Tupozrakost, dětské brýle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
jpichova
25.5.11 11:42
yvushka píše:
to je super, vypada jak kdyby jel v necem jinym :mrgreen:
U Kuby to takhle videt nebylo, on ma ty oci opravdu tmavsi

Proto jsem neodolala a musela zvěčnit :wink: .

• Citovat
  • Upravit
4633
8.11.11 20:37

Tak jsme dnes byli na ocni klinice…peklo. Kdyz ho rozkapavali, rval. Pak se jsme cekali az se zornicky roztahnou…a vysetreni. Neco podobneho jako Plusoptrixem…ale nekoukal do pristroje, takze rval, silou jsme ho museli drzet, sestricka mu silou rozevirala vicka. Strasny…
Po tomto souboji namerili +5 a +6 dioptrii…a rekli,ze to je potreba zamerit jeste presneji a mame jit do Detske nemocnice na ocni… Jenom jsem jako nepochopila, proc jsme byli na specializovane ocni klinice a poslali nas zase dal :pocitac:
Mame Atropin a mame mu ho kapat 2× denne do oci, ze se to pomalu rozkape. Po 4 dnech jit na to ocni. A k tomu poucka, ze Atropin je defacto jed a bacha na to :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
akynaaaa
7.8.12 14:24

brýlečky

Tak dneska nám taky u synka diagnostikovali tupozrakost, má skoro 4dioptie,
prý brýlečky až do dospělosti, a pak až mu bude asi 20 je možná operace, prý se to jinak samo nespraví… :,( :,( :,(
Je mi z toho smutno, takový hezký klučík, jediný má z našich 4 dětí tmavá očka, takové veliké krásné kukadla, chjo… :oops:
Hned jsem šly vybrat brýle, malému se jedny líbili samozřejmě nejdražší, zkoušeli jsme mu jich více od 700- 1500 on si prostě vždy šáhl po těch jedněch a jiné nechtěl(2299).Je to takový malý nezbeda a ve všech vypadal jako malý ‚profesor‘,bylo mi do breku… Je pravda, že tyto jediné mu jakžtak slušeli.
I optik se snažil mu vnutit jiné(kvuli té ceně), našel hodně podobné, a jedny dokonce se spidermanem, ale on prostě nakonec vždy našel ty jeho, rezignovala jsem, bylo mi moc smutno, když jsem si uvědomila, že už bude muset nosit brýlečky až do dospělosti, takže jsem ani jinam nešly, nechtělo se mi řešit finanční ani jinou stránku (jestli by mu jiné třeba neseděli/neslušeli více)a nutit mu jiné, když si tyto ihned zamiloval…
Dokonce si je hned chtěl nechat a obrečel, že si na ně bude muset počkat…jojo to bych byla štastná kdyby mu takové nadšení vydrželo, no uvidíme…

• Citovat
  • Upravit
11620
7.8.12 14:30

No buď ráda, že aspoň je řešení pomocí brýlí. Já mám oko tupozraké po operaci od dětství a jsem na něj slepá téměř jak patrona, ani brýle ani čočky už to nespraví :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27277
7.8.12 14:42

akynaaaa

Kolem 11-12roku už se dá dítě naučit na kontaktní čočky.
Neuď smutná… když to není nic horšího. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
7.8.12 15:24

Starší syn má na tupozrakost taky brýle (teď v 6ti letech čerstvě odoperováno - z nemocnice mám takové zážitky, že jsem si ještě gratulovala, že nás potkalo „jen“ tohle) + má ještě astigmatismus na jednom oku, takže u nás je téměř stoprocentně jisté, že brýle nebo čočky jsou napořád. Krásně si na ně zvykl, sluší mu a je to pěkný doplněk i pro kluka.
Kolik synovi je? Náš je nosí od 2,5 a nechali jsme ho vždycky spoluvybírat, aby měl pocit, že do toho má taky co mluvit, když jde o něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.8.12 18:40

Malej je má od 14měsíců a malá od 18měsíců a zvykli si skvěle a to musíme ještě zalepovat očičko, to už je horší, ale dá se to. Tupozrakost nejde operovat ne? Aspon jsem slyšela, že tato vada ne. Brýle jsou prý napořád, ale že se nám to zlepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
akynaaaa
8.8.12 07:29

No Dr.mi vlastně neřekla přesný název nemoci a pořád se ptala na tupozrakost a šilhání v rodině, na astigmatismus se vůbec neptala, nakonec podle toho co mi řekla a co jsem našla na netu a že mluvila o cylindech má asi astigmatismus.

Včerejší návštěva byl dost chaos. Měla jsem s sebou všechny 4 děti. Nečekala jsem, že to takhle dopadne.Ale vzládli jsme to. Malému dokoknce rozkapávali oči, byl mooooc šikovný, ani skoro nezaplakal! a za 3/4 hodiny měl dojít na přeměření, radši jsem ostatní odvezla na hlídání, abych měla klid na vše se poptat, ptala jsem se na všechno možný, jen název nemoci nakonec stejně nevím :oops:
Ani žádnou zprávu nemám???
JInak příští návštěva za 3 měsíce a říkala, že je možné že dostane okluzor…

• Citovat
  • Upravit
14079
8.8.12 07:52
@mazlove píše:
Malej je má od 14měsíců a malá od 18měsíců a zvykli si skvěle a to musíme ještě zalepovat očičko, to už je horší, ale dá se to. Tupozrakost nejde operovat ne? Aspon jsem slyšela, že tato vada ne. Brýle jsou prý napořád, ale že se nám to zlepší :mavam:

U nás právě tu tupozrakost způsobovalo to šilhání, jinak samotná tupozrakost se opravdu operovat nedá. Takže před nástupem do školy dr. doporučil operaci - upravili délku vnějších očních svalů. A teď čekáme, jak se to vyvine. Zatím je to měsíc, ale vypadá to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
8.8.12 07:56

Tak já jsme tupozraká od narození, přišlo s ena to až v první třídě, měla jsme taky 4 dioptrie. Od páté třídy jsem nosila čočky, dělala jsme taková oční cvičení a nevím jestli tím, ale zrak se mi zlepšoval. Ted nenosím nic, mám sice 1 dioptrii, ale vidím lépe bez čoček, protože jsme zvyklá..

Doporučuju sehnat nějaké cvičení oční, porkrví a rozhýbou se svaly!

• Citovat
  • Upravit
akynaaaa
8.8.12 08:16

Malému je 3,5 roku.
Vím, že jsou i horší věci na světě, ale mě je to prostě strašně líto.

A aby toho nebylo málo, tak jsme přišli na to že i špatně slyší, už jsem byla u Dr. ale jen obvoďáka, prý má vpáčené bubínky, a je to způsobené rýmou.
Ale nějak se mi to nezdá, říkala jem mu že to má již delší dobu, ale mi tvrdí, že to má od rýmy a ať příjdem až bude bez rými minimálně týden…
Asi budem muset za odborníkem.

• Citovat
  • Upravit
488
8.8.12 14:16
@Milli píše:
U nás právě tu tupozrakost způsobovalo to šilhání, jinak samotná tupozrakost se opravdu operovat nedá. Takže před nástupem do školy dr. doporučil operaci - upravili délku vnějších očních svalů. A teď čekáme, jak se to vyvine. Zatím je to měsíc, ale vypadá to dobře.

Moje děti právě nešilhají, jen ta tupozrakost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
akynaaaa
13.8.12 15:15

Tak si za chvíli jsdeme vyzvednout brýlky. Tak jsem zvědavá jak to dopadne.Ale malý se zatím moc těší

• Citovat
  • Upravit
4672
21.11.12 14:03

Závidím, že se na to u vás přišlo tak brzy. My to řešili až od 3,5 roku, očíčko krásně rozkoukali a naše (kráva) MUDr. řekla, že už nemusíme zalepovat. Jenže očíčko začalo opět ujíždět, tak jsem za MUDr. šla a ona, že to je v pořádku. Takže očíčko ujíždělo a ujíždělo a doktorka pořád že se nic neděje. Tak jsem zašla za jinou MUDr. a ta řekla, že se mělo zalepovat pořád, že nám to ta doktorka pěkně po… Teď je dceři skoro 8 let a stále lepíme. S brýle očíčko dobrý, ale jakmile se sundají, tak oči lítají :(

Brýle najdeš v různých cenových relacích. Horší je, že já chtěla aby dceři brýle i slušeli, přeci jen nosí je denně, tak jsem nechtěla aby vypadala jak tydýt :D takže jsem si připlatila. Někdy jde najít i různé akce, že se platí jen jedno sklo. My takhle loni ve Focusu pořídili brýle, které by vyšli na 5tis (má půlené čočky blízko/dálka a tvrzený plas) tak se slevou od pojišťoven a s akcí u Focusu to nakonec stálo 1200 a brýle luxusní. Bohužel dcera je na brýle ras, takže po necelém roce jsou na odpis :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
21.11.12 14:19

Náš syn taky začal šilhat a lepíme. A přesně když nemá brýlky, je to hrozně vidět. S brýlemi skoro vůbec, to nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí