Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny těhulky, mám takový blbý dotaz, když tvrdne břicho, tvrdne jen v podbříšku nebo celé? Nikdy jsem to v předchozích těhotenstvích nezažila, dokonce poslíčky jsem měla snad až ve 40 tt. a teď nevím, dneska bych řekla, že mi tvdlo břicho, ale jen v podbříšku. Jsem 30 tt. a zdá se mi to brzo. Poradíte? Díky moc!
Mně tvrdlo jak kdy, na začátku (tak od 20tt) spíš v podbřišku a na konci spíš celé. Jsou to vlastně takové přípravné kontrakce, ale pokud jich není moc a nejsou moc silné, tak to nic neznamená.
Ahoj, tak já sem hnedle u konce těhu a tvrdne mi jak v podbřišku,tak i nad pupíkem pod prsama…ale převážně v podbřišku ![]()
justina: mě tvrdl podbřišek snad už od 12tt těhotenství, má dr to řešila nasazením magnesia a povolilo to!Asi to nic nebude, ale v těhu si nění radno s něčím jen tak zahrávat, raději bych to řekla dr, aby byl člověk klidnejší.
Díky moc za odpovědi, už je to zase v pořádku, dělalo mi to jen při jízdě autem na nerovném hrbolatém terénu. Naštěstí už se už tomuhle riziku vystavovat nemusím, tak jsem ráda. Mějte se krásně v těhu!
Ahoj, chci se zeptat, jak to mají ostatní s tvrdnutim?
Mně tvrdne spíš během močení podbřišek, jinak to jde. Magnezium beru od lékaře, jeden pytlík a pak pilulky.
Jak jste to měli ostatní? Jsem 33. tt. Díky za postřehy. ![]()
Mě tvrdne podbřišek asi od nějakého 16tt, hlavně po námaze v práci. Teď jsem 21tt. Na poslední kontrole jsem to doktorovi říkala a nijak to neřešil, takže asi nic zvláštního. Magnezium beru kvůli nočním křečím v lýtkách.