Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem byla před třemi lety na cfDNA testu v Gennetu v Praze, takže neporadím ohledně aktuální délky vyhodnocení, u mě to tenkrát trvalo asi 10 dní. Ale výsledek určitě bude pozitivní - negativní, případně nevyhodnoceno, pokud se nepodaří získat dostatečný vzorek DNA plodu ze tvé krve. Ať ti to dobře dopadne!
Ahoj ja byla cca 8 tydnu zpet v Prenatalu v Brne- primo na Trisomy test XY, vysledek do 10 dnu ( u me to byl skutnecne az 10 den). Vysledek volali ( negatitvni). A pak ho poslali- je tam jen nizke riziko, negativni- jedina vycislena hodnota je fetalni frakce- tzn. Podil DNA ditete v me krvi ( mela jsem 17,64%). Myslim, ze musi byt nad 5%, aby test mohly provest- jo a taky napisou pohlavi plodu- mame XX ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
nepodstoupila jste tu některá v poslední době Trisomy test na 3 základní VV? Nejlépe v Brně? Kdy jste měly k dispozici výsledky?
A výsledek je buď negativní X pozitivní, nebo opět vyčíslen nějakým rizikem jako u kombinovaného screeningu?Děkuji všem za odpověď
Já odběr ve středu, výsledky by měly přijít snad do konce tohoto týdne, ale to čekání je strašné
Vysledky jsme meli za 9 kalendarnich=7 pracovnich dni. A vysledek je bud pozitivni/negativni/zadny ( nedostatecna frakce DNA plodu atd.).
Volali mi výsledky přesně za týden, rovnou řekli že negativní a pohlaví plodu.
Děkuji všem, já nakonec výsledky za 9 dní. Díky Bohu negativní. Ve zprávě uvedeno jako - NÍZKÉ RIZIKO. ![]()
Ahoj holky, někdo novou zkušenost s tím jak dlouho se čeká, ideálně Brno Veveří? Krev mi odebrali minulý čtvrtek kolem poledne, doufám že by výsledky mohli volat zítra.. Je to nekonečné.
@Tereza202081 píše:
Ahoj holky, někdo novou zkušenost s tím jak dlouho se čeká, ideálně Brno Veveří? Krev mi odebrali minulý čtvrtek kolem poledne, doufám že by výsledky mohli volat zítra.. Je to nekonečné.
Já podstoupila trisomy v lednu letos, a výsledky byli za týden. (Prenatal Veveří) držím palce ať je to v pořádku ![]()
@Sabrine Ahoj, můžu se zeptat v kolik hodin volali? Já byla 10. 3. A už netrpělivě čekám, myslela jsem že zavolají v pátek už a dneska teda doufám, že už zavolají. To čekání je nekonečný 😏
@Jana1902 Ahoj, volali mi až po obědě. Já byla v klidu. Než jsem šla na testy tak ten den mi dělal ještě utz Vlašín, a ten řekl že je vše v pohodě to už jsem byla 16tt.Ve 13.tt a genetika byl zbytečný stres a bububu od doktorů skrz věk. Vlašín koukl a vše ok, ale i tak jsem si ty testy zaplatila pro větší jistotu. Neboj to bude v pohodě. Držím palce ![]()
@Jana1902 ahooj, mě volali 13 den po obědě. Ale ráno už byli výsledky na internetu, takže mi volali to co už jsem pár hodin věděla. Ať ti to dobře dopadne ![]()
@Tereza202081 děkuji 🙏🏻 snad tam taky budou co nejdřív a i zavolají. Tohle čekání na cokoliv není nic pro mě 😑 😀
@Sabrine děkuji 🙏🏻 Já si taky myslím, že bude vše Ok ve finále, ale trošku to i hlodá no 😳
@Jana1902 úplně tě chápu, ještě teď je mi zle, když si vzpomenu na ty dva týdny čekání
.
Dobrý den na veveri je to 10 dní co jsme byla a stále čekám na výsledky jsem nervózní a doufám že brzo zavolají
Dobrý den,
nepodstoupila jste tu některá v poslední době Trisomy test na 3 základní VV? Nejlépe v Brně? Kdy jste měly k dispozici výsledky?
A výsledek je buď negativní X pozitivní, nebo opět vyčíslen nějakým rizikem jako u kombinovaného screeningu?
Děkuji všem za odpověď
Já odběr ve středu, výsledky by měly přijít snad do konce tohoto týdne, ale to čekání je strašné