Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jája.U píše:
@Mysicka1100 ani nevim jak začít… Mam HŽT uz 3 roky.. Po operaci.. Bolesti nohy stále… Dle dr uz to nikdy lepší nebude… Nemůžu behat sportovat nic kvuli bolestem… Leky do smrti… A mam se s tim smířit![]()
![]()
… To je asi v kostce… Kazdy z nas ma jiny organizmus…
@Mysicka1100 je mi to hloupé ale kolik vam je? Me trombka postihla 2017 ve 37 letech… De slibovali ze budu ok… Ted po 3 letech vim ze nebudu…kdyz me prijimalindo nemocnice bylo to strašný stali nade mnou a rekli pokid prezijete do rána melo by to byt Dobry a ja mam doma dve děti… Strasny… Pak jsem porad brecela ze umru a skoncila na lexaurinu… Nepomohl… Musela jsem se sama smířit ze uz nikdy nebudu zdravá a nevidi sportovat protože to nejde… Boli to strasne…
@Jája.U píše:
@Mysicka1100 je mi to hloupé ale kolik vam je? Me trombka postihla 2017 ve 37 letech… De slibovali ze budu ok… Ted po 3 letech vim ze nebudu…kdyz me prijimalindo nemocnice bylo to strašný stali nade mnou a rekli pokid prezijete do rána melo by to byt Dobry a ja mam doma dve děti… Strasny… Pak jsem porad brecela ze umru a skoncila na lexaurinu… Nepomohl… Musela jsem se sama smířit ze uz nikdy nebudu zdravá a nevidi sportovat protože to nejde… Boli to strasne…
Dobrý den je mi 44 let v únoru 14 se mi to stalo a říkal doktor že to bude ok ať se nebojím že budu moc chodit atd a nemůžu 😔 😔když se snažím jít aspoň před barák na lavičku tak to bolí a poleje mě horko a je mi zle jako by na modlení a od té doby mě často i buší srdce jeden doktor mi řekl že půjdu v prosinci na operaci a druhý mi řekl že to nejde tak jsem stoho celá špatná nevím jakému doktorovi mám upřímně věřit ale když to tady čtu tak to dobrý nebude
😔prosím vás je vám také špatně mě říkají že to je kvůli tomu že málo teče krev do srdce a málo se okyslicuje mozec ale mě se to nezdá nikdo o tom nepíše že by nemohl chodit že je někomu hodně zle já už fakt nevím…
😔Děkuji za odpověď
@Jája.U Ahoj nejake zlepseni za posledni roky? Ja mam taky ucpanou panev, operace jedine v pripade, ze by hrozil nejaky defekt v podobe vredu, ale je tam riziko ze se to ucpe hned zase. Jsem z toho nestastna, nohu mam oteklou boli a pali me, zacinaj se mi delat krecaky. Desny
@Lucie1793
ahoj, mám po tromboze 4 roky a něco. Léky mám na doživotí. Zlepšení? už nikdy asi nebudu běhat, nezvládám kopečky či sebemenší převýšení, schody jsou utrpení. Noha vypadá normálně, žádný křečáky ale bolí mě vnitřní žíly. Křečáky mám po colém podbřišku, není to zrovna hezký takže plavky vyšší spodek..
noha mi někdy oteče. Bez punčochy se nehnu, jak jí sundám oteče hned a moc toho nenachodím a hlavně to bolí, takže mi ta punčocha hodně pomáhá.
Podle dr, už to lepší nebude, jen by se to časem mělo horšit. což vlastně zhoršení přišlo cca po těch 4 letech.
1,5 roku jsem nemohla chodit pak se rozchodila dám i 6 km, ale teď mě noha prostě bolí.
@Mysicka1100 píše:
Dobrý den je mi 44 let v únoru 14 se mi to stalo a říkal doktor že to bude ok ať se nebojím že budu moc chodit atd a nemůžu 😔 😔když se snažím jít aspoň před barák na lavičku tak to bolí a poleje mě horko a je mi zle jako by na modlení a od té doby mě často i buší srdce jeden doktor mi řekl že půjdu v prosinci na operaci a druhý mi řekl že to nejde tak jsem stoho celá špatná nevím jakému doktorovi mám upřímně věřit ale když to tady čtu tak to dobrý nebude😔prosím vás je vám také špatně mě říkají že to je kvůli tomu že málo teče krev do srdce a málo se okyslicuje mozec ale mě se to nezdá nikdo o tom nepíše že by nemohl chodit že je někomu hodně zle já už fakt nevím…
😔Děkuji za odpověď
jak vám je? zlepšilo se? u mě stav trvalý viz zpráva nahoře co jsem psala paní.
můj dr mi říkal, někdo je schopen běhat a žít jako dřív, někdo to má prostě tak že je rád že chodí..
já nemůžu ani plavat, ano kolo - i když po rovině něco jo jinak mě tahá manžel.
jinak brusle inline jsou ok..
@Jája.U tak to jsme na tom podobne, krecaky mam v podbrisku taky osklivy. Ted po druhym tehotenstvi, se klubou i na te noze. Dle doktoru se s tim moc delat neda, mam jen cekat, ze to s vekem bude horsi a horsi. Jinak teda chuze mi zatim problemy nedela, dokonce i lehci beh zvladam. Akorat me ted zas prepadaji cerny myslenky. Byla jsem minulou stredu na CT s kontrastem aby byl videt prutok a je to bida, ta panev je proste temer zacpana. Desim se ze se jednoho dne probudim s vredem a uhnije mi noha. Tak uvidime jak rychle to pujde
@Lucie1793 tak to ja mam zcela nepruchodny. Uz po operaci druhy den vse znova ucpany. A vse zacalo od začátku. Běh nezvládám vubec ztvrdne mi noha po 130m a bolest jako sviňa ![]()
@Jája.U je to proste v haji, ale clovek se s tim musi smirit, kdyz se s tim neda nic delat ![]()
@Lucie1793 je to v háji on se člověk smíři, vzdy jen do doby než zase přijde na další věc při které to bolí nebo ho to omezí… Strasne me mrzi tr me to potkalo a v jakém rozmezí.. Nemůžu delat nic jen vim ze to nechci
@Jája.U presne tak, ja jsem z toho ted fakt nestastna porad tu nohu prohlizim a hroutim se z kazde zilky navic. Je mi teprve 28 a kdyz si predstavim co vse me s tim jeste ceka, jsem zoufala