Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Občas mi také žíly praskají a tyhle modřiny pak vzniknou. HA bys vůbec neměla užívat.
@hanka.br. píše:
Občas mi také žíly praskají a tyhle modřiny pak vzniknou. HA bys vůbec neměla užívat.
souhlas, tohle by měl vědět gyndař.
Prezila sem to, tak snad nic vazneho, jen mi to vrta hlavou. Fakt je, ze na sebe dost kaslu. Ziju na ostrove v zahranici a k doktorovi jsem sla jen k zubari, protoze jsem musela. Jinak se modlim, at se mi nic nestane protoze uroven zdravotnictvi je tu katastrofa. V CR jsem z pojistovny odhlasena, ale hodlam si pri navsteve zaplatit prohlidku a ster z cipku (cca 1500 Kc, uz jsem tam psala). Vim, ze je to strasny, ale na gynde jsem nebyla 8 let.
@Anonymní píše:
Prezila sem to, tak snad nic vazneho, jen mi to vrta hlavou. Fakt je, ze na sebe dost kaslu. Ziju na ostrove v zahranici a k doktorovi jsem sla jen k zubari, protoze jsem musela. Jinak se modlim, at se mi nic nestane protoze uroven zdravotnictvi je tu katastrofa. V CR jsem z pojistovny odhlasena, ale hodlam si pri navsteve zaplatit prohlidku a ster z cipku (cca 1500 Kc, uz jsem tam psala). Vim, ze je to strasny, ale na gynde jsem nebyla 8 let.
A kdo ti tedy predepisuje HA kdyz na gyndu nechodis?
@Elzaaa píše:
A kdo ti tedy predepisuje HA kdyz na gyndu nechodis?
2× mi dovezla kamoska a cca 2× rocne jezdim domu a vzdy jsem se stavila u obvodaka a sestricka mi vzdy napsala 2 baleni (takze 6 mesicu pokryto), no a u obvodaka jsem to zkusila po tom, co jsem opravdu narychlo letela a gynda byla zavrena (to jsem jeste byla u VZP), tak jsem to sla zkusit tam…no a protoze mam obvodaka mimo jine 5 min. od domova uz jsem si ji nechala psat jenom tam. Pak jsem se i ptala jestli to neni problem kdyz uz nejsem pojistena, rekla mi, ze ne. Ze si HA stejne hradim v plne vysi.
Zdravím vsechny, chci se zeptat jestli je možné po hormonální antikoncepci mit problém z zilami, začala me bolet hlava, nízký tlak, po bolivat a prusvitat žili na ruce, nohách a nad prsama, minuly tyden mi na 10minut ochrnwla práva noha… Dekuji
@Jaruškamilaček píše:
Zdravím vsechny, chci se zeptat jestli je možné po hormonální antikoncepci mit problém z zilami, začala me bolet hlava, nízký tlak, po bolivat a prusvitat žili na ruce, nohách a nad prsama, minuly tyden mi na 10minut ochrnwla práva noha… Dekuji
Nevim jestli je to tvuj pripad, ale obecne HA muze zpusobovat migreny, bolesti hlavy (muj pripad) a jine.
@mavroidis píše:
Nevim jestli je to tvuj pripad, ale obecne HA muze zpusobovat migreny, bolesti hlavy (muj pripad) a jine.
Bolesti hlavy a migrény mam též a tohle k tomu
Ahoj, vim, ze me nejdriv poslete k doktorovi…ale stejne. Pracuju v zahranici a krom toho, ze mam nemocnici vzdalenou 60 km, tak tu zdravotnictvi za moc nestoji. Ale za mesic jedu na tyden do CR, tak si rikam, ze bych se nechala vysetrit. Prestoze to co se mi stalo je uz dva mesice stara zalezitost.
Takze chystam se do prace a najednou citim na noze takove nepohodli (z vnejsi strany na noze, u kolena), podivam a poradne nabehla zila (ne jen vyrazna) z meho laickeho pohledu jakoby ucpana - proste mi prislo, ze krev chce proudit, ale nemuze…ale nevim. Fotku nemam, fakt jsem pospichala. Ta noha od kolena po palec pobolivala, ale nic co by se nedalo vydrzet a za cca 2 hodiny se mi ulevilo…zrejme to prasklo a krev mohla proudit. Pak vecer sundam kalhoty a hrozna modrina (fotku pridavam). Mate nekdo podobnou zkusenost? Plus jeste asi to s tim nesouviselo, ale beru HA, menstruaci mam pravidelnou a cca 14 dni pred udalosti s tou modrinou se mi stalo, ze jsem zacla slabe krvacet - asi 3 dny (krev byla hnedo-cerna) prestoze menstruaci jsem mela ve svem terminu asi 10 dni pred tim a dalsi opet prisla v terminu o te 7 denni pauze s HA.