Tvaroh se přepočítává jako jogurt?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Cipisku a všechny ostatní " osduzovatelky". Podle mně,v dnešní době internetu stačí zadat do vyhledavače úplně jednoduchých pár slov ,např. „vápník v potravinách“ a vyjede mi nespočet možností,jak do batolete dostat to,co potřebuji,přirozenou formou a bez zbytečného počítání nějakých gramů,či čeho ![]()
Vápníku je v potravinách,které denně dítěti předkládám plno,stačí jen rozumně zakomponovat do skladby jídelníčku.
Brokolice,fenykl,jogurty,vejce,Lučina,Eidam,ryby,kapusta,kefír,květák,luštěniny.....Všude tam je ho dosyta, zakomponované suroviny v běžné stravě bohatě stačí k pokrytí,netřeba se pídit nad tím,kolik tvarohu potřebuji.
Stačí jen přemýšlet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci se vyjadřovat za zakladatelku, ale já si sem třeba ráda chodím pro radu. Na netu je samo hafo informací, ale mně osobně se stejně několikrát víc vyplatilo hodit dotaz sem. Není nad osobní zkušenosti maminek.
Tento dotaz by se třeba pomocí vyhledavače dal zodpovědět, ale tak přece nebudeme zakladatelku odsuzovat, že se zeptala tady, ne ? Mě jen štve, že spousta diskuzí se zvrhne ve slovní přestřelku. Aby se kolikrát člověk bál na něco zeptat. Pro někoho může být dotaz důležitý, někomu může připadat jako kravina. Sto lidí, sto názorů
.
Omlouvám se za odběhnutí od tématu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Berry, třeba jí nejde o vápník, ale o bílkoviny ![]()
A vlastně není to jedno? Někdo to řeší tak, že sedí u netu a hledá přes google, pro někoho je jednodušší napsat sem. A i když to třeba může být pro někoho blbý dotaz, je fakt nutné se hned posmívat, urážet, soudit co je a co není normální a zda používá nebo nepoužívá mozek?
Jinak já si jako odsuzovatelka v tomto tématu fakt nepřipadám, to si spíš myslím o těch zde, co neudržely potřebu vy(b)lít svoje úžasné soudy na zakladatelku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Berry ja ti nevim. Taky muzu na netu hledat, jake boticky jsou pro dite asi tak nejlepsi, ale neni nad zkusenosti mamin tady.
Stejne tak mi prijde uplne normalni se tu zeptat, kolik asi tvarohu nahradi jednu davku UM.
My ve skutecnosti vubec nevime, proc se zakladatelka pta, proste jen polozila otazku. Vysmesne reakce mi prijdou trapne. Bud k tomu mam co rict a nebo nemam, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lolik píše:
Ahoj, já davám 100 g tvarohu, jogurtu 125-150g. Tvyroh mě přijde sytější. Mě malý sní těch 100 g tvarohu (nebo ten jogurt) a k tomu 100-125 g přesnídávky
Lolíku, dětem do 1 roku by se tvaroh neměl vůbec dávat, obsahuje moc bílkovin a je to velká zátěž pro ledviny… Zvlášť pokud na posezení sní 100g…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja se zakladatelce nevysmivam, pro me za me at si vazi treba i sul v chlebu, je mi to fuk. jen jsem rekla svuj nazor. podle me absolutni zbytecnost. pokud tedy nema dite nejake problemy, coz tu nikdo nevi, stejne tak kolik mu je. tim padem rady kolik ma davat jsou celkem mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AnastazieB píše:Lolik píše:Lolíku, dětem do 1 roku by se tvaroh neměl vůbec dávat, obsahuje moc bílkovin a je to velká zátěž pro ledviny… Zvlášť pokud na posezení sní 100g…
Ahoj, já davám 100 g tvarohu, jogurtu 125-150g. Tvyroh mě přijde sytější. Mě malý sní těch 100 g tvarohu (nebo ten jogurt) a k tomu 100-125 g přesnídávky
Anastazie, vím, že se v Čechách to tak doporučuje, už se to i někde v nějaké jiné diskuzi rešilo… ale jsem z Ruska, a když se dá vyhledat něco o tvarohu pro děti v ruštině, tak tam se to doporučeje zavádět mezí 6-8 měsícem a i od pediatra z Ruska mám stejné doporučení
takže proto od 8.měsíce tvaroh dávám, samozřejmě postupně, hned napoprvé jsem tolik nedávala, to až postupně. A jelikož na dotáz zakladatelky jsem měla svojí odpověď, tak jsem jí to napsala. Nevím, jak staré má dítko, třeba už roční ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lolik píše:AnastazieB píše:Anastazie, vím, že se v Čechách to tak doporučuje, už se to i někde v nějaké jiné diskuzi rešilo… ale jsem z Ruska, a když se dá vyhledat něco o tvarohu pro děti v ruštině, tak tam se to doporučeje zavádět mezí 6-8 měsícem a i od pediatra z Ruska mám stejné doporučeníLolik píše:Lolíku, dětem do 1 roku by se tvaroh neměl vůbec dávat, obsahuje moc bílkovin a je to velká zátěž pro ledviny… Zvlášť pokud na posezení sní 100g…
Ahoj, já davám 100 g tvarohu, jogurtu 125-150g. Tvyroh mě přijde sytější. Mě malý sní těch 100 g tvarohu (nebo ten jogurt) a k tomu 100-125 g přesnídávkytakže proto od 8.měsíce tvaroh dávám, samozřejmě postupně, hned napoprvé jsem tolik nedávala, to až postupně. A jelikož na dotáz zakladatelky jsem měla svojí odpověď, tak jsem jí to napsala. Nevím, jak staré má dítko, třeba už roční
no a to je presne ono, vsude se doporucuje neco jineho, stale se to meni… tabulky ktere jsou zrovna tenhle rok platne bych brala jako doporuceni a nestresovala se gramy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie, ano, v každé zemi jsou jiná doporučení a i u nás se to každých pár let mění. Teď je to tak, za pár let jinak. Ale dá se to napsat i slušně.
A jestli se chce zakladatelka řídit současnými doporučeními, je to jen její věc a neznamená to, že je proto někdo jiný, kdo se tak neřídí lepší, normálnější, chytřejší atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak koukám,že se tady na něco ptát,opravdu nemá smysl.Měla jsem za to,že jsou tady normální maminy,co místo blbých a trapných keců spíš něco napíšou-myslím rozumného
ale těch se tu opravdu moc nenašlo.
Ty co sem lezou jen aby rýpaly,by se měly podívat na své děti a pak zauvažovat,ale podle některých odpovědí by jsem pochybovala o spoustu vašich věcech.Já se jen zeptala,a vy to tady rozvádíte jako pacienti na několik stran.Tak to jste hustě znuděný maminy a místo věčnéh vysedávání na compu a rýpání si dělejte důležitější a lepší věci.Vás rýpalek je mi v celku líto
A fakt tabulkově nežiju,jen mám dítě které miluju,jestli vám to něco teda říká
Tady na těch stránkách jsem skončila,jelikož dokonalé matky s mozkem koně fakt zbožnuju.
Piště si sem co chcete,vy nudilové,beztak už to číst nebubu,takže si ty můžete jako blbky povídat o tom,jak se nějaká kráva zeptala na něco
Vy jste teda fakt...... vás by jsem chtěla mít doma.
Tak šup,pokračujte v debatě,at uděláte rekord na tomto tématu,kterému se pak další budou smát,jak jste odpovídali.
jste
chudáci chlapi vaše,pokud teda nějaké máte s vaši povahou.SBOHEM RÝPALKY
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit