Tuhý šampon

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8975
30.12.16 14:59
@Moise píše:
@Ilorin Já meju s jednou kostkou obě děti a mám ji už několik měsíců. A ještě není ani poloviční
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.12.16 15:54

Já používám tuhý šampon asi 3 měsíce. Ze začátku jsem myslela, že se na to vykašlu. Vlasy takové mastné a zároveň matné, musela jsem mýt obden. Pak jsem se rozhodla, že budu TŠ nahrazovat jen jedno mytí. Normálně myju vlasy šamponem 2×. Tak jsem umyla jednou normálním tekutým a pak TŠ. Tohle jsem dělala asi měsíc a vlasy začaly být lepší a lepší. Ztratily se lupy. Teď myju jednou za 3-4 dny, převážně TŠ. Používám březový, kopřivový a teď nově kávový (Vánoční dárek). Když mám fakt hodně mastné vlasy, tak umyju klasickým kopřivovým a pak TŠ. Jo a za ty 3 měsíce mi z kostiček moc neubylo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56314
30.12.16 15:59

A můžu se zeptat, jak ty kostky skladujete? Já ji mám volně na klasické dřevěné mýdlence, ale přijde mi, že by bylo vhodnější ji mít něčím přikrytou, aby na ni nemohl prach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
30.12.16 16:00
@Moise píše:
A můžu se zeptat, jak ty kostky skladujete? Já ji mám volně na klasické dřevěné mýdlence, ale přijde mi, že by bylo vhodnější ji mít něčím přikrytou, aby na ni nemohl prach

v dřevěné krabičce na čaj :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
30.12.16 16:54

Mám za sebou několikaleté trápení se šíleně mastnými vlasy, několik pokusů o mytí jenom vodou nebo i žitnou moukou, ale nic mi nevyhovovalo… Vrátila jsem se tedy zpět ke klasickým levným šamponům. Teď už myju aspoň ob den, ale i tak hrůza a děs :zed:
Vážně jsou vlasy po tomhle o tolik lepší? A trvá nějaký čas, než si vlasy uvyknout? Jako třeba jestli se první týdny mastí více nebo tak…
Protože jestli ta kostka vydrží tak dlouho a je vážně dobrá, asi bych do ní šla. Taková moje poslední šance :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
30.12.16 17:07
@Taka píše:
Mám za sebou několikaleté trápení se šíleně mastnými vlasy, několik pokusů o mytí jenom vodou nebo i žitnou moukou, ale nic mi nevyhovovalo… Vrátila jsem se tedy zpět ke klasickým levným šamponům. Teď už myju aspoň ob den, ale i tak hrůza a děs :zed:
Vážně jsou vlasy po tomhle o tolik lepší? A trvá nějaký čas, než si vlasy uvyknout? Jako třeba jestli se první týdny mastí více nebo tak…
Protože jestli ta kostka vydrží tak dlouho a je vážně dobrá, asi bych do ní šla. Taková moje poslední šance :D

Začnu s tím od Nového roku. První umytí bylo hrozný. Jsem to nevydržela a umyla se potom tekutým šamponem. Do práce jdu až v listopadu 2017, tak se překonám a začnu tuhý šampon používat. Teď budu nosit čepici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
30.12.16 17:10

Já si na skladování kostek koupila u vietnamců obyč. plastovou misku na mýdlo za 15,– a nechávám to na vaně samozřejmě ne někde, aby na to proudila voda :-)

Dobré je vždy to nechat proschnout před dalším použitím, nezavírala bych rozhodně třeba do plastové krabice :) vždycky vám zůstane na té kostce šamponu trochu pěny od mytí, stejně jako na mýdle.

S těmi mastnými vlasy - já to tedy nikdy takhle neměla, fakt nevím, co by mohlo pomoct, ale za pokus to stojí, chce to ale rozhodně měsíc, dva na pozorování :-(

A pokud nebude šampon vyhovovat, jistě se někdo v rodině najde, kdo ho spotřebuje, určitě bych neváhala mýt s tím hlavu dětem - pěkně od začátku bez parabenů a jiných sajrajtů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
30.12.16 17:13

Rozhodně to úspora je… Stačí vlasy párkrát přejet a pak pořádně vydrbat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
4.1.17 14:15

