Tříselná kýla uskříknutí

Anonymní
20.4.11 19:57

Tříselná kýla uskříknutí

Dobrý večer všem, hledám někoho kdo má zkušenosti s tříselnou kýlou u kojence. Mám 2 měsíčního chlapečka a má tříselnou kýlu až do varlátka, vždycky mu šla normálně zatlačit, ale dnes se stalo, že byla hodně tvrdá a musela jsem hodně tlačit a vmasírovávat. Chtěla jsem se zeptat, jestli už to byla uskříknutá kýla nebo ne. Nemám jet na pohotvost, i když už spinká a je klidný? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.4.11 20:12

Ahojky,nam se take kolem 2. mesice udelala triselna kyla. Cekali jsme dalsi dva mesice na operaci (dokud nepribereme). A ta kyla se zvetsovala a vypadalo to desive. Kolikrat jsem taky nevedela. Ale doktorka rikala,ze vetsinou kdyz uskrine,tak dite zvraci a ma horecky a hrozne breci a hlavne uz nejde vratit zpatky. Nakonec jsme vydrzeli do terminu operace a samotna operace uz byla brnkacka.

• Citovat
  • Upravit
Oz
9304
20.4.11 21:32

Ahoj, Vincent má operovanou tříselnou kýlu, měl ji v akutním stavu. Ale měl to různé, někdy mu to šlo hezky zatlačit, někdy vůbec, ale doktorka říkala, že uskřinutí strašně bolí, takže bych to poznala. No a jednou prozvracel celou noc, ráno jsem naklusala k Dr., ta ho prohlídla včetně té kýly a už to jelo, chirurgie, převoz do Brna a hned operace. Naštěstí to neměl úplně uskřinuté, ale zpátky už to vůbec nešlo, takže neplakal, nebolelo ho to. A tím, že byl vyzvracený, tak byl lačný, tak ho vmáčkli na operační program a v 17 h už si ho vezli. Pro mě to teda brnkačka rozhodně nebyla, sice zákrok je to relativně banální, ale i ten s sebou nese jistá rizika a navíc snad žádná maminka není v pohodě, když jí miminko vezou pod kudlu, řvala jsem jak želva. Ale jinak vše v pohodě, malý ani nevěděl, byl vitální a spokojený. Operovali ho v 8 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.11 09:31

Prave zalezi,jestli se to dostane do stadia toho uskrinuti. My jsme meli to stesti,ze jsme vydrzeli,takze vse bylo naplanovane a mezi tim, co mi ho vzali a tim ,nez mi ho privezli, ubehlo pouhych 15 min. A po operaci nevim jak je to mozny,ale ani neplakal,ze by ho to nejak bolelo. A jelikoz jsme si od sameho porodu zazili mnoho horsich veci,tak si ted zpetne muzu dovolit hodnoceni,ze tohle pro nas byla brnkacka. Samozrejme neprijemnost to je a obavy a nervozita pred operaci byly.

• Citovat
  • Upravit
3576
21.4.11 09:55

Uskrinuti, no kyla se zvetsi, ztvrdne, mozna i zfialovy. Dite hodne breci, nechutna mu jist. Myslim, ze od te, co mate a ktera vam jde jeste jaks taks vratit, bys to poznala zarucene. Nicmene neotalet, doktor by to videt mel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
21.4.11 12:42

Ahoj.
Moje malá má operovanou tříselní kýlu na obou stranách. :-(
První byla akutní ve 4 týdnech, malé se tam vyhřezával vaječník, který nešel zatlačit a hrozilo uskřinutí .
Kýla na druhé straně byla operovaná zhruba v 5měsících, též se vyhřezával vaječník ale šel zatlačit, tak byla operace normálně plánovaná.

Bohužel to jak poznám uskřinutí mi nikdo nikde pořádně nevysvětlil :-( Co doktor to názor :roll:
Jeden mi řekl že malá bude plačtivá a místo bude ztvrdlé ( vzhledem k tomu že dokázala brečet 4-6hod. v kuse, jsem se tím mohla jen těžko řídit) :roll:
Další mi řekl že by začala zvracet :think: no a další mi řekl že pokud se to dostane do fáze že dítě zvrací, tak už je dlouho a mohla by o vaječník přijít :roll:
A pak si něco vyber :roll:

Pokud spinká tak bych to neřešila :think: uskřinutou kýlu si myslím že bys nezatlačila, nám ta první nešla taky zatlačit :think: a když plakala vylezla jí tam boule jak holubí vejce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.11 14:11

Holky, děkuji za názory, dneska už to má zase měkké a zatlačit to jde, nezvrací ani to nemá červené, takže to uskříklé asi nebude. No a ty doktoři to je fakt síla, opravdu co doktor to názor, každej řekne něco jiného a já si mám asi vybrat nebo co? :nevim: No každopádně už chci aby byla ta operace za námi, chudáka ho to bolí :cry:

• Citovat
  • Upravit
1533
14.5.11 17:44

Ahoj holky..mému synkovi je 16 dní a máme jít na operaci tříselné kýly…Má jí od narození a každýmch pět min mi pláče a nechce moc spinkat,ale zatlačit jde…moc se mi nelíbí,že 6.6 půjde na operaci a to mu bude teprve měsíc,ale pokud se mu nedej bůch uskřine,tak bude muset jít takhle malinký dříve..nejvíce mám strach,že mi bude po narkóze blinkat :cry: :cry: prosim vás,chtěla jsem se optat…zvrací miminko po té narkóze?Jak dlouho si vás nechali v nemocnici?Moc děkuji…každý den jsem v nervech a ve stresu,protože mu pořád vylízá a malej pláče a není k utišení..jen zatlačí,aby se vykakal a je kýla venku..jsem úplně zoufalá a na jednu stranu se operace moc,moc bojím(bojím se o malého) a na druhou stranu se těším,že bude malej v klidu spinkat.. :-? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
15.5.11 22:00
Lusisek píše:
Ahoj holky..mému synkovi je 16 dní a máme jít na operaci tříselné kýly…Má jí od narození a každýmch pět min mi pláče a nechce moc spinkat,ale zatlačit jde…moc se mi nelíbí,že 6.6 půjde na operaci a to mu bude teprve měsíc,ale pokud se mu nedej bůch uskřine,tak bude muset jít takhle malinký dříve..nejvíce mám strach,že mi bude po narkóze blinkat :cry: :cry: prosim vás,chtěla jsem se optat…zvrací miminko po té narkóze?Jak dlouho si vás nechali v nemocnici?Moc děkuji…každý den jsem v nervech a ve stresu,protože mu pořád vylízá a malej pláče a není k utišení..jen zatlačí,aby se vykakal a je kýla venku..jsem úplně zoufalá a na jednu stranu se operace moc,moc bojím(bojím se o malého) a na druhou stranu se těším,že bude malej v klidu spinkat.. :-? :cry:

Naprosto chápu tvé obavy, prožívala jsem to samé :hug:
Zvracení je dost individuální, mně malá nezvracela vůbec :think: druhá narkóza jí ale sedla mnohem hůře než ta první :-(
V nemocnici budete 3dny, první den vás přijmou, druhý den odoperují a třetí jdete domů :wink:
Přeji ať to co nejlépe zvládnete :hug: …jo a na to lepší spaní se moc neupínej, mně se malá budila furt i po zákrocích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
15.5.11 22:55

manisa

manisa píše:
Lusisek píše:
Ahoj holky..mému synkovi je 16 dní a máme jít na operaci tříselné kýly…Má jí od narození a každýmch pět min mi pláče a nechce moc spinkat,ale zatlačit jde…moc se mi nelíbí,že 6.6 půjde na operaci a to mu bude teprve měsíc,ale pokud se mu nedej bůch uskřine,tak bude muset jít takhle malinký dříve..nejvíce mám strach,že mi bude po narkóze blinkat :cry: :cry: prosim vás,chtěla jsem se optat…zvrací miminko po té narkóze?Jak dlouho si vás nechali v nemocnici?Moc děkuji…každý den jsem v nervech a ve stresu,protože mu pořád vylízá a malej pláče a není k utišení..jen zatlačí,aby se vykakal a je kýla venku..jsem úplně zoufalá a na jednu stranu se operace moc,moc bojím(bojím se o malého) a na druhou stranu se těším,že bude malej v klidu spinkat.. :-? :cry:
Naprosto chápu tvé obavy, prožívala jsem to samé :hug:
Zvracení je dost individuální, mně malá nezvracela vůbec :think: druhá narkóza jí ale sedla mnohem hůře než ta první :-(
V nemocnici budete 3dny, první den vás přijmou, druhý den odoperují a třetí jdete domů :wink:
Přeji ať to co nejlépe zvládnete :hug: …jo a na to lepší spaní se moc neupínej, mně se malá budila furt i po zákrocích :mrgreen:

prý se stává i že si nás tam můžou nechat jen jeden či dva dny…mám strach,že mi bude zvracet..jak to myslíš,že ti snášela druhou narkózu hůře?Pročpak jste byli dvakrát?Jinak moc,moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
16.5.11 07:54
Lusisek píše:
prý se stává i že si nás tam můžou nechat jen jeden či dva dny…mám strach,že mi bude zvracet..jak to myslíš,že ti snášela druhou narkózu hůře?Pročpak jste byli dvakrát?Jinak moc,moc děkuji :hug:

U takhle malého miminka s tím moc nepočítej :think: :-( ikdyž asi záleží i na nemocnici, já jsem s malou byla v Thomayerové :think:

Naše malá byla 2×, neb ve 4týdnech měla akutně operovanou pravou stranu a pár týdnu na to se jí provalila levá kýla :zed: tu měla operovanou někdy v 5 měsících :think:

Zvracení se neboj :hug: horší je udržet takhle malé miminko 6hod. o hladu před operací :zed: po operaci 2hod. nebude nic smět, pak se začne po lžičkách čaj a pokud ho nebude zvracet, tak hodinu nato budete moct nakojit :wink:
Hlavně si nezapomeň odstříkávat, ať nepřijdeš o mléko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
16.5.11 08:54

manisa

manisa píše:
Lusisek píše:
prý se stává i že si nás tam můžou nechat jen jeden či dva dny…mám strach,že mi bude zvracet..jak to myslíš,že ti snášela druhou narkózu hůře?Pročpak jste byli dvakrát?Jinak moc,moc děkuji :hug:

U takhle malého miminka s tím moc nepočítej :think: :-( ikdyž asi záleží i na nemocnici, já jsem s malou byla v Thomayerové :think:

Naše malá byla 2×, neb ve 4týdnech měla akutně operovanou pravou stranu a pár týdnu na to se jí provalila levá kýla :zed: tu měla operovanou někdy v 5 měsících :think:

Zvracení se neboj :hug: horší je udržet takhle malé miminko 6hod. o hladu před operací :zed: po operaci 2hod. nebude nic smět, pak se začne po lžičkách čaj a pokud ho nebude zvracet, tak hodinu nato budete moct nakojit :wink:
Hlavně si nezapomeň odstříkávat, ať nepřijdeš o mléko :wink:

nechci být tak dlouho v nemocnici..6 hodin držet malého o hladu?To se mu just ta kýla uskřine a on mi přestává dýchat,když pláče :cry: to se v té nemocnici zblázním..už aby to bylo za námi..jj vezmu si odsávačku sebou..no my jdeme na operaci do Hradce Králové víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
16.5.11 11:27
Lusisek píše:
nechci být tak dlouho v nemocnici..6 hodin držet malého o hladu?To se mu just ta kýla uskřine a on mi přestává dýchat,když pláče :cry: to se v té nemocnici zblázním..už aby to bylo za námi..jj vezmu si odsávačku sebou..no my jdeme na operaci do Hradce Králové víš?

je to drásačka na nervy ale vydržet se to musí :-( měla jsem stejný problém, malá řvala tak, až přestávala dýchat, někdy vydržela brečet i 6hod. v kuse :zed:

Ty pobyty v nemocnicích jsem taky nesla špatně :-( během půl roku jsem s malou byla v nemocnici 4× a vždy mě to uvrhlo do pěkný depky :zed:
Naštěstí se vše přečkalo a já říkám že malá mi teď vše špatné vynahrazuje :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
16.5.11 11:47

manisa

manisa píše:
Lusisek píše:
nechci být tak dlouho v nemocnici..6 hodin držet malého o hladu?To se mu just ta kýla uskřine a on mi přestává dýchat,když pláče :cry: to se v té nemocnici zblázním..už aby to bylo za námi..jj vezmu si odsávačku sebou..no my jdeme na operaci do Hradce Králové víš?

je to drásačka na nervy ale vydržet se to musí :-( měla jsem stejný problém, malá řvala tak, až přestávala dýchat, někdy vydržela brečet i 6hod. v kuse :zed:

Ty pobyty v nemocnicích jsem taky nesla špatně :-( během půl roku jsem s malou byla v nemocnici 4× a vždy mě to uvrhlo do pěkný depky :zed:
Naštěstí se vše přečkalo a já říkám že malá mi teď vše špatné vynahrazuje :hug:

já vim,že se to vydržet musí,ale to se mu just ta kýla uskřine :cry: a to vás sestřičky nechali takhle trápit?To ti tam nechodily pomáhat ho uklidnit?Jsem prvorodička a ještě kevšemu je malinký takže se bojim,že ho nezvládnu utěšit :cry: …prý jde,aby maminka mohla být u toho jak jí uspávají i probouzejí miminko,ale že záleží prý na to jaká je to nemocnice a na jejím přístupu…chtěla bych u toho být i když budu brečet o 100%více než kdybych u toho nebyla,ale chtěla bych to vidět,abych mohla být klidnější..což je asi blbost no.. :zed: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
16.5.11 11:49

manisa

a kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...