Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
veverunko, utrogestan jsem zaváděla ještě nedávno dva na noc, je to kvůli hrdlu co mi říkal gynekolog a magnezko beru stále, to je v pořádku a netrap se, že miminko je o něco menší, hlavně že stále přibírá, oni si to pohlídají ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Beru 250mg magnesia, ale břicho mi začalo hodně tvrdnout. Kolik je doporučená dávka či kolik jste braly? Doktorce budu volat zítra, ale chtěla bych se informovat. Děkuji ![]()
@Ravenclaw já beru 3×2 tablety magnesia denne, hodně mi tvrdne břicho a mam už i poslicky jsem 33 tt
@Ravenclaw Zkus si spočítat, kolikrát denně ti to bříško tvrdne. Až budeš na gyndekologii říkat, že ti dost tvrdne, ať potom nejsi zaražená jako já, jestli se zeptají na přibližné číslo. Údajně do desíti je to v pohodě. Ať ti raději lékař navýší magnésko. A rada z porodnice - nesahat, nehladit moc bříško! Tím se děloha masíruje a o to víc tvrdne.
@Petule030 já když mi tvrdne břicho tak mi mala úplně vyleze a Já ji hladím a domlouvam ji at přestane ze to boli
je pravda ze jsem někde četla ze se nemá sahat na břicho ale já ji prostě vždycky hladím chudácka zmáčklou
a pak je to vždy Dobrý
asi i psychika ![]()
@Petule030 @Kalbe Já právě teda hladím..hm, dám si na to pozor. Děkuju
@Kalbe Já právě taky měla pocit, že mi při ztvrdnutí pomáhá, když jsem si to bříško trochu pomačkala. Když to ale uviděla sestřička v nemocnici, tak se zhrozila a říká: „Jěště, že to nevidí paní doktorka!“ A právě vysvětlila, že ideálně nemám ani hladit bříško. Ale z vlastní zkušenosti vím, že to nejde, vůbec si na bříško nesahat ![]()