Trvalé bydliště neplatné

5
23.7.21 10:17

Trvalé bydliště neplatné

Hezký den, chci se zeptat, zda hrozí nějaký postih, když se v oficiálních dokumentech ( například pro úřad, notáře apod.) uvede neplatné trvalé bydliště?
Osobám dané adrese nebydlí pár let, ale občanský průkaz a pas má stále na tuto adresu.
Nyní jí byl poslán dopis s dodejkou a modrým pruhem z úřadu a protože na adrese už pár let nemá zvonek a ani schránku, půjde hned zpět úřadu a ten bude dál zjišťovat, kam dopis doručit. V evidenci obyvatel ale je pouze tato adresa.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
23.7.21 10:21

Že tam nebydlí je nepodstatný. Důležitý je, jestli tam má oficiálně pořád trvalé bydliště. Takže může uvádět pořád tu správnou adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.7.21 10:21

Pokud je ta adresa v evidenci obyvatel, tak tam trvalý pobyt prostě má. Nemusí tam fyzicky bydlet. Že si nezařídí dodej pošty tam, kde skutečně bydlí, je jeho problém.

• Citovat
  • Upravit
35326
23.7.21 10:45
@Aneria píše:
Hezký den, chci se zeptat, zda hrozí nějaký postih, když se v oficiálních dokumentech ( například pro úřad, notáře apod.) uvede neplatné trvalé bydliště?
Osobám dané adrese nebydlí pár let, ale občanský průkaz a pas má stále na tuto adresu.
Nyní jí byl poslán dopis s dodejkou a modrým pruhem z úřadu a protože na adrese už pár let nemá zvonek a ani schránku, půjde hned zpět úřadu a ten bude dál zjišťovat, kam dopis doručit. V evidenci obyvatel ale je pouze tato adresa.
Děkuji.

Neplatne trvale bydliste? Pokud ji ho nikdo oficialne neprevedl jinam, tak stále platne je, i kdyz tam nebydli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
23.7.21 10:57
@Aneria píše:
Děkuji.

Takový dopis se pak povazuje za doručený a ten, kterému patřil se nedozví, co tam vlastně bylo. A po letech bude například platit zbytečnou exekuci a bude se moc divit, kde se vzala, když von vo tom nic neví.

• Citovat
  • Upravit
35773
23.7.21 11:18

Úřad nebude zjišťovat kam ho poslat. Považuje se to za doručene, jeho problém že si neprebira poštu, nebo nemá datovku. Pak se lidi diví když jim doma zaklepe exekutor a oni o ničem neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
23.7.21 11:38

Úřad fakt nebude zjišťovat kam mu to poslat. Pošlou to na trvalý pobyt a když si to nevyzvedne tak je to jeho problém ale úřad to považuje za doručené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
23.7.21 11:50

@Uslava @JancaS84
Holky přesně… Pak přesně tito lidi budou nejvíc slyšet, že exekutoři jsou mafiáni.. No že se sami vyhýbají zodpovědnosti to je jaksi vedlejší :roll: :zed: A ještě mají tu drzost se ptát jak nejlépe to všechno obejít.. :zed: :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.7.21 12:38

@werajsik

Já jsem se ptala, zda může dostat pokutu nebo mít problém. Ne, jak nejlépe obejít všechno.
Dotyčný prostě na adrese není x let, ale klidně ji uvádí dál. Tak mě zajímalo, zda má někdo zkušenost, že dostal v podobné situaci pokutu nějaký známý nebo tak.
Pošťačka mi řekla, že dokument půjde zpět a tím, že je na adrese neznámý a úřad bude zjišťovat dále. Ale jak se dál potom postupuje, že už neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.7.21 12:41

Správně by měl do pár dní nahlásit změnu na pojišťovně a jinde a vyřídit si novou občanku. Jenže to neřeší. Je tam u dokladů pokuta do 15 000, ale to není to stejné jako záměrně uvádět neplatnou adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.7.21 12:41
@Aneria píše:
@werajsikJá jsem se ptala, zda může dostat pokutu nebo mít problém. Ne, jak nejlépe obejít všechno.
Dotyčný prostě na adrese není x let, ale klidně ji uvádí dál. Tak mě zajímalo, zda má někdo zkušenost, že dostal v podobné situaci pokutu nějaký známý nebo tak.
Pošťačka mi řekla, že dokument půjde zpět a tím, že je na adrese neznámý a úřad bude zjišťovat dále. Ale jak se dál potom postupuje, že už neví.

Jakou pokutu? Vždyť jsme ti psali, že může mít trvalý pobyt jinde než bydlí a je jen dotyčnýho problém, že si nezařídí poštu. Úřad nijak nepostupupuje, nikoho nehledají a nenahání.

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.7.21 12:44
@Aneria píše:
Správně by měl do pár dní nahlásit změnu na pojišťovně a jinde a vyřídit si novou občanku. Jenže to neřeší. Je tam u dokladů pokuta do 15 000, ale to není to stejné jako záměrně uvádět neplatnou adresu.

Ale to je nesmysl. Ten dotyčný nemá změněný trvalý pobyt, proč by si teda měl vyřizovat novou občanku? Kdyby měl tp změněný, tak jse dopis automaticky na novou adresu bez ohledu na to, co má v občance.

• Citovat
  • Upravit
20892
23.7.21 12:45
@Aneria píše:
@werajsikJá jsem se ptala, zda může dostat pokutu nebo mít problém. Ne, jak nejlépe obejít všechno.
Pošťačka mi řekla, že dokument půjde zpět a tím, že je na adrese neznámý a úřad bude zjišťovat dále. Ale jak se dál potom postupuje, že už neví.
Žádná pokuta mu nehrozí. Že se nezdržuje na adrese trvalého bydliště a nepřebírá si poštu je JEHO problém a úřady to za něj fakt řešit nebudou. Dokumenty se berou jako doručené a jeho věc co z toho pak bude mít dal za problémy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.7.21 12:49

Hele, a to jste ten dopis museli posílat zpět? Nemohli jste ho přebrat a dotyčnýmu doručit?

• Citovat
  • Upravit
8048
23.7.21 13:02

Bacha na to, koho máte kdo přihlášeného domů na trvalý pobyt. Když to bude průserář s exekucí, tak vám může ve vaší nepřítomnosti vybrat exekutor byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová