmítala „číst“ ale byla na plusoptixu takže to bylo fuk. Takovéhle scény co pises dělala v roce a půl. To ale doktorka brala s humorem. V tom věku to k tomu patří. Ale triletak nevím no. Nemá nějaký trauma. Nemocnice nebo něco?
Jj v 14 a 18m jsme byli v nemocnici (bylo to hrozny)a od ty doby nemá rád doktory..doktorka rikala, že to prostě nějaký děti delaj..tak jsem zvědavá jak to tentokrát dame…
tak takhle se naposledy chovala malá v roce a půl, teď dostala k vánocům lékařský kufřík a chodí sním všude. Je pravda, že váhu nemá ráda, takže trénujeme u kamrádky a to měla na 16ti měsících velmi ošklivou příhodui na úrazovce ale pracujeme na tom a to je asi základ
@Ya-ya brečí, chce pryč a nenechá na sebe sáhnout, ani na tu váhu si nestoupl..
Já u dětí od mala, myslím od mala, kdy vnímaly opravdu co říkám, hlásila předem. Hráli jsme si třeba a já povídám „zítra půjdem k paní doktorce. Podívá se jak rosteš, jak jsi šikovný kluk, co ses všechno naučil. načůráš ráno do skleničky, to zas bude něco, aby ses trefil…jak to dělají asi holky? (já vím, ale on jako dítě ne). Na prohlídce se nepíchá, tak nic bolet nebude. Otevřeš pusinku, uděláš dlouuhé aaa, ukážeš krček a pí Dr. uvidí Tvoje krásné bílé zoubky..ta bud asi závidět..poslechne srdíčko, jestli správně tuká, jako ten náš zvon na kostelíčku. A až budeš číst ty tvary, budu Tě držet za ručičku a fandit Ti, aby jsi je uměl tak krásně jako doma“. Jednou sice byl šprajc, ale museli jsme tam pak jindy, což ho nebavilo vůbec, takže příště u Dr. normálně spolupracoval..a že jsme jich měli
Tříletá prohlídka byla sranda oproti jiným. U zubaře ve 3 letech poděkoval a řekl „děkuju a přijdu zas“…a to se vrtalo.
na píchání jsem měla takový trik, dcera se bála víc..že jsem je vzala sebou na svůj odběr krve, udělal jsem s omluvou personálu divadýlko, že se děsně bojim, že budu brečet a že chci držet za ruku od dětí (jednou ten a po 2 druhý a zabralo to). děti byly hrdé, že nebrečí, nepotřebují držet za ruku jako maminka a ještě oproti mamince dostanou hračku nebo obrázek. dneska mě 8 letá nenechá dojít ani do odběrové laborky, že tam jde sama, že to zvládne a když vyjde, je jak měsíček na hnoji..úsměvná a řekne, že to jen píchlo „ale dobrý mami, neboj“. syn, žíly po mě, odběry běžně na po osmé, po desáté
@janna22 píše:
Jj v 14 a 18m jsme byli v nemocnici (bylo to hrozny)a od ty doby nemá rád doktory..doktorka rikala, že to prostě nějaký děti delaj..tak jsem zvědavá jak to tentokrát dame…
Dcera byla jako dítě (do tří let) na dvou vážných operacích, měla regulérní fobii z lékařů, nešlo to zvládnout.
Na tříleté jí změřili tlak a puls s poznámkou: měřeno v afektu. ![]()
U zbytku věcí psáno: nespolupracuje. Ještě jsme byli do půl roka dvakrát s týmž výsledkem.
První smysluplnej záznam má až na pětiletý.
Kašli na to, dej si frťana
, přežij ten cirkus a hurá domů, s tím se prostě nic dělat nedá. Naší holce je dnes 15 a tenhle záznam dáváme k dobru, když je někdo s nervama v háji, že dítě neumíí barvy a toto a tamto a ono.
Tak hodně štěstí a pevný nervy.
![]()
Kdo to nezažil, tak to nepochopí.
@Talitha píše:Kdo to nezažil, tak to nepochopí.
vidíš, já zažila a chápu, ale taky stím dítětem pracuju, stejně jako @klafina123 jí teď při druhém těhu beru po domluvě na odběry a dělám u toho stejný cirkus a je to čímdál tím lepší. Ono to chce stím dítětem pracovat, nicméně chápu, že jsou děti které ani přes veškerou snahu rodičů moc nespolupracují
@WaIl Jj naposledy když jsme tam byli, tak doktorka říkal ať ho zkusím zvazit a změřit doma a že ho pak zkusí nwejak vyšetřit ![]()
@medunka23 píše:
vidíš, já zažila a chápu, ale taky stím dítětem pracuju, stejně jako @klafina123 jí teď při druhém těhu beru po domluvě na odběry a dělám u toho stejný cirkus a je to čímdál tím lepší. Ono to chce stím dítětem pracovat, nicméně chápu, že jsou děti které ani přes veškerou snahu rodičů moc nespolupracují
Děti čtyři, cirkus dělalo tohle dítě, byla po operaci páteře, řvala bolestí, v podstatě do tří let téměř každé setkání s lékařem = bolestivý zákrok a jakýkoli pohled na ordinaci, lékaře, člověka se stetoskopem kkolem krku znamenal hysterický záchvat.
Vysvětlit si to nechala až po čtvrtém roce, to jsme se domluvily i s dr., že tam prostě přijdem několikrát „jen tak“.
Jo, je možné, že některé děti to zvládnou, u nás to bylo ve třech letech prostě scifi. A osobně bych z toho nedělala žádnou trágu, nejde, no tak to nejde a přijdem za rok. A co, svět se nezboří.