Třìletá prohlídka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2319
11.4.17 11:25

Syn na tříleté nespolupracoval, tenkrát ještě moc nemluvil. Sestřička zkusila obrázky a pak nás poslali na oční kliniku na vyšetření zraku. Tam s ním měla paní doktorka trpělivost, měla spoustu pomůcek pro malé děti, různé kartičky, vkládačky a tak. Spíše si spolu povídali a hráli a ona jen tak mimochodem, ale velmi důkladně zkontrolovala zrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 11:28
@Mirka Dušínová píše:
@amazon moje říká todle :) No kluk byl to samé, v 5 letech mluví krásně…ale někdy je to o nervy… :roll:
:mrgreen: už by zase mohl mlčet? Dcera taky furt mele

@Billi Fakt? Nám to přijde děsné, tak jeho mluva..ale je fakt, že může překvapit.
Starší dcera mě taky překvapila! Jak zvládla tříletou prohlídku, tak se u pětileté sekla, a nechtěla se ani vysvlíknout do kalhotek na vážení a bylo divadlo, že jsem odešla do čekárny a když jsem se vrátila, tak už byla u doktorky v ordinaci a zpocená způsobně odpovídala na její otázky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.4.17 11:30

@amazon podle toho, co píšeš, tak má celkem širokou slovní zásobu :palec:

• Citovat
  • Upravit
11.4.17 11:35

@amazon Jako bez nadsázky mluví 12h v kuse…otevře ráno oči a zároveň klapačku, ještě že chodí do školky. Úča říkala, že tam do nich taky pořád valí - chudinky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 11:40

@lucka_mac ano, přesně je to o přístupu, trpělivosti…tak v tom se asi bát nemusím..a koukám, že každý lékař má stejně jinou techniku vyšetřování, takže asi nemá smysl se tím trápit dopředu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.4.17 11:41

@amazon Neblázni, je to teprv tříletá prohlídka, ne zápis do školy :mrgreen: U nás teda barvy apod chtějí až na pětileté. Ta tříletá je spíš taková „nenápadná“, většina dětí v tomto věku ještě nespolupracuje. Dodnes si pamatuji u syna, jak se zkoušel sluch a ono to vypadalo, že je úplně hluchý (prostě se chichotal, ale nereagoval :lol: ), takže sestra zašeptala, jestli chce mašinku Tomáša a tos měla vidět, jak najednou rychle vyhrkl, že ano, čímž tedy prozradil, že slyší :mrgreen: :lol: Co se týče zraku, tak zkouší obrázky, zjišťují, jestli nešilhá a co se týče těch očních obrázků, tak u nás nakreslí na papírek a pojmenují a pak zkouší a když dítě neví, tak dají papírek domů, ty to s dítětem nacvičíš a pak se jde znova, dítě už obrázky zná a není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 11:41
@Billi píše:
@amazon podle toho, co píšeš, tak má celkem širokou slovní zásobu :palec:

díky :kytka: a já ho chudáčka podceňuju, že je nemluva 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
11.4.17 11:45
@Amys píše:
@amazon Neblázni, je to teprv tříletá prohlídka, ne zápis do školy :mrgreen: U nás teda barvy apod chtějí až na pětileté. Ta tříletá je spíš taková „nenápadná“, většina dětí v tomto věku ještě nespolupracuje. Dodnes si pamatuji u syna, jak se zkoušel sluch a ono to vypadalo, že je úplně hluchý (prostě se chichotal, ale nereagoval :lol: ), takže sestra zašeptala, jestli chce mašinku Tomáša a tos měla vidět, jak najednou rychle vyhrkl, že ano, čímž tedy prozradil, že slyší :mrgreen: :lol: Co se týče zraku, tak zkouší obrázky, zjišťují, jestli nešilhá a co se týče těch očních obrázků, tak u nás nakreslí na papírek a pojmenují a pak zkouší a když dítě neví, tak dají papírek domů, ty to s dítětem nacvičíš a pak se jde znova, dítě už obrázky zná a není problém.

My byli s dcerou u zápisu do zš minulý týden :P..Tak to bylo teprve něco. Jako 2 h jsme tam byli, u třech učitelek.
A na auta taky slyší, tak to jsem v klidu :mrgreen: to i kdyby spal tak na tohle se vzbudí.
Jinak fakt pamatuji tu tříletou u dcery a chtěla toho doktorka docela dost…A říkala, hm, šikovná, je vidět, že se dceři věnujete :mrgreen: Tak nevím co bude vidět teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.4.17 12:03

Docela koukám co vaše pediatricka chce na tříleté prohlídce… My ji absolvovaly v prosinci, je pravda, že to moc co se týče barev nehrotila, ví že je malá hodně napřed, ale krom toho že jí postavila na koberec a koukala na nohy, zvážila a zmerila(což teda malá chce kazdou návštěvu) a zkontrolovala oči, na klasické tabuli kde bylo kolečko srdíčko a domeček. Ostatni dovednosti zkouší nenápadně každou návštěvu v rámci povídání a hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
11.4.17 12:37
@Billi píše:
@amazon u nás stačí, když váhu a míru nahlásím.
A tvůj syn mluví dobře :palec: Náš prakticky vůbec. Dorozumívá se ukazováním a znakovkou, kterou si sám vytvořil.
Ale nás čeká foniatrie, na logopedii chodí, na oční chodí, takže tříletku budeme mít dost okleštěnou. :lol:

3lety chodi na logopedii? 8o Co tam ako dela? U nas mi povedali, ze logopedie je od 5 let - dite uz musi spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.4.17 12:47

@Monika123 nedělá tam nic :lol: Logopedka se s ním snaží pracovat a on ji uspěšně ignoruje. U takových prťat je to hlavně o tom, že mi řekne, jak s ním pracovat a rozvíjet ho, na co se zaměřit… Dostáváme různé materiály.
Není to o mluvení a opravování výslovnosti, ale ona z něj hrou dostane různé věci. Třeba dlouhodobě trénujeme citoslovce, ale je to jen o tom, aby se naučil co nejvíc hlásek. Pomáhá to. Když jsme začínali, tak vyslovil ze samohlásek jenom A, teď umí i U a E.

• Citovat
  • Upravit
9180
28.6.17 13:51

Tak jsem se synem absolvovala tříletou prohlídku a protože jsem mu ji chtěla zpříjemnit, koupila jsem mu tři balíčky autíček z filmu Cars 3. Jedno jsem mu rozbalila a druhé dvě jsem mu slíbila hned po vyšetření, jestli ukáže pí doktorce „svaly“ (minule nechtěl sundat tričko), jestli se zváží a ukáže barvičky, které pozná.
Byl chudáček zpocenej, jak byl nervózní, ale nechal si nakonec i prohmatat bříško…Co nedal byly obrázky, kvůli zraku, ale ve školce budou dělat screening tak snad bude do té doby i víc mluvit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí