Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o pomoc chytl mě zub a trpim a celej víkend před sebou.vzala jsem siuž 2 ibalginy ale moc to nepomohlo stále kojím a bojím se ho do sebe cpát hodně nemáte nákou radu jak přežít do pondělí??
díkx
ahoj, no to Ti nezávidím, ale ty ibalginy při kojení raději moc ne. Zkus si vykloktat slivovicí, nebo namočit vatu do slivovice a zkousnout, ale taky je to asi jen na chvíli. Co zubní pohotovost?
a nevíte jak je to u zubaře slyšela jsem že ti to nesměj opíchnout když kojíš
Tenhle problém jsem měla před týdnem a docela pomohla ta slivovice, jak psala Bojko, ikdyž bolest úplně nezmizela…Jo můj přítel ještě praktikuje toto - vykloktá sklenici hrozně studené vody..Je to prý v tu chvíli neskutečná bolest, ale pak to hned přejde…Nezkoušela jsem, bála jsem se..Asi nic nezabere dokonale jako prášky ![]()
wercis píše:
a nevíte jak je to u zubaře slyšela jsem že ti to nesměj opíchnout když kojíš
Když můžou v těhu, tak i při kojení, ne?
Mě to zmetek neopíchl a málem jsem mu tam bolestí porodila (byl tam už i zánět).A to mohl, ikdyž jsem v 8.měsíci !!!
Ahoj mě normálně zub opíchla ikdyž jsem kojila.Bylo mi jenom řečeno,že nesmím kojit asi hodinu po zákroku takže musíš před tím nakojit a potom chvíli počkat.Jinak by v tom neměl být problém.
Určitě běž na pohotovost, budeš celý víkend zbytečně trpět a cpát do sebe prášky, za to ti to nestojí. Že kojíš mu vůbec neříkej, s injekcí by možná dělal ofuky, i když jí můžeš bez problémů dostat. Já měla injekci u zubaře v těhotenství i během kojení, ničemu to nevadí, jen někteří zubaři ji neradi dávají, nevím proč.
nalgesin těsně po kojení …nebo dva.určitě se ti jedno kojení podaří nahradit jinou stravou …držím pěsti ![]()
Sunnyside píše:
Určitě běž na pohotovost, budeš celý víkend zbytečně trpět a cpát do sebe prášky, za to ti to nestojí. Že kojíš mu vůbec neříkej, s injekcí by možná dělal ofuky, i když jí můžeš bez problémů dostat. Já měla injekci u zubaře v těhotenství i během kojení, ničemu to nevadí, jen někteří zubaři ji neradi dávají, nevím proč.
Asi aby se jistili, kdyby něco.
Mě chytl zub taky jednou v pátek v noci, šílený.
Jela jsem na pohotovost, tam nesloužili … (jen všední dny 16 - 22 h - to je pohotovost, co???)
takže jsem byla víkend na brufenu a mimčo (4 měs) na flašce.
nemám! jedině pohotovost! snad někde v okolí je! neváhala bych a zkusila najít a dojet někam! aby to nebylo horší jak lepší! určitě tě někde vezmou! pohotovost zubní určitě! ![]()
Ja vyzkoušela na zuby Kamistad gel sami v lékárně mi ho nabídli je šetrnější než brufen a fakt to zabírá. Jen si s ním natřu bolavý zub a dásen a je za chvíli po bolesti ![]()
díky moc za rady.noc byla poklidná.kámoška mi poradila dětskej brufen ten jsem měla i doma tak jsem si dala a noc byla v klidu tak snad do pondělí vydržim.na pohotovost nechci protože tam rovnou trhaj
a tomu bych se chtěla vyhnout tak uvidíme jinak díky