Tvůrčí krize! O čem napsat knihu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ngauruhoe píše:
To mas tak, vetsina lidi nema potrebu chvalit a jasat. A rypalci se radi a casto ozvou. A ja to mam treba tak, ze kdyz uz nekdo napise komentar podobny tomu, co bych napsala ja, tak uz neprispeju. (Chtelo by to ke komentum pridat lajky?!) A tim komentare pod denickem nemuzes brat tak vazne. Mne se Tvoje Dvojky libily moc a tesim se na dalsi pocin!
S tím souhlasím, taky tohle dělám, nebo spíš nepíšu
S dalšími počiny uvidím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napis o emiminu a jak do sebe lidi rejou kvuli jinymu nazoru. psychologickej rozbor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje zkušenost s psaním je taková, že téma musí k člověku přijít samo. Dobrý autor dokáže si dokáže vycucat z prstu stylisticky dobrý text na jakékoliv téma, ale podle mě je poznat, jestli to přišlo „samo“, jestli se příběh rozvinul přirozeně, anebo je to uměle vykonstruované, i když „řemeslně kvalitní“. Dívej se kolem sebe, popusť uzdu fantazii, a ono to přijde. Jen tady na emiminu je tisíc námětů, až tě něco osloví, tak to poznáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klemetýna píše:
Máte pravdu. Možná na to moc tlačím. Tady hledám inspiraci. Něco, co mě nakopne.
Pauzu jsem měla už dost velkou a už je potřeba něco napsat. Jenže dobré téma nikde.
zapůjčím ti nohu se špičatou botou… nebo preferuješ okované kulaté špičky pracovních bot?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klemetýna píše:
Mám za sebou semináře a pravidelně navštěvuji kurzy tvůrčího psaní.
To je fajn, že také píšete.Těžko říci, jestli je lepší mít nápady a „neumět“ psát nebo umět psát ale nemít dobré nápady.
tak ono je k dobré knize zapotřebí obojího… mít dobré nápady a umět to napsat… jinak je to ehm… na exkrement… ne každý absolvent kurzu tvůrčího psaní nebo autor dobrých nápadů na román se stane dobrým spisovatelem… když to nejde samo, tak násilím se to vynutit nedá, to se pak pozná, kdy to dře jak kousavá deka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Fakt nechci rejpat, ale knihu píšu, protože mám co psát, kreslím obraz, protože mám co kreslit, umění se snad nevynucuje a nehledají se na něj náměty na emiminu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klemetýna píše:
Mám za sebou semináře a pravidelně navštěvuji kurzy tvůrčího psaní.
To je fajn, že také píšete.Těžko říci, jestli je lepší mít nápady a „neumět“ psát nebo umět psát ale nemít dobré nápady.
Psát bys měla o něčem, co je ti blízké, do čeho se dokážeš vžít a souznít s tím. Těžko to bude fungovat u příběhu, který ti někdo vymyslí. Máš-li něco zajímavého ze života, použij to nebo se rozhlédni kolem sebe. Ale tohle je trochu hloupé, psát bys skutečně měla jen když máš co psát. Pokud ti jde jen o jakýsi trénink, tak si vyber jakékoliv téma třeba k maturitám a sepiš ho, ale není to tak úplně psaní knihy… jako autorka bys měla čtenáři něco přinést, něco nového, něco svého… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bůča píše:
Napis o emiminu a jak do sebe lidi rejou kvuli jinymu nazoru. psychologickej rozbor
Tys psala tak maximálně školní práce viď? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
tak ono je k dobré knize zapotřebí obojího… mít dobré nápady a umět to napsat… jinak je to ehm… na exkrement… ne každý absolvent kurzu tvůrčího psaní nebo autor dobrých nápadů na román se stane dobrým spisovatelem… když to nejde samo, tak násilím se to vynutit nedá, to se pak pozná, kdy to dře jak kousavá deka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
Tys psala tak maximálně školní práce viď?
psala no, a? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bůča píše:
psala no, a?
No a nic, vysvětlovalo by to tvůj zcestný komentář. Opravdu nelze napsat dobrou knihu, když k tomu budu přistupovat jak ke školnímu slohu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
No a nic, vysvětlovalo by to tvůj zcestný komentář. Opravdu nelze napsat dobrou knihu, když k tomu budu přistupovat jak ke školnímu slohu.
jakej zcestnej komentar? sama ses zcestna
o skolnim slohu tu pises ty.ja se neptam na emiminu o cem psat knihu. tady se ptat na cokoliv je o hubu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bůča píše:
jakej zcestnej komentar? sama ses zcestnao skolnim slohu tu pises ty.ja se neptam na emiminu o cem psat knihu. tady se ptat na cokoliv je o hubu.
Neptáš, jen rejpeš do všech ostatních za to, že jí nepochválí. Chce napsat knihu, tudy cesta prostě nevede. Tak proč dělat hustou a rejpat do ostatních? Tohle fakt není o názoru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
Neptáš, jen rejpeš do všech ostatních za to, že jí nepochválí. Chce napsat knihu, tudy cesta prostě nevede. Tak proč dělat hustou a rejpat do ostatních? Tohle fakt není o názoru
co to meles? asi si me nepochopila. do nikoho nerejpu. ten psychologickej rozbor mi prisel jako vtipnej napad. smarja.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit