Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
taky sem žrala denně čokoládu a dokázala sem spořádat klidně celou nutelu.Stala sem e snad závislou proto že i v noci sem se vzbudila se strašnou touhou.Jediné čemu to ublížilo byla má prd-l proto že mi narostla do pro mě obřích rozměru
![]()
takze mimcu to nevadi jo? Tak to jsem myslela ze jsem na tom spatne ale snist celou nutelu bych nedokazala ![]()
Taky do sebe denně tlačím čokošku a sladký,mám asi 9-10kg nahoře.Dokonce mi minule našli v moči cukr na +,tak mi brali kontrolní glykemku,tak snad to bude ok,bo těhotenskou cukrovku bych asi nepřežila
Denně si říkám - musím se krotit,ale ta chuť je sv..a
No
sice už těhotná nejsem, ale čokoládu jsem schopná spráskat denně taky tabulku
a taky to ubližuje jedině mý postavě
.
Ahoj. Přidávám se. Teď už se dokážu víc krotit, ale bývaly dny.. ![]()
U starší se to projevilo tím, že je závislák na čokoládě taky
a to i přesto, že skoro do 3 let nevěděla, co to čokoláda je. Až nějaká dobrá duše přinesla čokoládovou figurku
.
Jedinný z čeho bych asi měla strach je kofein. Protože s čokoládou je to stejný jako s kafem. Malé množství neškodí, ale dávala bych si pozor
.
jej tak to já v těhu s Lidkou taky zvládla sklínku nutely naposezení
Myslím že je v pořádku, žádné následky na ní to nemělo, ale já nabrala 16kg ![]()
Čokoládu miluju. Ale myslím, že ji nekonzumuju nijak nadměrně. Jsou dny, kdy ji prostě nemám. A když mám často a pořád, tak už mi taky leze krkem ![]()
Někde jsem četla, že aby mohla vzniknout závislost v pravém slova smyslu, bylo by nutné jíst čokoládu na kilogramy denně. Nadměrná konzumace v těhotenství škodí právě k vůli vysokému obsahu kofeinu, který přechází placentou. Myslím,že čím kvalitnější čokoláda, tím větší obsah. A čím nekvalitnější, tím větší obsah tuku, cukrů, přídavných látek, jedno větší zlo než druhé.
Nevím, co myslíš slovem „HODNĚ“, pokud je to víc jak tabulka denně, tak bych se nad sebou fakt zamyslela
Nadměrná konzumace sladkého v těhotenství může být taky příčinou kvasinkových infekcí apod.
Hlavně ve 3.trimestru jsem byla schopná spořádat tabulku denně
A přibrala jsem jen 5,5kg. Zato při kojení, aspoň z počátku se krom bílé čoko nemá, ale stejně jsem to vyzkoušela, mimi na to nic neříkalo, tak už v tom jedu zas
Dneska odpo jsem si koupila 2 tabulky a než jsem dojela domu, jednu jsem zpucla. Ale jsou i dny, kdy si nedam, i kdyby mi někdo nabízel.
taky si dopřávám každý den čokoládu,někdy i 2
.. Měla jsem to tak i před těhu tak mě to nepřekvapuje .. ![]()
Tak to se musím přidat taky, včera jsem snědla celou tabulku a byla moc dobrá
. U mě funguje jedině to, že si ji nekoupím
, no, ale nekdy neodolám - jako včera ![]()
Ahoj holky.
TAk doufám, že nejsem jediná i když určitě ne. Hrozně mě trápí, že každý den mám hroznou chut na čokoládu a dokážu ji spořádat hodně. KAŽDY DEN!!! Myslite ze to ublizuje mimcu? Jak jste na tom vy a čokoláda