Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem teda těhotná, ale na zácpu jsem trpěla i před těhotenstvím. Teď je to ještě horší. Místo projímadla bych zkusila Lactulosu. Je to přírodní a mělo by to naučit pracovat střeva jak mají. Neslouží to jako projímadlo ale jako lék na zácpu. Je to takový sladký sirup, může se i v těhotenství a dá se říct že mi i pomohl. Musí se užívat pravidelně a vysledek je tak do 3-4 dnú. Tedy mě to tak pomohlo. Hodně zdaru ![]()
@Ivčis já mám Fructolax - taky přírodní.. A nic..
Zítra pro to zajdu do lékárny, to ještě neznám
děkuju..
Zácpou hodně trpí babča, je méně pohyblivá, a kupuju ji tu Laktulosu, tak to zkus, není to nic návykového. Babině ji kupuju už dobrý dva roky.
Milá zakladatelko doporučím psylium, je to to jediné co mi zabere, ale musíš počkat než se to stráví : ) mně to zabralo až druhý či třetí den
Mojí babičce pomáhal Fruktolax. Mně pomáhá hodně teplej čaj (nebo dva) v klidu ráno, ale nijak moc na zácpu netrpím.
Já nedám dopustit na aloe vera gel. Začala jsem to brát na zvýšení imunity v zimě, což pomohlo a je to výtečné i na tu zácpu.
Dobrý je taky magnesium ve vyšších dávkách… A snažit se víc pít.
@Anonymní píše:
Milá zakladatelko doporučím psylium, je to to jediné co mi zabere, ale musíš počkat než se to stráví : ) mně to zabralo až druhý či třetí den
to jsem měla a taky nic.. zkusila jsem všechno až na tu Lactulosu..
@Pipi 00 fruktolax u mě bez účinku, vzala jsem si včera už dva místo jednoho a doteď jsem nebyla… Zato můj muž už byl dneska 3× ![]()
chlapi jsou v tomhle nezmaři! ![]()
Holky děkuju, já to vyzkouším a když ani to ne, asi se pujdu už dobrovolně odstřelit.. byla jsem už i na gastru a vše možným vyšetření, mám prý jen líný střeva, naschle..
tahle věta mě zabila, prostě naschle, další…
![]()
@j.a.n.i1 já piju už snad 4 litry denně, s prominutím! chčiju a stejně nese*u
![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale tohle je hodně osobní - alespoň pro mě téma..
Trpíte některá zácpou? Já už od dětství, včera večer jsem si vzala projímadlo, které mělo účinkovat po 12 ti hodinách a doteď jsem nebylapředtím naposledy ve čt nebo pá…
Už jsem z toho na nervy, piju kefíry, jím ovoce, vlákninu, hodně piju, probiotika, všechno co se má a stejně vím, že prostě sama od sebe nepujdu…![]()
![]()
co pomáhá vám?..
Zkoušela si vlákninu - psilium plus probiotika je to spíš dlouhodobé, ale mě to pomáhá o obého průjmu i zácpy
Když nemůžu pomáhají švěstky. Nebo meloun a na to třeba mlíko, nebo voda ![]()
Moje kamarádka na zácpy taky trpěla a vypěstovala si pěknou závislost na Gutalaxu
Nakonec jí pomohl Emulips…
Omlouvám se za anonym, ale tohle je hodně osobní - alespoň pro mě téma..
předtím naposledy ve čt nebo pá…

Trpíte některá zácpou? Já už od dětství, včera večer jsem si vzala projímadlo, které mělo účinkovat po 12 ti hodinách a doteď jsem nebyla
Už jsem z toho na nervy, piju kefíry, jím ovoce, vlákninu, hodně piju, probiotika, všechno co se má a stejně vím, že prostě sama od sebe nepujdu…
co pomáhá vám?..