Trvalá adresa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
25.10.10 12:26

tak já nečetla vše, ale u nás je to podle TP a školka si to ověří. Obec přece platí náklady na každé dítě v nějaké výši a pokud nechce dotovat děti, které nemají trvalý pobyt v obci (čili nechce dotovat „přespolní“), tak si to uhlídá, o to se nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.10.10 12:28
Jana206 píše:
Ivy.mystery píše:
Taky musím mít trvalé bydliště stejné jako Nikča aby měla přednost a vzali mi jí sem k nám do školky :think: Nevím jak si to zjištují..ale prostě to tak je.
V úředním styku není problém zjistit telefonicky TP. Myslím, že na katastru nemovitostí. Vím, že u příspěvku na bydlení - když někdo žádá poprvé, tak to ověřují - kdo všechno má v bytě trvalé bydliště - na evidenci obyvatel a katastru nemovitostí.

s katastrem to nesouvisí. Přece se musí přihlásit na obecním (městském) úřadu a tam si to zapíšou (a k přihlášení je třeba souhlas majitele bytu - teda u nás to nutné bylo, jinak by nás nepřihlásili, i když v nájemní smlouvě byl souhlas s tím, abychom si tam trvalý pobyt vyřídili - taky kvůli školce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.10.10 12:30
Kac píše:
Halka píše:
A trvalé bydliště dítěte si samozřejmě také mohou zjistit. Syn kamarádky byl přihlášen u sousedů, protože neměli zkolaudovaný barák, jinak by ho do školky nevzali.
To by museli volat na magistrát a ověřovat trv. bydliště u všech. A telefonicky jim to nikdo neudělá-pokud se neznají osobně.nebo dávat seznamy na ověření na Magistrát. To je spousta práce pro ně i pro magistrát. Takže možné to je, ale v praxi to zjišťovat nebudou.

Bavíme se tu o školkách, které zřizuje město, tudíž myslím, že není problém poslat na město seznam hlášených dětí, na ouřadě to projedou a případně vyškrtnou ty děti, které nejsou ve městě hlášené.. To zase tolik práce navíc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.10.10 12:31
hofka píše:
Nebude to spíš přes centrální evidenci obyvatel? Na katastru jsou zapsaní vlastníci, což nejsou všichni bydlící.
Jana206 píše:
Ivy.mystery píše:
Taky musím mít trvalé bydliště stejné jako Nikča aby měla přednost a vzali mi jí sem k nám do školky :think: Nevím jak si to zjištují..ale prostě to tak je.
V úředním styku není problém zjistit telefonicky TP. Myslím, že na katastru nemovitostí. Vím, že u příspěvku na bydlení - když někdo žádá poprvé, tak to ověřují - kdo všechno má v bytě trvalé bydliště - na evidenci obyvatel a katastru nemovitostí.

Však jsem psala, že na evidenci obyvatel a na katastru nemovitostí. Přirovnávala jsem to s příspěvkem na bydlení, kde je potřeba i výpis z katastru nemovitostí.

Já stejně nerozumím tomu úvodnímu příspěvku zakladatelky. Píše, že „tchýně je majitelkou obecního bytu“ :nevim: Byt přece buď patří tchýni nebo obci, nikdy to nejde obojí.

Možná to myslela tak, že je nájemní smlouva obecního bytu napsaná na tchýni. V tom případě tchýně nerozhoduje, kdo dostane TP a kdo ne a rozhoduje o tom fakt správce. Známý měl městský byt a taky dalo město TP jen omezenému počtu lidí - rodině a kontroloval, jestli tam všichni přihlášení skutečně bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.10.10 12:33

Jo, a když jsem si šla nahlásit TP, i tam si vyžádali výpis z katastru nemovitostí, ale já jsem to nezařizovala, na evidenci si to zařídili sami.

Vím, že školce je nějaký výpis z katastru jedno, neměla jsem to sem plést. Jen jsem tím chtěla říct, že systémy jsou propojené, lhát se nevyplácí, není problém zjistit, jak to doopravdy je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.10.10 12:35

Nevím, ale jakto, že se nedá zjistit trvalý pobyt dítěte??? Přece to má napsané například na kartičce zdravotní pojištění- kartička pojištěnce??
Já bydlím na bytě jinde a tvralý pobyt mám na vesnici a bylo mi řečeno, že trvalý pobyt má dítě kde matka, takže oba máme na vesnici, takže jinde než bydlíme.
Bohužel zatím nevíme kde zůstanem, tak proto to tak máme, manžel má na bytě..
Trvalý pobyt se stejně zjišťuje na obecním úřadě, tak mají děti evidované, takže i kdybych chtěla dát malého do školky, kde bydlím nyní, tak mám smůlu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.10.10 12:52
kvaček píše:
Nevím, ale jakto, že se nedá zjistit trvalý pobyt dítěte??? Přece to má napsané například na kartičce zdravotní pojištění- kartička pojištěnce??
Já bydlím na bytě jinde a tvralý pobyt mám na vesnici a bylo mi řečeno, že trvalý pobyt má dítě kde matka, takže oba máme na vesnici, takže jinde než bydlíme.
Bohužel zatím nevíme kde zůstanem, tak proto to tak máme, manžel má na bytě..
Trvalý pobyt se stejně zjišťuje na obecním úřadě, tak mají děti evidované, takže i kdybych chtěla dát malého do školky, kde bydlím nyní, tak mám smůlu..

na kartičce pojišťovny to není. Max ta knížka, co dostávaj v porodnici (ale podle mě to nemá žádnou oficiálně vypovídající hodnotu o TP, alébrž spíš informační)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.10.10 13:05

Já mám trvalý pobyt taky jinde,než kde fyzicky bydlím.Do školky to problém nebyl,domluvila jsem se.Dítě mi vzaly,i když upřednostňují „trvaláky“,protože na ně dostávají dotace od města.Pokud mají místo,vzít by ti dítě měli,ale budeš platit o 250-300kč víc.Pokud někdo nesouhlasí,aby jte u něj měli trvalý pobyt,nemůžeš ho obejít.Záleží na tobě,jestli jsi ochotná platit vyšší školné,pokud ano,zajdi za ředitělko MŠ a pokud má místo,a není to vyloženě kráva,které se nechce dělat s papírama,měla by ti vyjít v stříc.Ale trvalý pobyt bych nezapírala,můžou si to ověřit.A pokud půjdeš do práce,tak by ti vyhovět měli a měli by tě upřednostnit i když tam trvalé bydliště nemáš.Pokud né,a chceš tam dítě dát jen na 4 hodiny aby si zvyklo,tak ti ho vzít nemusí,to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
25.10.10 13:09

Jo,a dítě má vždy stejné trvalé bydliště jako matka,popř. opatrovník.To nejde ,aby jsi dceru nahlásila na jinou adresu.

• Citovat
  • Upravit
6545
25.10.10 13:20

ehm…nebudeš platit o 250-300 víc, ale platba školkovného činí minimálně 1/3 a liší se to rok od roku a školka od školky (zatímco v jedné škole jsem na holku platila jeden rok 450 a druhej pak 350, v nové školce jsme platili 980 a první měsíc, než jsme vyřídili místo, chytli jsme poslední volné…jsem platila to, co jinak hradí obec a u nás to bylo 2200) - jen pro upřesnění:)

Ale to už je místo od místa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.10.10 13:29

Pardon, tak to jsem se spletla, s tou kartičkou, ale stejně mi říkali, kde má matka tam má dítě…
A kdyby náhodou to pravda nebyla, tak při narození se to uvádí pořád skoro. Na obecním úřadě, v nemocnici atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.10.10 13:36
Gabinka1 píše:
ehm…nebudeš platit o 250-300 víc, ale platba školkovného činí minimálně 1/3 a liší se to rok od roku a školka od školky (zatímco v jedné škole jsem na holku platila jeden rok 450 a druhej pak 350, v nové školce jsme platili 980 a první měsíc, než jsme vyřídili místo, chytli jsme poslední volné…jsem platila to, co jinak hradí obec a u nás to bylo 2200) - jen pro upřesnění:)Ale to už je místo od místa :)
:-D to je asi všude jiný peníz,celkově jsem se stravou a školným+dorovnání taky platila taky myslím 950kčnebo 1050kč nevím už přesně.
Taky je možné,aby obec ve které dítě navštevuje školku,zažádalo obec kde je TP o urazení dotace,ale to se vědčinou nedělá,nechce se jim papírovat,řekli mi to narovinu,ale jde to.
8-o 2200kč 8-o to je mazec.
  • Citovat
  • Upravit
23847
25.10.10 13:41

Zas pokud je byt obecní, tzn majitelem je obec a ne správce. A každá obec velmi stojí o to, aby tam měli lidé trvalé bydliště, neboť dle počtu obyvatel dostává peníze ze státní kasy, tudíž pokud správce nepovolí, hnala bych to výš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.10.10 13:46
dada1511 píše:
Jo,a dítě má vždy stejné trvalé bydliště jako matka,popř. opatrovník.To nejde ,aby jsi dceru nahlásila na jinou adresu.

Jde to, aby dítě mělo jiný trvalý pobyt než matka/opatrovník. Po narození dítěte je automaticky stejný, ale potom si ho může přehlásit „kam chce“. V uvozovkách - třeba k otci, který má TP jinde.

I v papírech na dávky státní sociální podpory je na trvalý pobyt dítěte zvláštní kolonka, pokud ho má jiný než matka - žadatel o dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.10.10 13:48

no těch 2200 neinvestiční výdaje (co hradí obec na hlavu) plus 980 bylo samo školné:) Dalších 870 bylo stravné…ale to byla jen malá technická, to je fakt jak kde :) Kdybychom neměli jistotu, že ten TP vyřídíme, tak by to pro nás na víc jak měsíc bylo nemožné

Jinak u nás - i kdyby si vyřídili to, že náklady uhradí obec, kde maj TP, tak pořád přednost maj místní (a vzhledem k převisu poptávky nad nabídkou a to nemluvim o tom, že se sem ještě veliká hromada lidí nastěhuje, čili se modlim, aby se v březnu uvolnilo místo pro mojí holku)…a taky krom předškoláků pak berou v potaz délku TP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová