Trvalá adresa

25.10.10 11:18

Trvalá adresa

Ahoj,prosím potřebuji poradit.S dcerou máme trvalou adresu v Neratovicích,já tam žila celý život a dcera do půl roku se mnou taky.Pak jsme se přistěhovali za přítelem do Prahy a žijeme tu doted,holce je 2,5 roku.A chtěli bychom tu mít trvalou adresu,kvůli školce,jinak nám ji nevezmou.Tchyně(která je majitelka bytu) mi řekla,že se to správci domu nelíbí,že by nás tu bylo hodně(obecní byt,přihlášeno zatím 5 lidí,byt 3+1) ale mě se nelíbí že já budu „bydlet“ jinde než dcera,co se s tím dá udělat?Může tchyně toho spravce „obejít“,získat souhlas na národním výboru?a pokud ne,jsem v nevýhodě když budu mít trvalou adresu jinou než dcera?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101577
25.10.10 11:29

Já bych řekla, že souhlas správce nepotřebujete, měla by stačit nájemní smlouva a souhlas tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
25.10.10 11:31

poznámka ke školce- u dítěte nejde zjisit trvalá adresa-dítě žádný doklad nemá. Syn a dcera má taky trv. jinde, ale chodil i tady do školky a teď i do školy. Všude příšu zdejší adresu.
U nás je to, že tatínek nemá čas nás přihlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.10.10 11:35

U nás ve školce tedy vyžadují trvalé bydliště otce i matky (nebo možná jen jednoho, to přesně nevím). A trvalé bydliště dítěte si samozřejmě také mohou zjistit. Syn kamarádky byl přihlášen u sousedů, protože neměli zkolaudovaný barák, jinak by ho do školky nevzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.10 11:36

Trvalá adresa

Nám ve školce řekli,že když dcera nemá trvalou adresu v místě školky tak nemá šanci se sem dostat,to znamená že když tam přijdu a řeknu že tu trvalou adresu má tady,tak oni nezjistí jestli to tak je nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
25.10.10 11:38
Halka píše:
A trvalé bydliště dítěte si samozřejmě také mohou zjistit. Syn kamarádky byl přihlášen u sousedů, protože neměli zkolaudovaný barák, jinak by ho do školky nevzali.

To by museli volat na magistrát a ověřovat trv. bydliště u všech. A telefonicky jim to nikdo neudělá-pokud se neznají osobně.nebo dávat seznamy na ověření na Magistrát. To je spousta práce pro ně i pro magistrát. Takže možné to je, ale v praxi to zjišťovat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.10.10 11:45

Nechápu, jak může být tchyně MAJITELKOU obecního bytu? :nevim: Byt je buď tchyně - soukromé vlastnictví, nebo obce :nevim:

Nemyslela jsi to tak, že nájemní smlouva je na tchyni - její jméno? V tom případě ona opravdu nerozhoduje, kdo si může do bytu přihlásit TP. Rozhoduje o tom majitel bytu - obec, město.

No, TP je problém, taky mám špatnou zkušenost. My máme dlouhodobý nájem, máme tu TP, stačila nám nájemní smlouva - vypracovaná podle určitých náležitostí, ne „na koleně“ a souhlas majitelů. Před tím jsme měli nájem, kde nám majitel TP dát nechtěl a byl problém nejen se školkou, ale i s možnou žádostí o dávky státní sociální podpory :cert:

U nás ve městě je to tak, že do školek berou přednostně děti s TP ve městě. Zápisy se řeší jednotně přes radnici a zjistit TP není problém. Pokud zbydou místa, tak případně přiberou děti z okolních vesnic. U škol je to jiné, dětí je čím dál méně, škol zatím dost, tak dnes není problém u nás umístit vesnické dítě do městské školy.

Národní výbor? 8-o To dnes ještě existuje?

Osobně bych nechtěla mít jiný TP než dítě, může to v úředním styku dělat problémy a hlavně, když budeš žádat o nějaké sociální dávky, taky to není nejideálnější.

Příspěvek upraven 25.10.10 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
25.10.10 11:45

My to máme s trvalým pobytem dle hesla - každej pes jiná ves :lol: Já mám trvalák u rodičů v jedné vísce, dcera ho tam měla po narození taky. Ale kvůli školce jsem ji přehlásila do Brna, snad bude mít větší šanci získat místo ve školce v naší čtvrti. Manžel má trvalák taky jinde, ale aspoň ve stejné čtvrti s dcerou :-D
Když jsem dceru přehlašovala, na úřadě mi na požádání vyjeli potvrzení o jejím trvalém pobytu. Jestli budeš v nevýhodě, že máš trvalou adresu jinde než dcera netuším, řekla bych že to jinak není vůbec důležité. ALe uvidím časem, třeba se nějaké komplikace dostaví :-)
Taky si myslím, že u státních školek nebude pro ně problém ověřit si, kde má dítě trvalý pobyt, když jejich zřizovatelem je obec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.10 11:47

Taky musím mít trvalé bydliště stejné jako Nikča aby měla přednost a vzali mi jí sem k nám do školky :think: Nevím jak si to zjištují..ale prostě to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.10.10 11:50
Ivy.mystery píše:
Taky musím mít trvalé bydliště stejné jako Nikča aby měla přednost a vzali mi jí sem k nám do školky :think: Nevím jak si to zjištují..ale prostě to tak je.

V úředním styku není problém zjistit telefonicky TP. Myslím, že na katastru nemovitostí. Vím, že u příspěvku na bydlení - když někdo žádá poprvé, tak to ověřují - kdo všechno má v bytě trvalé bydliště - na evidenci obyvatel a katastru nemovitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.10.10 11:51

I když to zjišťovat nebudou, tak ty klidně řekneš, že má trvalé bydliště tam a ona ho tam mít nebude?
To mi přijde o hu.. , ne jako nevinná lež. Přijde mi to minimálně nesprávné. A jí si myslím, že u nás to jde přes městský úřad, takže bych řekla, že se na to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.10.10 11:52

Lhát v tomto směru je minimálně na přestupek, nevyplácí se to. Fakt si to ověřují. Dnes jsou informační systémy propojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.10.10 12:04
Kac píše:
Halka píše:
A trvalé bydliště dítěte si samozřejmě také mohou zjistit. Syn kamarádky byl přihlášen u sousedů, protože neměli zkolaudovaný barák, jinak by ho do školky nevzali.
To by museli volat na magistrát a ověřovat trv. bydliště u všech. A telefonicky jim to nikdo neudělá-pokud se neznají osobně.nebo dávat seznamy na ověření na Magistrát. To je spousta práce pro ně i pro magistrát. Takže možné to je, ale v praxi to zjišťovat nebudou.

Mno, tak na Kladně to dělají, jelikož podmínkou přijetí do školky je trvalé bydliště dítěte a rodiče ve městě minimálně rok před nástupem do školky, tudíž si to ověřují. Zřizovatelem školek je stejně magistrát, takže to asi provádí dle seznamů z přihlášek a ty nevyhovující vyškrtaj. Tudíž bych vůbec kvůli školce nespoléhala na to, že to nedohledaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.10.10 12:10

Nebude to spíš přes centrální evidenci obyvatel? Na katastru jsou zapsaní vlastníci, což nejsou všichni bydlící.

Jana206 píše:
Ivy.mystery píše:
Taky musím mít trvalé bydliště stejné jako Nikča aby měla přednost a vzali mi jí sem k nám do školky :think: Nevím jak si to zjištují..ale prostě to tak je.
V úředním styku není problém zjistit telefonicky TP. Myslím, že na katastru nemovitostí. Vím, že u příspěvku na bydlení - když někdo žádá poprvé, tak to ověřují - kdo všechno má v bytě trvalé bydliště - na evidenci obyvatel a katastru nemovitostí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.10.10 12:26

tak já nečetla vše, ale u nás je to podle TP a školka si to ověří. Obec přece platí náklady na každé dítě v nějaké výši a pokud nechce dotovat děti, které nemají trvalý pobyt v obci (čili nechce dotovat „přespolní“), tak si to uhlídá, o to se nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová