Tvrdnuti briska 16tt

480
2.11.10 08:21

tvrdnuti briska 16tt

Ahoj,holky v noci jsme nejak nemohla spat a jak tak lezim najednou neprijemny pocit v brisku sahnu a mnela jsem ho jako kamen..je to normalni tak brzo?cetla jsme ze pri namaze se to stat tak brzy muze ale pri lezeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.11.10 08:45

Ahoj, mě taky v 16tt poprvý ztvrdlo břicho v leže na zádech. Tvrdlo mi pak po celý těhotenství, ale naštěstí nikdy pravidelně (kontrakce) ani bolestivě (jen jsem to cítila, jak to tahne, jak břicho jede nahoru a jak je tvrdý). Těhu jsem donosila OK do konce, jen jsem měla menší mimčo (ke konci nerostlo tabulkově) - nevím, jestli to s tím souvisí.
Břicho mi tvrdlo třeba při delší nebo ráznější chůzi, při domácích pracech ale třeba i jen tak při odpočinku, prostě se scuclo a trvalo to i dlouho, než povolilo, ale pravidelně nekontrahovalo.
Držim palce, ať je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
2.11.10 08:49

dekuji ted jsem klidnejsi :hug: ale i tak se radeji ve stredu zeptam dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
2.11.10 10:43

Ahoj,

taky mi tvrdlo bříško vlastně skoro po celou dobu těhotenství. Dr. mi napsala magnézko, které jsem pak brala 3 - 3 - 3 ani to moc nepomáhalo, tak jsem jezdila i na infuze. Hlavně by to ztvrdnutí nemělo být delší než 45sec, nemělo by být pravidelné prostě ne kontrakce. Určitě to řekni dr. asi Ti taky napíše to magnézko. A do té středy bych si koupila vodu magnézii a každý den alespoň ten 1,5l vypij.
Držím pěsti ať je vše ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.11.10 10:51

Ahoj, me tvrdlo bricho taky tak nejak, nic nebolelo, nejdriv jsem byla vyplesknuta, cpala se asi tyden magneziem, ale pak jsem si zase precetla, ze uplne utlumit tu delozni cinnost tez neni dobre, deloha je sval a potrebuje byt na porod v kondici. Takze jsem magnezium zase nechala plavat a brala jsem si jen, kdyz mi prislo, ze tvrdne nejak vic jak obvykle. Porod probehl v terminu a dost rychle, takze moje deloha poctive trenovala a podala primo olympijsky vykon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
2.11.10 10:54

Tvdrdnuti bricha muze byt uplne normalni - nesmi to byt moc casto a hlavne ne pravidelne treba co 20 minut apod.
U prvniho mi bricho tvrdlo od cca 20 tt doktor me nakonec radsi poslala na cervikometrii a vse v poradku, ale dal mi magnezium, ale stejne to nepomohlo. Ve 32 tt mi zacalo tvrdnou vic a hlavne pravidelne co 20 minut jela jsme radis do porodnice a ta mi me nechali 3 tydny a dostala jsme kapacky - nastesti se to pak uklidnilo a rodila jsme 10 di pred terminem.
U druheho mi bricho zaclo tvrdnout v 18 tt a vse v poradku doktrok mi napsal magnezium. Kolem toho 32 tt me pro jistotu poslala zase na cervikometrii, ale take to bylo v poradku a maly se narodil 3 dny pred terminem.
Jinak ja mela vzdy takove obdobi treba tyden mi tvdrlo hodne a pak zase treba tydne klid. Jo a tvdrlo mi bud pri vetsi nnamaze, ale hlavne v leze na zadech - to nesnaselo ani jedno mimi. Jak jsme si h¨lehla na zada bylo na 100% mi bricho tvdrlo.
Takze s nejvetsi pravdepodobnosti se o nic nejedna, alep okud by se ti neco nezdalo nebo to bylo caste ci pravidelne jdi radsi k doktorovi at to zkontroluje a i ty budes pak mit klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
2.11.10 10:55

Jojo a jak tu bylo zninemo - oba porody jsme mela neskutecne rychle a to ten prvni dokonce sel KP a nikdo nechtel verit, ze jsme prvorodicka, jak to bylo rychle. Takze asi hold deloha byla dobre natrenovana :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
2.11.10 10:58

Můj doktor říkal, že je to normální, dělohaje sval a tak pracuje a jak už je větší, tak to prostě cítíš. Mně taky tvrdlo takhle brzo. Prý to nesmí ztvrdnout a bolet. Pokud to nebolí, jenom tak jako tlačí a zas to povolí, je to v klidu a není se čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hana111
10.11.10 09:24

Ahoj, jsem potřetí těhotná, ve 12 týdnu. U 2.těhotenství mi začalo po 20.týdnu tvrdnout břicho a doktor mi řekl, že mám ležet, odpočívat, bála jsem se, pak bylo všechno v pořádku. Byla jsem ale na mateřské s prvním dítětem, teď chodím do práce a chtěla bych co nejdýl…myslíš, že by to byl důvod pro neschopenku? Jsem ráda, že čtu, že to není nic vážného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky