TV poplatky - přihláška

Anonymní
24.7.25 11:56

TV poplatky - přihláška

Prosím o radu, vyplňuji přihlášku k TV poplatkům.
V bodě 4.je: Televizní přijímač (TV, mobil, počítač, notebook, tablet) mám v držení od a má se vyplnit datum.
Co tam vyplnit? Co lidi kterým je 60 a mají TV od roku 90? Není to nesmysl?
To jako budu doplácet za 30 let zpětně nebo proč to chtějí vědět?
Děkuji předem za odpovědi.
:think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65677
24.7.25 12:08
@Anonymní píše: Více

Lide, kterým je 60, už dávno poplatky platí. Nikdo to stejně kontrolovat nebude, klidně tam dej červen 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
24.7.25 12:24

Do této informace jim naprosto nic není, takže bych vyplnil datum přihlášky. Akorát jste si pořídil/a novou televizi. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.25 18:05

Jde mi o to, že to začínáme platit, protože je to údajně od roku 25 povinné, jinak jsem o tom dosud neslyšela, platila jsem jen rozhlas.

• Citovat
  • Upravit
65677
24.7.25 18:09

vždyt jo, on to nikdo nebude zkoumat, když začneš platit. Prostě si to datum vymysli, nejlépe ted v poslední době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.25 18:14

@vokishka ne všichni. Až tento rok se to někteří teprve dozvídají, že je to povinné

• Citovat
  • Upravit
65677
24.7.25 18:16

ono to vždycky bylo povinné, když jsi měla televizi. A tito starší lidé (počítám do toho i sebe), to prostě normálně platili a platí, společně s rozhlasem, běžně v SIPU. A je to pár let zpět, co televize obesílala odběrná místa elektriky, když tam nebyl evidovaný poplatek za telku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
24.7.25 19:26

U TV přijímače to bylo povinné vždy. Nově je to povinné při držení i jiných přijímačů. Pokud se chcete vyhnout případné sankci a nedoplatku, tak uveďte, že jste jen držitelem telefonu a tabletu. Časem si pořídíte i TV, když už ty poplatky platíte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
24.7.25 19:54

Napiš tam dnešní datum, nikdo to zkoumat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
25.7.25 11:38
@vokishka píše: Více

Ale když člověku byla televize ukradená, tak platit nemusel. Dnes jí musí platit i ti, kterým je ukradená, což není moc férové.

• Citovat
  • Upravit
8367
25.7.25 11:48
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Hlavně neznám snad nikoho, kdo by se koukal na mobilu na čt. Lidi, co to sledovat chtějí, mají prostě normálně televizi. Vybíráním poplatků i za mobily s internetem už se ani nesnaží maskovat, že jim jde prostě jen o další plošnou daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
25.7.25 12:09
@rmot píše: Více

Můj osobní názor je, že veřejnoprávní média jsou v dnešní době přežitkem.

• Citovat
  • Upravit
8367
25.7.25 12:14
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Souhlas. Navíc některá ta zdůvodnění nutnosti vysílání čt a tím placení poplatků jsou fakt směšná. Hlavně ten, že čt je komunikační kanál, jak v případě katastrofy informovat obyvatelstvo, když nepůjde ani internet. Jednak na čt skoro nikdo nekouká, tak se prd dozvíme a hlavně tím padá jejich argument, že musí platit i ti, kdo na čt „mohou“ koukat přes internet. Asi těžko, pokud by internet nešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
25.7.25 12:41

S analogovou érou měli odejít i veřejnoprávní média. Je to jen díra na peníze, stejně jako pošta. A vůbec nechápu ten záměr oddělit Balíkovnu, kterou chtějí potom prodat, vždyť to je to jediné, co by mohlo vydělávat. Co to má za smysl, nechat si to ztrátové? Minulý týden jsem chtěl odeslat Balíkovnou balík, vyplnil jsem PSČ a hlásilo mi to, že neodpovídá adrese, ať zkusím jiný webový prohlížeč. Chtěl jsem jim zavolat, že mají chybu v systému a ozvalo se mi, že volané číslo neexistuje. Tak balík nakonec odcestoval s PPL. To člověk prostě nepochopí.

• Citovat
  • Upravit
1609
25.7.25 12:54

@rmot No já ano, když byl hokej tak jelo Čt sport na mobilu kdekomu. Ale uznávám, je to výjimka a hlavně ten zákon je stavěný tak, že pokud je možnost na mobilu Čt sledovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák