Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,poradí mi prosím některá z vás,jak odstranit zápach z bot? Podotýkám,že nejdou prát v pračce. Předem děkuji za všechny odpovědi.
Já myslím,že existuje osvěžovač bot
A nejdou vyndat aspoň vložky?
Tady jsem něco našla
Manzel musi byt v praci cely den v topankach (oblekovy protokol), takze doma ich dava vzdy na noc na balkon, aby sa vyvetrali. Ale kupuje kvalitne kozene topanky, takze az tak nesmrdia.
Vyměnit vložky a měnit klidně jednou za tři měsíce, a nosit výhradně bavlněné ponožky. Ty umělé od vietví dělaj v botách příšerný puch. Tak yjsem s tím měla problémy, a tohle funguje zaručeně ![]()
Dají se koupit „protismradové“ vložky. Mají je třeba v Renu, ale určitě i jinde ve větší obuvi. Zkusila bych i vystříkat nějakým sprejem na nohy.
Pouzivat spreje, ponozky jen z bavlny. Radsi do nich investovat, nez ty vietnamsky. Z tech smrdi nohy i detem. A nedavno jsem videla, ze pomaha dat boty do mrazaku. Zabalit do igelitky a on ten mraz spali ty bakterie uvnitr. Zni to silene, ale asi to fakt pomaha.
Huffmanka píše:
Pouzivat spreje, ponozky jen z bavlny. Radsi do nich investovat, nez ty vietnamsky. Z tech smrdi nohy i detem. A nedavno jsem videla, ze pomaha dat boty do mrazaku. Zabalit do igelitky a on ten mraz spali ty bakterie uvnitr. Zni to silene, ale asi to fakt pomaha.
já se přehlídla a myslela jsem že píšeš nohy do mrazáku
To je děs,manžel nosí vietnamský ponožky práci a to je pak síla. ![]()
Vyzkoušel jsem kde co a tak shrnu zkušenosti (u obovi, která se nedá prát):
1. jedlá soda - funguje výborně, ovšem jen na cca 24h
2. Filtry do obuvi Batavan - fungují výborně, pokud je vkládáš každodeně a nevadí ti smrad nohou jako když sis je vykoupal v mušli na veřejných toaletách.
3. Deodoranty různých značek - nefungují, vůně jen překryje smrad bot.
4.Top Gold antibakteriální sprej do obuvi + antibakteriální sprej na nohy. Tato značka a kombinace mi poskytla konečné řešení. Boty vystříkat do provlhnutí podšívky a nechat vyschnout. Nohy každé ráno nastříkám a večer umyji. Boty nesmrdí cca týden až 14 dní - podle frekvence nošení. Po 14dnech opět aplikuji sprej do obuvi. Osvědčilo se na boty s koženou, textilní a GoreTex podšívkou. U „chlupatých“ podšívek nefunguje (- nedojde k celistvému nasáknutí,asi by se muselo vystříkat celý sprej).
mALÝMU SMRDÍ NOHY,TADY JSEM ČETLA TY BOTY DO MRAZAKU.Pomuže to?
Necchi zakaldat novou diskuzi tak se ptam tady, nevite zda maji v deichmanu spreje do bot proti zapachu? dekuji
Prej je dobrý vysypat boty jedlou sodou a je po problému
říkala mi to o víkendu mamka, že jí to někdo poradil. Ještě jsem to nezkoušela, ale chystam se na to.