Trvalé bydliště bez souhlasu majitele bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14546
12.4.11 12:13

trvalé bydliště bez souhlasu majitele bytu??

je to vůbec možné? kmarádka vlastní byt a pronajímá ho ženský s dítětem, ta se jí ptala, jestli může mít u ní trvalé bydliště. Kamarádka nesouhlasila a nájemnice přesto šla na úřad s nájemní smlouvou a to trvalé bydliště jí tam prý dají 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o copak je tohle možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
12.4.11 12:17

podle mě ne, já si hlásila kdysi trvalé bydliště k babičče a ona musela jít se mnou na úřad podepsat že s tím souhlasí. Pokud to i tak paní udělala tak by kamarádka měla zajít na úřad to okamžitě zrušit že s tím nesouhlasí, oni ji nahlasí trv. pobyt na městský úřad

• Citovat
  • Upravit
9859
12.4.11 12:19

Podle mě to taky není možné. Já když jsem bydlela v pronájmu, musela jsem požádat majitele bytu, a ten mi dal písemný souhlas k přihlášení k trvalému bydlišti v jeho bytě, a navíc si smlouvu o pronájmu podepřel dodatkem o tom, že trvalé bydliště mi tam zaniká ukončením smlouvy. Tím sebe kryje, já tam mohla mít trvalé, a koza zůstala celá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka29
12.4.11 12:20

Možné to neni, taky jsem měnila trvalý pobyt a musel u toho být majitel domu a sebou musel mít jakýkoli doklad o vlastnictví…jinak to nejde!!

• Citovat
  • Upravit
3576
12.4.11 12:20
jadviga píše:
je to vůbec možné? kmarádka vlastní byt a pronajímá ho ženský s dítětem, ta se jí ptala, jestli může mít u ní trvalé bydliště. Kamarádka nesouhlasila a nájemnice přesto šla na úřad s nájemní smlouvou a to trvalé bydliště jí tam prý dají 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o copak je tohle možné?

Mozny to je. Pokud ma smlouvu o pronajmu, tak by ji tam melo nalezet i trvale bydliste. Jinak by to bylo, kdyby to byla smlouva o podnajmu. Tam by potrebovala souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
12.4.11 12:22
LeaZbrna píše:
jadviga píše:
je to vůbec možné? kmarádka vlastní byt a pronajímá ho ženský s dítětem, ta se jí ptala, jestli může mít u ní trvalé bydliště. Kamarádka nesouhlasila a nájemnice přesto šla na úřad s nájemní smlouvou a to trvalé bydliště jí tam prý dají 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o copak je tohle možné?
Mozny to je. Pokud ma smlouvu o pronajmu, tak by ji tam melo nalezet i trvale bydliste. Jinak by to bylo, kdyby to byla smlouva o podnajmu. Tam by potrebovala souhlas.

Sorry ale tohle mi přijde jako blbost. Jsem se na to na tom úřadě ptala, kde jsem si žádala a tam mi řekli, že si musím přinést písemný souhlas pronajímatele. A měla jsem smlouvu o PRONÁJMU celého bytu. No, možná co úřad to názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.4.11 12:24

ona se tam oháněla paragrafem 133/2000 (ale já jsem z něj nic nepochopila :nevim: že by se to jako smělo) a úřednice ustřihla OP a prej to vyřídí 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
12.4.11 12:25

Dneska je to založeno na tom, že když si někdo pronajme byt a ve smlouvě není vyloženě napsáno, že si pronajímatel nepřeje, aby tam měl nájemce trv. pobyt, tak stačí vzít nájemní smlouvu a zajít na příslušný úřad a oni mu tam trv. pobyt s předložením nájemní smlouvy udělají.

U nás na baráku na dveřích jsou vylepené neustále výzvy o doporučených dopisech lidem, kteří tady dříve byli v podnájmu, ale už tady nebydlí, avšak trvalý pobyt zde mají stále hlášený. Prakticky na té adrese může být i 100 lidí nahlášených na trv. pobyt ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
12.4.11 12:25
MirušeProdigy píše:
LeaZbrna píše:
jadviga píše:
Sorry ale tohle mi přijde jako blbost. Jsem se na to na tom úřadě ptala, kde jsem si žádala a tam mi řekli, že si musím přinést písemný souhlas pronajímatele. A měla jsem smlouvu o PRONÁJMU celého bytu. No, možná co úřad to názor :nevim:

http://bydleni.idnes.cz/…ity_bdp.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.4.11 12:27

podle toho zákona teoreticky trvalý pobyt nic neznamená, ve skutečnosti je to ale uplně jinak, exekutor tam může vlítnout třeba… teď neví, jestli má čekat co bude nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1728

Možné to je,už nepotřebujete mít souhlas majitele bytu,to potřebují jen cizinci.
JE TO TED NOVINKA.
Byla jsem před měsícem nahlásit trvalé bydliště v pronajatém bytě,náš majitel bytu,ale s tím souhlasil.
Pokud kamarádka nesouhlasí,musí zajít na úřad a trvalý pobyt podnájemkyně zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037

mozne to je (a je jedno, jestli ma smlouvu na domu urcitou nebo neurcitou), ale jen v pripade, ze byt je v osobnim vlastnictvi. pokud by byl v druzstevnim, tak by byl treba souhlas.
jako ono je to vicemene logicke, aby najemnici ten narok meli. kdyz ma dite, nevezmou ji ho do skolky, pokud tam trvaly pobyt mit nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
Kamarádka si pronajala byt, zašla s nájemní smlouvou na úřad a nechala si tam zřídit trv. pobyt hlavně kvůli sociálce a příspěvku na bydlení. Bez problémů jí to tam udělali, aniž by šla pronajímatelka s ní.
MirušeProdigy píše:
LeaZbrna píše:
jadviga píše:
Sorry ale tohle mi přijde jako blbost. Jsem se na to na tom úřadě ptala, kde jsem si žádala a tam mi řekli, že si musím přinést písemný souhlas pronajímatele. A měla jsem smlouvu o PRONÁJMU celého bytu. No, možná co úřad to názor :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.4.11 12:28
Lusiellla píše:
Dneska je to založeno na tom, že když si někdo pronajme byt a ve smlouvě není vyloženě napsáno, že si pronajímatel nepřeje, aby tam měl nájemce trv. pobyt, tak stačí vzít nájemní smlouvu a zajít na příslušný úřad a oni mu tam trv. pobyt s předložením nájemní smlouvy udělají.U nás na baráku na dveřích jsou vylepené neustále výzvy o doporučených dopisech lidem, kteří tady dříve byli v podnájmu, ale už tady nebydlí, avšak trvalý pobyt zde mají stále hlášený. Prakticky na té adrese může být i 100 lidí nahlášených na trv. pobyt ..

ten zákon je prý deset let starý, podle kterého to je :nevim: kdyby to bylo tak jednoduché a byla by to pravda, proč by se lidi doprošovali majitelů o ten pobyt? nebo je to jenom nevědomost těch lidí? nejde mi to do hlavy vůbec. Jak je to možný, nepatří jim tam nic a hnedle můžou mít trvalý pobyt, to je nám záhada právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
12.4.11 12:30

Lidi si hodne pletou pronajem a podnajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová