Túje osychají - co je s nima?

993
26.5.14 16:13

Tůje-co je s nima?

Prosím o radu. Včera jsem si všimla, že nám tůje začali úplně osychat. Nevím čím to může být a jde to nějak zachránit? Máme je myslim třetím rokem a nikdy jsme tento problém neměli. Jde o celou řadu tůjí, hádám tak 4O kusů, ostatní vypadají zatím dobře. Teď i docela dost a delší dobu pršelo tak suchem to asi není. Dělají to i sousedům. Mě napadá jestli to neni těma teplotníma výkyvama. Ale co s tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3999
26.5.14 16:15

A mají dost vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
26.5.14 16:18

Chybí jim nejspíš železo. Existuje speciální postřik nebo hnojivo s železem. Nebo vám je občural nějaký pes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
26.5.14 16:20

Teď čtu, že se to děje i sousedům…asi jim,,něco" překousalo kořeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
26.5.14 16:22

Očůraný to určitě neni, navíc osychají zevnitř, napovrchu jsou ještě zelené. Ale dlouho už asi nebudou. Mají to i sousedi. To je na tom to divný a nejedná se o jednu nebo 5 tůjí, ale je to tak 20metrů tůjí, jedna vedle druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
26.5.14 16:23

Na tůje je odborník můj manžel. Vypiplal si je k dokonalosti! :) Je to podle mě rez, která se šíří vzduchem. Nám se tak od tůjí „nakazily“ hrušně.
Nejlepší je rozpustit hořkou sůl (hořčík) a pěkně stříkat na větvičky. Je to zázrak jak se všechny rostliny po aplikaci hořčíku vzpamatují. Snad nebude u vás pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
26.5.14 16:26
@berusa.m píše:
Na tůje je odborník můj manžel. Vypiplal si je k dokonalosti! :) Je to podle mě rez, která se šíří vzduchem. Nám se tak od tůjí „nakazily“ hrušně.
Nejlepší je rozpustit hořkou sůl (hořčík) a pěkně stříkat na větvičky. Je to zázrak jak se všechny rostliny po aplikaci hořčíku vzpamatují. Snad nebude u vás pozdě.

To bychom zkusit mohli. A mohla by jsi se ho zeptat co s nima může být, když je na to odborník? A když tak jak často a jak dlouho stříkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
26.5.14 16:32

Holky mě furt nejde do hlavy, že by to měli i sousedi? A kdyby jim chyběla ta sůl tak to nepůjde tak razantně, ne? To se nedá říct, že reznou, ale prostě natvrdku schnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
26.5.14 16:35
@mína77 píše:
To bychom zkusit mohli. A mohla by jsi se ho zeptat co s nima může být, když je na to odborník? A když tak jak často a jak dlouho stříkat.

Jak dorazí z práce, ukážu mu fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
26.5.14 16:37
@berusa.m píše:
Jak dorazí z práce, ukážu mu fotky.

Díky, budu moc vděčná. Škoda, že jsem si toho všimla tak pozdě, už jsme mohli jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.5.14 16:59

@mína77 může to být od ovocných stromů - prý se s tůjema nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.5.14 17:26
@berusa.m píše:
Nejlepší je rozpustit hořkou sůl (hořčík) a pěkně stříkat na větvičky. Je to zázrak jak se všechny rostliny po aplikaci hořčíku vzpamatují. Snad nebude u vás pozdě.

Jen dodám - „hořká sůl“ je chemicky chlorid hořečnatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
26.5.14 19:26

Souhlasím s tou "hořkou solí "…nám tůje taky začly osychat, reznout a teta(zahradnice) nám poradila právě tento postřik…tůje se vzpamatovaly a od té doby rostou do krásy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
26.9.15 22:46

Prosim o radu. Cca 3 tydny co jsem zasadila tujky smaragd. Od spodu zacinaji hnednout. Snazim se je zalevat tak 2-3× tydne. Hnojit to na zimu nechci, pry se to nema. Nemate nekdo radu co s tim, jestli je to malo vody nebo normalni jev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí