Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chci se poradit, jestli ste to měla některá z vás, jsem v 18tt a někdy mi tvrdne v podbrisku, takové stahy, není to mockrát za den, je to většinou když ležím na zadech, nekdy i po sexu, mam strach, nevíte co to může být? Děkuji za vaše odpovědi.
@TerinkaV23 ahoj, mě tvrdlo břicho tak cca už od 10.tt, dr mi předepsal Magnosolv, prý je to normální. Hlavně spis prý u stihlych žen.
@kaja555 no já stihla Teda nejsem
ale snad to bude v pořádku, zítra si radsi zajdu k dr ![]()
@TerinkaV23 píše:
Ahojky, chci se poradit, jestli ste to měla některá z vás, jsem v 18tt a někdy mi tvrdne v podbrisku, takové stahy, není to mockrát za den, je to většinou když ležím na zadech, nekdy i po sexu, mam strach, nevíte co to může být? Děkuji za vaše odpovědi.
V klidu. Od cca 17 do 27 týdne tvrdne břicho při pohybu nebo změny polohy normálně. Je to kvůli tomu, že deloha roste a stahem reaguje na pohyb dítěte, změnu polohy (hlavně na zádech), předklonu, při plnícím se močovém měchýři a hlavně při sexu…tedy při vzrušení.
Mě to taky vyděsilo a dr mi to takhle vše podala, že je to normální. Kdyby mě na to upozornila dříve, tak nešílím a neženu se k ní na kontrolu. ![]()