Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
je to vůbec možné? kmarádka vlastní byt a pronajímá ho ženský s dítětem, ta se jí ptala, jestli může mít u ní trvalé bydliště. Kamarádka nesouhlasila a nájemnice přesto šla na úřad s nájemní smlouvou a to trvalé bydliště jí tam prý dají
copak je tohle možné?
podle mě ne, já si hlásila kdysi trvalé bydliště k babičče a ona musela jít se mnou na úřad podepsat že s tím souhlasí. Pokud to i tak paní udělala tak by kamarádka měla zajít na úřad to okamžitě zrušit že s tím nesouhlasí, oni ji nahlasí trv. pobyt na městský úřad
Podle mě to taky není možné. Já když jsem bydlela v pronájmu, musela jsem požádat majitele bytu, a ten mi dal písemný souhlas k přihlášení k trvalému bydlišti v jeho bytě, a navíc si smlouvu o pronájmu podepřel dodatkem o tom, že trvalé bydliště mi tam zaniká ukončením smlouvy. Tím sebe kryje, já tam mohla mít trvalé, a koza zůstala celá ![]()
Možné to neni, taky jsem měnila trvalý pobyt a musel u toho být majitel domu a sebou musel mít jakýkoli doklad o vlastnictví…jinak to nejde!!
jadviga píše:
je to vůbec možné? kmarádka vlastní byt a pronajímá ho ženský s dítětem, ta se jí ptala, jestli může mít u ní trvalé bydliště. Kamarádka nesouhlasila a nájemnice přesto šla na úřad s nájemní smlouvou a to trvalé bydliště jí tam prý dají![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
copak je tohle možné?
Mozny to je. Pokud ma smlouvu o pronajmu, tak by ji tam melo nalezet i trvale bydliste. Jinak by to bylo, kdyby to byla smlouva o podnajmu. Tam by potrebovala souhlas.
LeaZbrna píše:jadviga píše:Mozny to je. Pokud ma smlouvu o pronajmu, tak by ji tam melo nalezet i trvale bydliste. Jinak by to bylo, kdyby to byla smlouva o podnajmu. Tam by potrebovala souhlas.
je to vůbec možné? kmarádka vlastní byt a pronajímá ho ženský s dítětem, ta se jí ptala, jestli může mít u ní trvalé bydliště. Kamarádka nesouhlasila a nájemnice přesto šla na úřad s nájemní smlouvou a to trvalé bydliště jí tam prý dají![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
copak je tohle možné?
Sorry ale tohle mi přijde jako blbost. Jsem se na to na tom úřadě ptala, kde jsem si žádala a tam mi řekli, že si musím přinést písemný souhlas pronajímatele. A měla jsem smlouvu o PRONÁJMU celého bytu. No, možná co úřad to názor ![]()
ona se tam oháněla paragrafem 133/2000 (ale já jsem z něj nic nepochopila
že by se to jako smělo) a úřednice ustřihla OP a prej to vyřídí ![]()
Dneska je to založeno na tom, že když si někdo pronajme byt a ve smlouvě není vyloženě napsáno, že si pronajímatel nepřeje, aby tam měl nájemce trv. pobyt, tak stačí vzít nájemní smlouvu a zajít na příslušný úřad a oni mu tam trv. pobyt s předložením nájemní smlouvy udělají.
U nás na baráku na dveřích jsou vylepené neustále výzvy o doporučených dopisech lidem, kteří tady dříve byli v podnájmu, ale už tady nebydlí, avšak trvalý pobyt zde mají stále hlášený. Prakticky na té adrese může být i 100 lidí nahlášených na trv. pobyt ..
MirušeProdigy píše:LeaZbrna píše:Sorry ale tohle mi přijde jako blbost. Jsem se na to na tom úřadě ptala, kde jsem si žádala a tam mi řekli, že si musím přinést písemný souhlas pronajímatele. A měla jsem smlouvu o PRONÁJMU celého bytu. No, možná co úřad to názorjadviga píše:Mozny to je. Pokud ma smlouvu o pronajmu, tak by ji tam melo nalezet i trvale bydliste. Jinak by to bylo, kdyby to byla smlouva o podnajmu. Tam by potrebovala souhlas.
![]()
![]()
![]()
![]()
copak je tohle možné?
podle toho zákona teoreticky trvalý pobyt nic neznamená, ve skutečnosti je to ale uplně jinak, exekutor tam může vlítnout třeba… teď neví, jestli má čekat co bude nebo ne
Možné to je,už nepotřebujete mít souhlas majitele bytu,to potřebují jen cizinci.
JE TO TED NOVINKA.
Byla jsem před měsícem nahlásit trvalé bydliště v pronajatém bytě,náš majitel bytu,ale s tím souhlasil.
Pokud kamarádka nesouhlasí,musí zajít na úřad a trvalý pobyt podnájemkyně zrušit.
mozne to je (a je jedno, jestli ma smlouvu na domu urcitou nebo neurcitou), ale jen v pripade, ze byt je v osobnim vlastnictvi. pokud by byl v druzstevnim, tak by byl treba souhlas.
jako ono je to vicemene logicke, aby najemnici ten narok meli. kdyz ma dite, nevezmou ji ho do skolky, pokud tam trvaly pobyt mit nebude..
MirušeProdigy píše:LeaZbrna píše:Sorry ale tohle mi přijde jako blbost. Jsem se na to na tom úřadě ptala, kde jsem si žádala a tam mi řekli, že si musím přinést písemný souhlas pronajímatele. A měla jsem smlouvu o PRONÁJMU celého bytu. No, možná co úřad to názorjadviga píše:Mozny to je. Pokud ma smlouvu o pronajmu, tak by ji tam melo nalezet i trvale bydliste. Jinak by to bylo, kdyby to byla smlouva o podnajmu. Tam by potrebovala souhlas.
![]()
![]()
![]()
![]()
copak je tohle možné?
Lusiellla píše:
Dneska je to založeno na tom, že když si někdo pronajme byt a ve smlouvě není vyloženě napsáno, že si pronajímatel nepřeje, aby tam měl nájemce trv. pobyt, tak stačí vzít nájemní smlouvu a zajít na příslušný úřad a oni mu tam trv. pobyt s předložením nájemní smlouvy udělají.U nás na baráku na dveřích jsou vylepené neustále výzvy o doporučených dopisech lidem, kteří tady dříve byli v podnájmu, ale už tady nebydlí, avšak trvalý pobyt zde mají stále hlášený. Prakticky na té adrese může být i 100 lidí nahlášených na trv. pobyt ..
ten zákon je prý deset let starý, podle kterého to je
kdyby to bylo tak jednoduché a byla by to pravda, proč by se lidi doprošovali majitelů o ten pobyt? nebo je to jenom nevědomost těch lidí? nejde mi to do hlavy vůbec. Jak je to možný, nepatří jim tam nic a hnedle můžou mít trvalý pobyt, to je nám záhada právě.