Ahoj ženy, jdu s prvními poznatky. Včera jsem si umyla vlasy poprvé. Postupovala jsem jako u tekutých šampónů - namydlila jsem jen vlasy u hlavy, vydrbala a smyla. Vlasy na omak i na pohled mastné od kořínkům ke konečkům (mám je po ramena). Byl to děs, ale vydržela jsem. Dneska jsem postupovala stejně jako včera. Po vysušení jsem si všimla, že u hlavy jsou lepší než včera, ale zbytek délky mastný fiml. Tak jsem se na to před chvílí vrhla ještě jenou. Nanesla jsem šampón po celé délce vlasů důlkadně, vydrbala, umyla. Celkem 2×. Po vyfoukání jsem mile překvapená 8o Můžu jít ven jako človek. Na pohled mastné nejsou. Na omak pořád cítím mastný fiml. Vzpomněla jsem si, že paní, u které jsem tuhý šampon kupovala, říkala, ať vydržím aspoň 5 umytí. Takže po dnešku tomuto šamponu dávam šanci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.4.17 14:30

Mně se na vlasy osvědčilo olivové mýdlo (jakékoliv přírodní) nebo mýdlo alepo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.4.17 16:49

Používala jsem a měla jsem fuj fuj vlasy :(. Mám teda vlasy dlouhé, dost husté a vlnité. Hlavně pokud používáš tuhé šampony tak záleží na kvalitě vody. Voda obsahuje různé složky, které můžou ve spojení s tuhým šamponem vytvářet na vlasech nepříjemný povlak, který je ničí. Proto se doporučuje sprchový filtr a kyselé oplachy po použití tuhého šamponu. Byla jen jediná značka, od které mi tuhé šampony vyhovovaly - a to právě z toho Fleru, prodejce U Zelené větévky. Jediný důvod proč nepoužívám dál je ten, že jsem asi dost staromódní, ale nerada nakupuju přes internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
30.4.17 08:59

Holky, doporučíte konkrétně kde nakupujete, případně další zkušenosti? Dcera se vždycky dráoe na hlavě po zpocení. Svědí ji hlava a má jemné vlasy. A já od září jdu už do práce tak ať to stihnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
2.5.17 17:58
@Genovesa píše:
Holky, doporučíte konkrétně kde nakupujete, případně další zkušenosti? Dcera se vždycky dráoe na hlavě po zpocení. Svědí ji hlava a má jemné vlasy. A já od září jdu už do práce tak ať to stihnu :mrgreen:

Budu objednávat tady: http://www.mydloteka.cz/ ;) Ale ještě jsem se neodhodlala, resp. ani na to nebyly pořádně myšlenky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.17 15:19

Ahoj, obnovuji diskuzi :)
Docházejí mi pomalu moje 2 tuhé šampony (2 velké 110-gramové mi vydržely asi rok).
Uvažuju o objednávce z Mýdlotéky u 3 lilií, jak píše @Taka Chci se zeptat, jestli máte někdo další zkušenosti s těmito šampony a který byste mi doporučili na tmavé, dlouhé, rovné, trochu jemnější vlasy, které mi jako obvykle na podzim trochu víc padají a potřebovaly by dodat trošku lesku. Barvené jsou jednou za uherský rok Hennou.
Zatím mám v merku tyto:
http://www.mydloteka.cz/…lganovy-vlas
http://www.mydloteka.cz/…-tuhy-sampon
 http://www.mydloteka.cz/…vlasy-sampon

Na výběr jich je asi milion :D Máte některá zkušenosti? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.17 06:37

Padání vlasů po použití klasického šamponu místo tuhého

Ahoj, mám takový dotaz k TŠ. Používám je už víc než rok a vlasy si s nimi myju jednou za 5-6 dní. Dlouho jsem si pochvalovala, jak je super, že mi konečně vlasy méně padají. Ale teď se mi stala taková divná věc.
Po dlouhé době jsem si vlasy musela umýt klasickým šamponem (od Logony), protože už mi přišlo, že jsou po TŠ příliš hrubé - nepomáhal ani bezoplach. kondicionér ve větším množství. Vlasy už prakticky nešly pořádně rozčesat. Taky jsem je myla mimořádně až po 9 dnech. A takový vlasopád jsem ještě fakt nikdy v životě nezažila. Fakt jsem čuměla - byla jich plná vana (odhadla jsem to tak na 300 vlasů). Ještě při minulém mytí TŠ jsem měla vypadlých možná 10 vlasů nebo ani to ne. Je možné, že je to tím, že:

1. Klasický šampon vlasy uhladil a tak sklouzly i ty, které byly předtím taky vypadlé nebo uvolněné, ale kvůli hrubší struktuře díky TŠ se neuvolnily?
  2. Je to po dlouhém intervalu mezi mytím (poslední 2 dny jsem měla vlasy v drdolu a ani nečesala) :oops:
  3. Nebo mi něco je a plešatím?

Máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí