Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cekam 1.mimi, jsem nervozni, dnes jsem asi v 35st byla na vyslapu asi 20km 😩 nejspise jsem to prehnala bylo mi po ceste strasne spatne (mozna i to slunce) prosim chodily jste nektera na tury tak brzo? Potrebuju jen uklidnit
Chodila jsem celé těhotenství..dneska jsem potkala paní už s pěkným břichem na výšlapu v Českým Ráji.
Chodila jsem a zamlklé těhu v 9tt. Nevím, co na to mělo vliv.
Kolem období menstruace jsem dost tvrdě trénovala na Spartan Race a obden ve fitku plivala duši.
Byla bych opravdu v klidu.
Chodila jsem az do porodu nekolikrat tydne 12-15 km, prvni tydny jsem i behala, ale to jsem pak nahradila tema dlouhyma prochazkama. Mohla to byt kombinace vseho, v tom horku by ti mohlo byt spatne i jako netehotne
4.tt vetsinou ani nevis, ze jsi tehotna, takze jsem delala vsechno jako netehotna. Ale myslim, ze v te teplote to byl obecne blby napad a spatne by ti klidne bylo tak nebo tak ![]()
Ve 20tt jsem treba sla dvoudenni prechod napriklad, akorat mi zbytek party odlehcil batoh…pak jsem byla naposled na necem vetsim v 6.mesici, jednodennim, pak uz nebylo pocasi ![]()
To se divím, že už to ve 4. týdnu víš a když jo, že se teda do takových akcí pouštíš.
Víkend před tím, než jsem si udělala test, jsem půl dne tahala dřevo. Po tom trochu zakrvácela, myslela jsem, že se akorát v termínu rozjíždí ms. Takže stačilo, aby to bylo blbě usazené nebo hematom a bylo by vymalováno, ani bych to nejspíš nezjistila. No a teď jsem v 18tt.
Nevím, jak se tvoje tělo vyrovnává s horkem, ale přehřátí/horečka může obecně poškodit plod, žejo.
Mno, ale jestli si tůru přežila a nemáš úpal, tak snad dobrý.
Chraň se proti slunku (pokrývka hlavy, SPF), jinak nechápu, proč by to jako měl být problém, a to zvláště tak brzo, kdy většina žen ani neví, že je těhotná. V takovém období jsem prošla desítky a desítky km po horách. Co je pro tebe v pořádku po fyzické stránce, není problém. I později se doporučuje pokračovat v takových aktivitách, na které je daná žena zvyklá. Zamlklé těhotenství je časté, děje se to zejména v návaznosti na genetické vady, turistika na to fakt vliv nemá.
Pokud na to nejsi zvyklá a byla to jednorázovka, tak kombinace přehřátí a námahy může být špatně.
To, že někdo chodil na túry a byl v pohodě, neznamená, že i ty budeš.
Pokud ti bylo špatně a sama jsi cítila, že jsi to přehnala, tak to dobře nebylo. Pokud hodně vysílíš organismus, může to mít samozřejmě vliv i na těhotenství. Nepřepínej se, nevysiluj se, hodně tekutin, pokrývka hlavy a procházky takové, u kterých se budeš cítit dobře, ne, že jdeš na dřeň…
Těhotenský test mi ukázal // 28.12., na Silvestra jsme šli na túru, tradiční. Všechno bylo v pohodě
A taky to byl dost kopce nahoru a dolů ![]()
V prvním těhotenství jsem jezdila na kole, byla týden na horách, kde byl i aquapark a túry, vdávala se, letěli jsme k moři a na dovče jsme byli ještě 6tydnu před porodem
druhé dítě se nám nedařilo, tak jsem byla lyžovat, v aquaparku, pila aperoly, než jsem zjistila, že jsem těhotná, skoro v 7.tydnu…