Trvalý pobyt a jak je to s příspěvky na bydlení?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2269
2.12.24 11:25
@Jemako píše: Více
Úplně by stačilo, kdyby šli rodiče dětem příkladem, jak se o sebe postarat sám a že dávky slouží pro krátkodobé překlenutí situace, není to životní styl. Tady je bohužel vidět, jak to rodiny a následně i děti berou jako samozřejmost a snad i formu „výdělku“ a postarání se o sebe.
  • načítám...
53190
2.12.24 11:33
@Anonymní píše: Více

Ovšem to by byla tragédie počkat do 19 let, než si pořídím mimíska :zed: :zed:

• načítám...
8172
2.12.24 11:44

Občas na mě na internetu vyskočí hláška „když se nudím, jdu na miminkovský web a napíšu, jestli jejich dítě má také po rumu průjem“. Toto mi připadá stejné.
Jinak mi při čtení této diskuse opět naskočila myšlenka, jak se s každou generací mění vnímání světa. Za mého dětství jsme alespoň v mém okolí řešili, jakou práci kdo chceme dělat po škole a nenapadala nás varianta, že bychom třeba jen chtěli mít peníze a nepracovat. Považovali jsme za normální, že se napřed musíme zapracovat, ukázat, co v nás je a na základě toho si potom vznášet nějaké finanční požadavky. Že by nás někdo živil jen proto, že jsme mladí a krásní, tenkrát nefungovalo. Pokud někdo založil rodinu hned po škole a neměl bydlení, tak holt byl namačkaný v jednom bytě s rodiči. Dnes mám pocit, že jako vzory vládnou influenceři, kteří se předvádí, jak mají hromady peněz vlastně za nic. Jen za to, že jsou a jsou tak skvělí, že jim každý vnucuje peníze. A vlastně je normální chtít mít hromady peněz jen proto, že je chci. Protože dnes má přeci každý hned po škole nárok na krásný a snadný život, aniž by pro to musel něco udělat. No a na nás „staré“, kteří nad tím občas kroutíme hlavou, vymysleli krásné slovíčko „boomer“ :) Tím je shrnuto, že ničemu nerozumíme a vlastně jim máme vyklidit místo na světě.

• načítám...
41539
2.12.24 11:49

Popros maminku, at u ní můžeš bydlet. Minimálně do porodu, by to jít mělo ne? a pak třeba ještě měsíc, dva, než si trochu zvykneš a něco našetříš…Zároveň se domluv s ex, ať ti začne přispívat a nachystej si podklady pro soud. Na matrice už jste byli?

• načítám...
Anonymní
2.12.24 11:53

@Keyllah do porodu budu určitě tady, musím se tam zabydlel. Na matrice jsme byly, otec je zapsaný, to jsem ještě stihla když jsem s ním byla. A s ex se chci domluvit, to určitě, teď má ve všem problém a řekl že na nic nemám nárok takže to musí jít soudně

• Upravit
53190
2.12.24 11:53

@rmot To máš teda recht.
Já jsem jen pro zajímavost našla, že příspěvek na bydlení u nás pobírá už více než čtvrt milionu domácností a měsíční objem výplaty přesahuje 1,3 miliardy korun. To je mazec. Úplně bych to zrušila a naopak posílila síť azylových domů. Když nemám na bydlení, tak ať stát zajistí, že neskončíš na ulici, ale proč bychom měli sponzorovat bytečky (mnohdy i fakt nadstandardně velký byty) pro ty, co nejsou schopni se zajistit? :zed:

• načítám...
53190
2.12.24 11:55

A nájem tam platí táta? A bude i nadále? Nebo jak jste si tohle pořešili, když nemáš žádný příjem? :nevim:

• načítám...
Anonymní

@unuděná byt mám ten nejmenší jaký mohl být.. a to 1+kk, nic velkého nemám :,(

• Upravit
2269
@rmot píše: Více

Stačí se podívat, kolik je jen tady diskuzí, kdy se i středoškoláci ptají, jestli mají jako studenti nárok na příspěvek na bydlení, protože přece mají právo spolu v sedmnácti osmnácti bydlet, když ti hrozní rodiče jim to v jejich dětském pokojíčku nedovolí. A někdy jsem v šoku ještě víc z těch rodičů, kterým by ani nevadilo, že jejich SŠ studující děti přes PnB sosají stát. U toho mládí ještě určitou nesoudnost a sobectví pochopíš.

• načítám...
Anonymní
2.12.24 11:56

@unuděná měla jsem našetřeno něco málo na kauci, jen 3 tisíce mi doložil, první nájem mám zdarma (heimstaden tuto možnost nabizi) a já zaplatím s tím že mi táta něco opět málo přiloží 2 měsíce a pak budu platit úplně sama.. jen prostě abych ten byt měla tak je na něj

• Upravit
53190
2.12.24 11:57

A proč bulíš? My bydleli dva dospělí a dvě děti taky v bytě 1+kk a jako trágu jsem to neviděla :roll:

• načítám...
41539
2.12.24 11:58

takže se chce po porodu odstěhovat někam, kde budeš sama a nebudeš na to mít? :think: kdo ti pomůže, když budeš potřebovat? u soudu to taky nějakou dobu potrvá…takže bych se bud domluvila s mamkou, jestli u ní nemůžu chvíli být, nebo s tátou, jestli tě nemůže finančně založit…

• načítám...
53190
2.12.24 11:58

Z čeho to budeš platit, když nepracuješ a ani nebudeš? Rodičák ti bude chodit až někdy v březnu ne?

• načítám...
6626
2.12.24 11:59

A proč to teď platíš, když jsi u mámy? 8o To sis snad měla zařídit až po porodu…. Já si fakt připadám jak v jiným vesmíru…

• načítám...
36220
2.12.24 11:59

No teď od něj opravdu nárok na nic nemáš dokud není dítě na světě. To má pravdu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat